Oczywiście L - za całokształt jest po prostu geeeenialnie wykreowaną postacią przede wszystkim - po kilku pierwszych odcinkach myślałam, że będzie wyglądał zupełnie inaczej ale się zaskoczyłam ale jakby nie było - jest przesłodki XD jego zachowanie jest po prostu... genialne! jak caly L do samego końca kibicowałam jemu a nie Lightowi :p
Near - sporo osób mówi, że odkąd się pojawił, samo anime/manga wiele straciło i stało się nudnawe (tzn. od śmierci L...). Ale moim zdaniem to właśnie on uratował klimat "drugiej części" XD <chciałabym być takim geniuszem w jego wieku >
Ryuuk - a jak tu go nie koHać? XD mam go nawet na podkładce od myszki Ryuuk - typowy shinigami, cieszy mnie że nie dali mu więcej "ludzkich uczuć" - gdyby Ryuuk stał się hym "umoralniony"jak Rem, DN wiele by stracił <zakończenie zwłascza ;> >
Misa - ogólnie jestem przeciwniczką idiotek w animcach ale... Misa naprawde ma w sobie to coś, że świetnie się oglądało/czytało sceny z jej udziałem XD <chociaż na początku mnie odrzuciło jak ją zobaczyłam>. Ogólnie - nadaje DN super klimatu taka odskocznia od naszych geniuszy
A te mniej lubiane:
Light - arghh, "typowy maminsynek", może inteligentniejszy od przeciętnych któremu za bardzo nudziło się w domu niech jego fani mi wybaczą, ale głównego bohatera niestety nie trawiłam <chociaż ciacho z niego niezłe >
Mikami - taka bezbarwna postać. Na odcinku o jego przeszłości prawie usnęłam. nuda, nuda, nuda.
Takada - ymm, chyba dobrze zapamiętałam... Ale nie jestem pewna ślepi zwolennicy kiry mnie nie przekonywali <może ze względu na niechęć do Light'a> a ona była... no taka właśnie zwyczajna.
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
L- Powiem tak....mnie rozwalił , najbardziej przemyślana postać. Takiego charakteru jeszcze nie widzaiałem u żadnej postaci z anime .
Ryukuś- Nawet jak na boga jest boski ! Najbardziej podobał mi się jego śmiech, na niektóre sytuacje Lighta .
Light- Potrafił mnie zadziwić i tu się kończy na jego plusach . Czasem mnie wkurzało jego podejscie i poczynania ... eh
L - najcuuuuuuudniejszy!!!!! Najciekawsza postać w całym anime
nienawidzę Misy!
_________________ Katowickie słońce spowił czarnej wrony cień
Nadciągnęły chmury zła, zaczął padać krwisty deszcz
Młodzieńczy wiatr się zerwał, stawił opór siłom tym
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my
mm.. ja lubieć:
-L-dziwne takie ze aż urocze i nie da się nie lubić D
-Kira znaczy siem Lighto no bo główna i zUa postać to siemm lubii automatycznie jak zUa xDDD
-Misa Misa xDDD rozwala mnie jej postac.. ale kocham te scene co idzie ubrana jak na cosplay ;p w czarnej lolitkowej sukience i śpiewa taką genialną piosenke.. cuuudoo
ja nie lubieć:
właściwie to reszta jest mi obojetna.. ;p
jedyny jej plus... Nie wiem jak w anime ale w mandze rozwaliła mnie scena
siostra Lighta gdy Misa przynosi Kirze Notes :Mamo! Widac jej majtki:
;DDD
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 13:23
L. - inteligentny, sprytny, miał fajne nawyki.
Ryuuk - szczególnie jego nałóg do jabłek, ubarwił Anime.
Raito - inteligencja, przebiegłość. Najbardziej podobał mi się gdy posiadał Notes. W momencie gdy się go wyrzekł (na jakiś czas) był taki cieciowaty.
Near jest niezły, ale jakos nie lubie Mello. Nie wiem dlaczego... Już Misa-chan jest lepsza (bo jest mojego wzrostu podobno, ale waży 36 kilo...)
To jak juz sie odezwalam w temacie to tez napisze co nie co:
Raito - jestem Tutaj chyba jedyna osoba ktora lubi Raito (Fan Girlizuje wrecz) A czemu ? Wywud na temat postaci w moim wykonaniu macie w temacie "Raito kontra L"
Near- Druga z moich ulubionych postaci w serii ... mimo tego ze byl "na doczepke" jak zreszta reszta alfabetu zczynajacego sie od L i tak widze w nim wiele plusow. Postac mnie urzeka ... chyba mma jakies pedowilskie odchyly do malych chlopcow bawiacych sie zabawkami. x3 Noo a do tego jest sliczny i inteligetny *w*
Lawliet - Nie wiem co za debil powiedzial ze nie mozna lubidc dwuch przeciwnych postaci ? Jesli chodzi o L'a to o nim tez sie rozpisywalam w temacie "Raito kontra L"
Matt - podziwiam fenomen postaci (liczba fanow po kilku minutach wystepowania) , jest sliczny wizualnie x3 A wernest zrobil swietny jego copslay i fajnie sie z Mattem i Ryuukiem gralo w kalambury o 3 nad ranem xDDD
Naomi Misora - (ta od Penbera) - cenie kobiete za inteligecje ... chyba jedyna naprawde udana kobieca postac w DN *w*
Sayu - aa tak mi sie jakos milo kojazy .... dotego kiedys potrzebowalam kolorystyki do arta i od niej bralam *w*
Postacie mi obojetne:
Watari - bo potrzebny fabule byl i tyle
Postacie znienzawidzone :
Mello i Mise nalezy podac wszelkim mozliwym tortura i sprawic by zdechli w meczarniach, potem zrobic to samo Mikamiemu.
Reszte zabic i tyle >_> Z naciskiem na ta laske z konca serii .... I Rem tez nie lubie >_> Bleeeee ..... dobrzez e byla na tyle durna by kochac Mise >_>
A jak juz nie zyja to ich olac i tyle >D
AkatsukiNoShin napisał/a:
Naomi Misora - (ta od Penbera) - cenie kobiete za inteligecje ... chyba jedyna naprawde udana kobieca postac w DN *w*
a ja jakoś jej nie polubiłam
AkatsukiNoShin napisał/a:
Near- Druga z moich ulubionych postaci w serii ... mimo tego ze byl "na doczepke" jak zreszta reszta alfabetu zczynajacego sie od L i tak widze w nim wiele plusow.
poczekaj... tak na coś wpadłam... jak myślisz, czy stworzyliby postać na X? Xellos?
Misa - proszę ... najbardziej głupia i wkurzająca postać ...
*foch z przytupem* ale gdyby jej nie było to anime byłoby taki.. puste
Ooo tak!! To była świetna baba. I ładna przy okazji .
Poza tym standardowo uwielbiam L.
Do tego moją sympatię wzbudził Matsuda. Mam sentyment do ciamajdowatych postaci. No i pod koniec nawet się popisał.
Za Misą jakoś szczególnie nie przepadam, ale ona też miała swoje uroki. Całkiem sympatyczna postac, ale to już nie to co L itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum