Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Oneshot - Matura Aryi
Autor Wiadomość
Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 17:55   Oneshot - Matura Aryi

Wiadome ze nei lubię dzieła literackiego Dziedzictwo. (Ale przynajmnej przeczytałam xD ). Więc trochę się ponabijajmy. Matrura pewnej wrednej elfi ;D

Moi drodzy. To, co za chwilę wam opowiem mogło się zdarzyć. Czy się zdarzyło? Nie wiem. Jest to historia o tym, jak mogła wyglądać nauka za czasów Eragona.

-Aryo! Szybko! Musisz wstawać! - krzyknął Eragon przerażony. Była godzina ósma za pięć. A Arya dziś właśnie zdawała maturę. A dlaczego dopiero dziś? Elfka miała zostać, królową. Ale po wnikliwych oględzinach okazało się, że ta, nie posiada matury. O, zgrozo. A zażekała się, ze ją ma." Słowo, harcerza." mówiła. Harcerzem także nie była. Nigdy nie wierzcie elfom moi drodzy.
-Aryo! - zawyli Eragon jeszcze głośnie. - Zaraz masz maturę pisemną!
- O, nie! - elfka zerwała się z łózka.
- Ty zboczeńcu! - trzasnęła go z całej siły w twarz. Była ubrana tylko w kusą koszulę nocną. Całkiem przeźroczystą*.
Eragon jak najszybciej wybiegł z namiotu. Arya odziała się w strój galowy** i wyleciała za nim. Pognała czem prędzej do starego budynku. Po drodze wstępując do budki "Czarne Długopisy Dla Maturzystów" i weszła do szkoły. Po chwili znalazła swoja salę i usiadła w ławce. Zdążyła. Uff... Ale gdy zobaczyła kartę z pytaniami uszło z niej całe powietrze.
"Zanim zaczniesz rozwiązywać test przeczytaj całość"
-Po co?- pomyślała. Zamiast tego zaczęła wypełniać dalszą część.
Cytat:

"Drogi Maturzysto. Twoje pierwsze zadanie. Napisz swoje pełne pełne imię i pełne pełna nazwisko"

-Wsium! - prychnęła Arya i napisała na kartce:
Aryasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop
Nazwiska niezapamiętała. Przeszła do dalszej części testu
Cytat:
"Teraz podaj mi dokładną definicję metanogenezy"/

-Biologia! To już po mnie. Metano.. metano... geneza? Gdzie ja miałam tą ściągę? O mam.
I przepisała szybko z kawałka papieru
:Metanogeneza jest to ostatni etap fermentacji metanowej. W której...
-Zaraz! Co ja tu napisałam?! Nie mogę tego rozczytać! E tam... O nie! Ta dziewczyna przede mną... Ona oddała już kartkę. I nie ma nic napisane? Tylko imię... Namiarra? A nazwisko? E... vie Lacrima? Kto to? I dlaczego nic nie ma? Dlaczego ona się tak uśmiecha? Przecież ona nie zda...
Pytanie kolejne. Wypisz daty wszystkich wojen vardeńsko-elfich.... Banał... 345 rok.
Arya dalej skrobała coś namiętnie na karcie odpowiedzi. Mijała minuta za minutą. Kwadrans za kwadransem. Pytania stawały się coraz bardziej chamskie. Powody Abdykacji Nicolaja w 180 roku? Przecież to było dawno!! Co to wogóle jest abdykacja? Sic! Elfka zaczynała już mieć zwidy.
Dlaczego ten ciemnowłosy chłopak oddawszy kartkę usiadł w ławce i uśmiecha się wrednie? Dlaczego on siedzi w podkulonym nogami? A ten inny chłopak... On się nie rusza! Ma otwarte szeroko oczy i... zasnął! Zaraz, co on ma na szyi? Pomarańczowe coś, jakby nie z tej epoki.... A tamta dziewczyna? Dlaczego ma taki dziwny kolor włosów? Co to za różowy barwnik? ... Ja też takie kce!!!!!
Następne pytanie.
Cytat:
Podaj treść jednego ze starych poematów. Conajmneij 3 zdania
. No to poległam! Hm.. było coś takiego. Eragon mi opowiadał. Jakiś stary psalm szkolny. Chyba jeszcze pamiętam.

Choć nie masz oczu bardziej błękitnych niż tamta miała.
Tamta co kiedyś, na lekcji dziennik w strzępy porwała
Choć nie masz dłoni co długopisem oczy wyłupie to mimo pał mam panią i tak
Głęboko w d****

HA! I kto jest debeściak? No ja jestem debeściak... Ale zaraz... Kolejne pytanie to jakaś przesada... Napisz wypracowanie o idealniej miłości... o kurde....

Idealna młość nie istnieje, trzeba napisać na początek. Nie ma czegoś takiego jak idealna miłość. Jest ideał. Coś co chcemy osiągnąć ale...

Aryia męczyła się z wypracowaniem dobre pół godziny. Kolejne pytania. Obliczenia matematyczne jakoś przeszły. Biologie zaliczyła. Chemię omineła. Spojrzała na pierwsze zadanie z fizyki i omineła je wszystkie. Później były pytania z wiedzy ogólniej. Banał.
Przeczytała pytanie ostatnie i zrozumiała dlaczego tamten chłopak i ta Namirra wcześniej oddali kartki.

Zadanie 199
Cytat:

Po przeczytaniu wszystkich pytań wiesz co powinieneś wiedzieć. Jeżeli przeczytałeś to podpisz się na kartce (jeżeli tego jeszcze nie zrobiłeś) i oddaj pracę. I na bogów nie wypełniaj tego bo to oznacza że nie przeczytałeś polecenia i nie zdasz matury pisemnej. Pozostaje jeszcze ustna...

Aryia oddała kartkę egzaminatorom. Wyszła z budynku i pierwszy raz w życiu poszła się uchlać.

**** czyli koloru czerni trochę mniej czarnej od czerni czerni czerni ale czarniejszej od czerni czerni
***** patrz podpunkt ***

xD

W opowieści poza Namirrą są umieszczone dwie... nie trzy postacie jakby nie z tej bajki. 2 chłopa i 1 dziołcha... Kto wie kim są

Acha i zbieram zamówienie..tfu...zgłoszenia.... Odwala mi i zaczne tworzyć OtakuGate - opowieści... Takie wiecie... z bajerem fantasy... poczytałąm sobie moje sashimi story (wtajemniczeni znają) i stwierdziałem ze potrzebuje każde forum czegoś takiego. To będę pisać... Trza podać jakiestam fakty o postaci , do mnei na PW ;D i będzie hahaha!
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my

Akai-Neko 
Death comes...

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 18:04   

Namida napisał/a:
" Słowo, harcerza."

Przecinek nie powinien tutaj być.

Namida napisał/a:
Napisz swoje pełne pełne imię i pełne pełna nazwisko"

po cóż to dwa razy powtarzać "pełne"? I w drugim podwójnym powtórzeniu wystąpiła literówka ;p

Namida napisał/a:
Conajmneij

co najmniej

Namida napisał/a:
HA! I kto jest debeściak? No ja jestem debeściak...

hyhy... Skojarzyło mi się z tekstami Naruto ;p

Namida napisał/a:
Przeczytała pytanie ostatnie

Styl. Przeczytała ostatnie pytanie.

Namida napisał/a:
Wyszła z budynku i pierwszy raz w życiu poszła się uchlać.

Nie pasuje mi tutaj słowo "uchlać" ;p może.. hm.. upić, będzie lepiej pasowało? ;p

Co do opowiadanka... Całkiem ciekawa fabuła ;p Szkoda, że takie krótkie ;p Przyjemnie i szybko się czyta :shy:
Ogólnie na plus.

"Powinnam umrzeć z uśmiechem na twarzy, prawda?"
"Lepiej zasłużyć sobie na honor, niż go posiadać."
"Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie"

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 18:39   

Noire napisał/a:

po cóż to dwa razy powtarzać "pełne"? I w drugim podwójnym powtórzeniu wystąpiła literówka ;p

ale to dla maturzystów xD to musi byc jasne pełne ;D

Noire napisał/a:

hyhy... Skojarzyło mi się z tekstami Naruto ;p

:P mnie bardziej a'la Killer xD
Noire napisał/a:
Przyjemnie i szybko się czyta :shy:

szybko bo krótko xD jestem za częściami krótkimi ale częstymi ;)

Marsh 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 13:50   

- interpunkcja
- ortografia (word, word, word...)
- stylistyka (nie zaczynamy zdań od "ale" etc.)
- literówki (word, word, word...)
- znaki interpunkcyjne - technika
- za dużo trzykropków =)
- pięć wykrzykników w jednym miejscu...

ogólnie czyta się niezgorzej, jednak błędów trochę jest =)

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 19:24   

Marsh napisał/a:
- interpunkcja
- ortografia (word, word, word...)
- stylistyka (nie zaczynamy zdań od "ale" etc.)
- literówki (word, word, word...)
- znaki interpunkcyjne - technika

hmm... interpunkcja leży, wiem... nigdy nie umiałam. Ortografia itp tez. Chodziaż nikt nie przebije mojego kolegi co miał w podstawówce pałę z ortografi a i tak miał 5 na koniec. Nie pytajcie mnie jak to zrobił. Nie chodziłam z nim do podstawówki)
Marsh napisał/a:
- za dużo trzykropków =)
- pięć wykrzykników w jednym miejscu...

,... ... ... ... ... .... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. ... ... ... .... ...

!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marsh 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 06:19   

Cytat:
hmm... interpunkcja leży, wiem... nigdy nie umiałam.

życie =) choć przy pisaniu opowiadań, to bardzo przydatna umiejętność =)
Cytat:
Ortografia itp tez.

word, ff

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 17:42   

Tekst ogólnie też mi się podoba. Czyta się szybko (może trochę "za" xD ), ale i tak parę razy mnie rozśmieszył. Ogólnie sam pomysł na osadzeniu w realiach Eragon mnie już rozbawiło (choć go niezbyt lubię :D ). " Aryia oddała kartkę egzaminatorom. Wyszła z budynku i pierwszy raz w życiu poszła się uchlać." Padłem po tym xD .
Zawsze można przepuścić przez takiego word'a (przy ff podkreślanie jest wkurzające :P ) i zwrócić większą uwagę na interpunkcję.
Więc jak jeszcze coś skrobiesz możesz tu zamieścić :) .
Opening ^^ !

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu