...czyli wszystkiemu zawsze winny PZPN XD anyway ;;;
mamy eliminacje do mistrzostw świata (2010 RPA bodajże==") opinie o meczach? jak na razie remis i wygrana z 200 drużyną świata = styl gry fatalny.
do tego dodać wykluczenie z gry 3 zawodników w tym ratującego nas wiele razy przed porażką Boruca za dziwna aferę na Ukrainie (o.o)
obrzucanie się błotem pomiędzy trenerem a zawodnikami >.> brak koncepcji gry, brak napastników, brak formy, kontuzje... etc.
do tego dochodzi wieczny problem korupcji, braku stadionów, braku pieniędzy, braku szkoleniowców z prawdziwego zdarzenia >.>
jakie mamy szanse w perspektywie euro 2012 na popraw sytuacji?
_________________ E m b r a c e . y o u r . d r e a m s ♥
co do meczów... pierwszy tragedia, drugi obejrzałem na wesoło i nie żałuje jakoś w glębi serca wiedziałem że z kelnerami wygramy, wymęczone ale zawsze zwycięstwo, prowadzimy w grupie naszej jejeje xDDD
Vilexica napisał/a:
do tego dodać wykluczenie z gry 3 zawodników w tym ratującego nas wiele razy przed porażką Boruca za dziwna aferę na Ukrainie (o.o)
w sumie z tego co pisza gazety to nie była tylko popijawa... ponboć niemoralne propozycje tłumaczce bodajże były składane
Ale miejmy nadzieje że wrócą, bo Boruc świetny bramkarz i nadaje drużynie charakteru Majewski świetna perspektywa, a Dudka potrafi dobrze zagrac.
Co do napastników to mamy ale są pomijani... np. Wichniarek który został piłkarzem miesiąca w Bundeslidze, Sosin co na Cyprz bramki strzela i do Ligi Mistrzów awansował. Jeszcze Jeleń i jest git. Szkoda że Paweł Brożek miał kontuzje, może on by coś zagrał ;p
a co do Euro to nie wiem... bardziej możliwe jest chyba Euro 2020 Myśmy jeszcze stadionów nie zaczeli budować nawet...
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 22:23
biały_bez napisał/a:
ponboć niemoralne propozycje tłumaczce bodajże były składane
to było z faktu aka fake'u aczkolwiek może jest w tym ziarnko prawdy >.>
biały_bez napisał/a:
Myśmy jeszcze stadionów nie zaczeli budować nawet...
Stadiony stadionami...a gdzie te autostrady? gdzie szybka kolej, gdzie 2 linia metra w wawie... heh ale stadion dziesięciolecia miał się dobrze gdy tam byłam ostatnio...z 2 tygodnie temu... może teraz coś wyburzą jak odbyło się to red bull coś tam z motocyklami '''
_________________ E m b r a c e . y o u r . d r e a m s ♥
to było z faktu aka fake'u aczkolwiek może jest w tym ziarnko prawdy >.>
no ja to jeszcze widziałem albo w Gazecie Wyborczej albo Rzeczpospolitej jakby tylko z Faktu było to bym o tym nie pisał w każdej plotce jest ziarno prawdy a ponoć jeszcze Boruc przegiął bo przyszedł na śniadanie w bokserkach podobno
Vilexica napisał/a:
Stadiony stadionami...a gdzie te autostrady? gdzie szybka kolej, gdzie 2 linia metra w wawie... heh ale stadion dziesięciolecia miał się dobrze gdy tam byłam ostatnio...z 2 tygodnie temu... może teraz coś wyburzą jak odbyło się to red bull coś tam z motocyklami '''
ponoć Warszawa wydała ćwierć miliona złoty na supernowoczesne jakieś pociągi czy coś takiego które... nie mieszczą sie w tunelu i dupa i jeszcze hotele napewno wszystkiego sie nie zrobi ale mam jednak cichą nadzieje że będzie to Euro u nas w końcu możemy być bazą treningową dla jakiejś repry u mnie stadion kończą budować
mam wielką nadzieje że powstanie chociaż Baltic Arena w Gdańsku bo mi sie nazwa podoba prawie jak Amsterdam ArenA
a Stadion X-cio Lecia zasługuje na ajny stadion. w końcu było to miejsce największych imprez sportowych w Polsce trza go nareperować i przywrócić świetność, tylko pod inną nazwą
Najpierw wypowiem się w związku ze stylem gry i sytuacji jaka panuje w reprezentacji Polski. Otóż, w dwóch ostatnich meczach graliśmy słabo. Ze Słowenią dobre było pierwsze 20 minut, potem było już tylko gorzej, zawodził cały zespół, podobała mi się jednak gra Błaszczykowskiego - chłopak ma naprawdę spore umiejętności. Co do meczu z San Marino, gdyby nie interwencja Fabiańskiego, gdy na początku meczu rzut karny wykonywał zawodnik drużyny przeciwnej, mogłoby być niewesoło. Jednakże mecz potoczył się inaczej i wygraliśmy z amatorami. Trzeba jednak powiedzieć sobie, że nie tylko my mamy problemy z tak słabą drużyną. W historii piłki nożnej wiele razy nawet znacznie lepszym drużynom niż nasza ślizgała się noga na kelnerach. Aktualnie mamy 4 punkty i jesteśmy na pierwszym miejscu w tabeli, więc na to nie narzekajmy. Trzeba jednak poprawić styl gry, musimy popracować nad szybkością gry, kreować akcje, starać się na boisku myśleć i szukać rozwiązań...Czy to potrafimy? Wątpliwa sprawa.
Teraz zastanówmy się dlaczego tak gramy i dlaczego wątpliwą sprawą jest to, iż poprawimy styl gry? Ano dlatego, że mamy po prostu słabych piłkarzy ze słabej polskiej, skorumpowanej ligi, zarządzanej przez śmieszny i także skorumpowany PZPN. Inni zawodnicy "grający" za granicą grzeją ławki lub gorzej - siedzą na trybunach. Beenhakker nie jest niestety cudotwórcą, z pustego nawet Salomon nie naleje. Trzeba przyznać szczerze, że to, iż przeszliśmy ostatnie, jak i jeszcze wcześniejsze eliminacje było ponad nasze możliwości. Popatrzcie choćby na Arsenal, w ostatnim sezonie frekwencja na trybunach wynosiła, bagatela 99,5 % !! Więc z czym do ludzi? Jakim w ogóle prawem pchamy się w europejską piłkę z taką infrastrukturą? Z tak marną frekwencją na stadionach? I co najważniejsze, z tak BETONOWYM zarządem? Poczytajcie o tym, jak Listkiewicz zmieniał zdanie w sprawie swojej prezesury, poczytajcie o skandalu licencyjnym, poczytajcie wreszcie o tym, jak klub z mojego Pruszkowa, Znicz Pruszków został wyrzucony z ekstraklasy, ponieważ ktoś tam sobie ubzdurał, że po raz setny zajmie się wnioskiem licencyjnym Polonii Bytom, który był zawsze odrzucany. No ale cóż, głosy z Bytomia dla PZPN ważniejsze.
Euro 2012 najwyraźniej w Polsce będzie, choć i ja już miałem wątpliwości. Stadion we Wrocławiu już budują, w Warszawie tak samo, na Ukrainie już jeden został zbudowany, więc z tym nie jest aż tak źle. UEFA ocenia nasze przygotowania bardzo wysoko. Gorzej jest z infrastrukturą drogową oraz zapleczem hotelowym itd. Miejmy jednak nadzieję, że damy radę i wyrobimy się na czas...
W historii piłki nożnej wiele razy nawet znacznie lepszym drużynom niż nasza ślizgała się noga na kelnerach.
i to jest całe piękno piłki każdy może praktycznie z każdym wygrać dzięki temu mieliśmy na MŚ takie drużyny jak Senegal np
makaryn napisał/a:
Beenhakker nie jest niestety cudotwórcą, z pustego nawet Salomon nie naleje.
no nie rozśmieszaj mnie... Beenhakker nawet lać nie umie z tego co widze ostatnio. gdzie powołania dla Wichniarka, Jelenia czy Sosina? Dwaj pierwsi zostali piłkarzami miesiąca w swoich ligach, grają mecze bramki strzelają a powołan nie ma. no sorry Jelenia "sprawdał" w meczu z Ukrainą, gdzie cały zespoł zagrał fatalnie. Wichnirek był sprawdzony raz a Sosin wcale. brakuje nam napastników a gdyby tak wystawić Sosina i Wichniarka w ataku hmmm?
I gdzie obywatelstwo dla Obraniaka? Roger dostał od ręki a Ludovic z polskimi korzeniami i nie może tak dostać? z niego mielibyśmy o wiele więcej pożytku bo widziałem go w Eurogolach i jest naprawde świetny, na dodatek lewonożny. jak dla mnie następca Krzynówka.
makaryn napisał/a:
Z tak marną frekwencją na stadionach? I co najważniejsze, z tak BETONOWYM zarządem? Poczytajcie o tym, jak Listkiewicz zmieniał zdanie w sprawie swojej prezesury, poczytajcie o skandalu licencyjnym, poczytajcie wreszcie o tym, jak klub z mojego Pruszkowa, Znicz Pruszków został wyrzucony z ekstraklasy, ponieważ ktoś tam sobie ubzdurał, że po raz setny zajmie się wnioskiem licencyjnym Polonii Bytom, który był zawsze odrzucany. No ale cóż, głosy z Bytomia dla PZPN ważniejsze.
ehhh na temat tego burdelu aż nie chce mi sie wypowiadać... cyrk i tyle. beton sie niestety chyba utrzyma. a co do Listkiewicza to nie pierwszy raz zmienia zdanie, ale jemu trza pomnik stawiać bo za jego kadencji Polska awansowała do MŚ dwa razy i raz do ME...
No wiecie ja się w sumie tak średnio oriętuje. No niby oglądam mecze jak mam czas ale no nie wyczytuje jakiś bzdur w gazetach. No poprostu szkoda mi na to zdrowia i nerwów!!
No jak już wspomniano to nasza reprezentacja leży i kwiczy i to nawet dość głośno.
biały_bez napisał/a:
gdzie powołania dla Wichniarka, Jelenia czy Sosina? Dwaj pierwsi zostali piłkarzami miesiąca w swoich ligach, grają mecze bramki strzelają a powołan nie ma. no sorry Jelenia "sprawdał" w meczu z Ukrainą, gdzie cały zespoł zagrał fatalnie. Wichnirek był sprawdzony raz a Sosin wcale. brakuje nam napastników a gdyby tak wystawić Sosina i Wichniarka w ataku hmmm?
I gdzie obywatelstwo dla Obraniaka?
Ja wiem że tam może i są jakieś wielkie objawienia (wy tam się lepiej oriętujecie) ale ja się zgadzam z makarynkiem, Leo nie ma graczy i tyle Polska to naród leniwy, wszystko robimy na skróty i potem nie dziwmy się że mało mamy medali na olimpiadze albo że na euro na szarym końcu. Ale jak naprzykład taki Korzeniowski supertalent oświadczył w Pekinie że nie uda się na trening no to o czym my tu rozmawiamy??!!
No ale wróćmy do nogi. Sytuacja maluje się tak samo. Polacy lubią sobie popić (chyba podawanie przykładów jest zbyteczne) i co taki biedny Beenhakken ma robić? Ino siąść i płakać a tu jeszcze euro 2012!!
A co do euro no to mili państwo też słyszałam że nie jest tak źle. Buduje się za krakowem jakaś droga szybkiego ruchu (chyba nie wim napewno widać ją z pociągu tak czy inaczej) a mimo że znas pijoki i lenie to jednak wielokrotnie pokazaliśmy że Polak potrafi i może zrowu tak będzie więc zachęcm do optymizmu!! Pozdrawiam!!
A ja właśnie uwielbiam wiedzieć co sie u nas dzieje w końcu to mnie najbardziej interesuje
Czy wielkie objawienia? Wichniarek i Sosin po 30 są ale raczej nasi selekcjonerzy nie korzystają z ich usług co wg mnie jest dużym błędem bo mamy mało piłkarzy którzy grają regularnie w zagranicznych klubach. Ba, brakuje nam napastników a tu prosze dwóch jak wypisz wymaluj. Wichniarek król strzelców 2 Bundesligi, Sosin kilkukrotny król strzelców ligi Cypryjskiej.
Ja oczywiście jestem optymistą bo raz że Euro to wileka impreza sportowa jakiej jeszcze nie organizowaliśmy a dwa zastrzyk dla naszej gospodarki i to pokaźny
[ Dodano: Wto Wrz 16, 2008 23:30 ]
No i zaczeli w końcu szukać piłkarzy z polskim obywatelstwem co idzie na plus bo jak wiadomo już nam zniemczyli paru chłopaków
No to widzisz fajnie!! nie ma czym się przejmować!! Będzie co ma być i tyle. Ale wy oczywiście znacie się i wogóle ja tam się może nie odzywam. Ide tylko płakać w konciku bo wisła znowu przegrywa i tyle!!pozdrawiam
No taaak ale ja to pisałam jeszcze przed zakończeniem meczu było 1:0 i nie wiedziałam czy możę nie wyrównają albo nie wygrają!! Ale ogólnie moja biała gwiazda strasznie się pogorszyła chlip!! fryk!! buuuuu!!
biały_bez napisał/a:
ja tylko wyrażam swoje poglądy nic więcej a jak będzie to sie okaże, coś będzie w kazdym bądź razie
no ja też!! i jestem nawet przekonana że twoje poglądy w niedługim czasie okazą się bardziej prawdziwe bo ty w tym siedzisz!!
hehe no tak, polska liga jest nieprzewidywalna
nom, podupadła... ale tak to jest jak sie sprzedaje zawodników a nie kupuje Wisełce są potrzebne wzmocnienia i to bardzo a będzie jak w poprzednim sezonie
czy ja wiem czy słuszne... nauczyłem sie że piłka bywa baaaardzo przewrotna ;p wielu już było zawodników co strzelali dużo bramek a w reprze nie mogli sie przełamać... no ale licze że będzie inaczej tutaj. najważniejsze to próbować
no siedzi sie siedzi szczególnie w polskiej piłce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum