Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
O dziewczynie skaczącej przez czas
Autor Wiadomość
Vilexica 
True Otaku
<3

Wysłany: Wto Sie 19, 2008 23:40   O dziewczynie skaczącej przez czas

'Time waits for no one...'

Makoto Konno ma 17 lat i jest zwykłą uczennicą, która nie potrafi się zdecydować, co chce robić w życiu. Najpiękniej byłoby, gdyby lato trwało wiecznie i gdyby mogła bezustannie grać z Kosuke i Chiakim w baseball. Ale pewien letni dzień przynosi jej niesamowitą niespodziankę - dziewczyna otrzymuje nagle zdolność skakania przez czas, jak jej się to tylko podoba. Jej nową umiejętność wykorzystuje, by zmienić trudne sytuacje z niezbyt odległej przeszłości, ale niestety każdy skok w czasie przynosi ze sobą nowe problemy i jej życie wymyka się coraz bardziej spod kontroli...

Największym atutem tego filmu jest historia - prosta, bezpretensjonalna i niegłupia.

Anime na wysokim poziomie, niezwykle przyjemne do oglądania, które poleciłabym każdemu. Tematyka porusza odwieczne marzenie/pragnienie człowieka - podróże w czasie. Pozorna zabawa z losem daje Makoto wielka nauczkę i lekcję na całe życie - ten film łączy w sobie komedię i dramat, jednocześnie zawiera w sobie morał, który po obejrzeniu przygniata. Nigdy żadne anime nie zmusiło mnie do tak głębokiej refleksji na temat pozornych i błahych rzeczy.

The Girl Who Leapt Through Time Trailer

Recenzje;
->Tanuki
-> Azunime

Film ukazał się już w 2006 dlatego miałam problem czy przydzieli go do nowości czy ogólnych ale uznałam, że może jednak nowości. Jeśli modzi uważają inaczej to proszę o przeniesienie.

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Sro Sie 20, 2008 23:29   

czytalam recenzje tego anime ale jakos mnie specjalnie nie skusilo do obejrzenia....

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Sob Sie 30, 2008 14:03   

ha :D oglądałam to :D
ba nawet mam na dysku :D
coś genialnego *.*
postacie by sadamoto (twórca evki) *.*
świetna animacja
boska fabuła i zakończenie ;)

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 19:27   

Toki wo Kakeru Shoujo! Bardzo pozytywne anime i z przyjemnością je oglądałem. Nie jest to może arcydzieło ani coś co zapadałoby strasznie w pamięć, ale ogląda się naprawdę dobrze i z zaciekawieniem :) Moim zdaniem fabuła jest dość prosta, ale wciąga i pozwala nam na chwilę przemyśleć kilka spraw ;)

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu