Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Oruchuban, dechu !
Autor Wiadomość
AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Czw Lip 31, 2008 00:28   Oruchuban, dechu !

Dzieci! co wy wiecie o zyciu ? Prawda jest dobitna - NIC. Na pytanie co jest sednem kazdego dnia po przekroczeniu progu doroslosci odpowiecie: "Praca" "Rodzina" ... Nic bardziej mylnego, w Oruchuban Ebichu znajduje sie odpowiedz na to pytanie (i nie niebujmy sie uzyc tego slowa) i jest nia: s-e-k-s !

Ale od poczatku:
Anime Oruchuban Ebichu ( Pomoc domowa Ebichu) zostalo wyswietlone w ramach "Ai anime no awa awa awa" czyli "bubble bubble* godzina milosci/milosnych anime"
- co juz samo w sobie daje do myslenia. Drzucmy mimohodem slowo "GAINAX"** - a juz wiemy ze anime JEST PORABANE W 100% . W imie wstepu tehnicznego durzuce jeszcze ze anime ma 24x10 albo jak kto woli 12x24 (odcinkowXczas). Tak naprawde trudno jest je zakfalifikowac : jest ruwnie dobrze komedia, sfilmowanym podrecznikiem do zycia w rodzinie*** , ecchi i hentai zarazem. Dodajmy do tego BANALNA LAGODNA kreske (ktora daje poczuce ogladania bajki dla 4/5 latkow) i sama glowna bochaterke , a no tak zapomnialam wspomniec, ktora jest chomikem i nazywa sie Ebichu (jest wrecz wredna kopia znanego i lubianego przez DZIECI Hamtaro). Wiec nie dajcie sie zmylic openinngowi ktory wrecz wrzeszczy "to jest anime o sldkim homiczku nic wiecej !" , imo jest spiwany przez Kotono Mitsushi - a wiec niewinnym slodkim troskliwym glosem Ebichu.
No skoro juz skonczyl sie openinng czas na pierwsza scene 1 odcinka (anime nie wymaga ogladania od poczatku do konca ani w jakiejkolwiek kolajnosci aczkolwiek warto ogladac od 1 do 24 ;3) tu pozwole sobie na cytat:

"Tatsuhiko (male) pushed Tatsuki (female) dow onto the bed. Ooh, this is getting good... . Tatsuhiko ..."

Nie bojcie sie to tylko Ebichu czyta ksiazke swojej goshujin-sama (master, wladca ), senk w tym ze czyta erostory i to bynajmniej nie na dobranoc ale jak to chwile puzniej tlumaczy "chcialam tylko zorbic nastroj" - ale od czego nam nastroj w anime o chomiku ?!?! No jagby na to nie patrzec w chwili gdy Ebichu zaczyna czytac jej pani jest wyraznie zajenta cialem swojego kochanka. To chyba pierwszy i ostatni znak ze wszytkie dzieci ida spac i anime nie ogladamy z mlodsza siaosta /bratem jasne ?No ale skoro juz jestesmy przy wlascicielce Ebichu i jej kochanku - dwa przyklady tragedi (daruje sobie opisywanie tych postaci ;3 ) czyli krotko mowiac alkocholik i playboy (pod JEJ nieobecnosc sprasza rozne kobiety do domu) i ona naiwna. latwowierna i milosierna (+ kompleks starej panny) , obydwoje cierpia na pocztkujaca ninfomanie. A pomiedzy nimi, albo raczej obok , a moze nad nimi stoi Ebichu ! Ebichu jest gotowa niesc pomoc zawsze i wszedzie i to doslowinie kazdemu: zaczynajac od swojej wlascicielki, poprzez samotne mlode panie i napalone glosy w suchawce telefonu az na mamusi master'a konczac. Dotego dojdzie Maa-kun ktory jest zboczony na pinkcie chomiczki. Jako pomoc domowa ebichu zawsze dba o pozadek ... ale to tez nie jest do konca "bezpieczne" gdyz i przez robienie pozadkow przewija sie mnustwo motywow o jednznacznym przekazie (" master, gdzie dac twoje zielone un-i un-i"<zgadnijcie co to>). Nie da sie ukryc niczego - dobitny przekaz , jesli nie slowny to obrazkowy, jesli nie obrazkowy to dziwnkowy! Szczytem jest jednak pojawiajacy sie na koncu niektorych odzcinkow dodatek "Ebichuman!" - ale zobaczcie sami co to jest.

Mysle ze wstemp oddal nastruj animca (chociaz teraz wyglada to jak 100% hantai z chomikem w srodku co prawda NIE jest) i choc w czesci przyblizyl o co w nim chodzi.

Dobra panie panowie , Gainax to Gainax studio naszych KLASYKOW, cudow , najlepszych znanych nam tytulow ! I wie cie co ... Gainax i przy tym tytule popisal sie w calosci gdyz dodal cos czego nie zabraklo zadnemu z podpisanych przez nich tytulow - madry pouczajacy przekaz lub "drugie dno" (jak kto woli). Co prawda z znanych mi tytulow Ebichu daje nam najprostszy przekaz ale i przy okazjinajbardziej zyciowy ;3 (tego co to za przekaz tez nie zdradze ;3).

Tak jakos nie wiem co jeszcze napisac wiec chyba juz skoncze xDDD Jak ktos ogladal - to dobrze , jak ktos tego nie zrobil - czas obejzec !
**** temat znajduje sie w KLASYKACH gdyz naprawde na to zasluguje a jak ktos ma watpliwosci to z checia wytlumacze ;3

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

Futaba 
Begging Otaku
niach niach

Wysłany: Pią Lis 21, 2008 20:42   

Co ja mam napisac...? Genialne i tyle!!
Od początku mi się spodobało, chyba dzięki tej bezceremonialności. Poza tym lubię serie, w których odcinki stanowią jakby oddzielne historyjki. Pod koniec może już trochę monotonnie było, ale i tak wymiatało.
Muszę przyznac, że momentami ten chomik aż mnie denerwował tym swoim pakowaniem pani właściciel w ciągłe kłopoty.
Co do gainaxu to przyznaję rację, że ma świetne produkcje, a w dodatku im starsze z ich anime oglądam, tym lepsze.

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Lis 22, 2008 13:33   

Miałem wrażenie, że już gdzieś obiła mi się ta anime na tym forum, ale nie mogłem znaleźć i bym replikę tematu założył xD . Ja się wypowiem krótko, kolejna świetna odmóżdżająca seria od gainax i jak to dobrze ujęłaś "Drzucmy mimohodem slowo "GAINAX"** - a juz wiemy ze anime JEST PORABANE W 100%" mwhahaha :DD . Zarty na temat sexu nie są może na tyle monotonne co proste, a że kreska łagodna to inaczej by miała problem trafić xD . I ponad to jedne z niewielu anime, które ostatnio oglądałem :P .
Opening ^^ !

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu