Wysłany: Wto Sie 19, 2008 23:40 O dziewczynie skaczącej przez czas
'Time waits for no one...'
Makoto Konno ma 17 lat i jest zwykłą uczennicą, która nie potrafi się zdecydować, co chce robić w życiu. Najpiękniej byłoby, gdyby lato trwało wiecznie i gdyby mogła bezustannie grać z Kosuke i Chiakim w baseball. Ale pewien letni dzień przynosi jej niesamowitą niespodziankę - dziewczyna otrzymuje nagle zdolność skakania przez czas, jak jej się to tylko podoba. Jej nową umiejętność wykorzystuje, by zmienić trudne sytuacje z niezbyt odległej przeszłości, ale niestety każdy skok w czasie przynosi ze sobą nowe problemy i jej życie wymyka się coraz bardziej spod kontroli...
Największym atutem tego filmu jest historia - prosta, bezpretensjonalna i niegłupia.
Anime na wysokim poziomie, niezwykle przyjemne do oglądania, które poleciłabym każdemu. Tematyka porusza odwieczne marzenie/pragnienie człowieka - podróże w czasie. Pozorna zabawa z losem daje Makoto wielka nauczkę i lekcję na całe życie - ten film łączy w sobie komedię i dramat, jednocześnie zawiera w sobie morał, który po obejrzeniu przygniata. Nigdy żadne anime nie zmusiło mnie do tak głębokiej refleksji na temat pozornych i błahych rzeczy.
Film ukazał się już w 2006 dlatego miałam problem czy przydzieli go do nowości czy ogólnych ale uznałam, że może jednak nowości. Jeśli modzi uważają inaczej to proszę o przeniesienie.
_________________ E m b r a c e . y o u r . d r e a m s ♥
czytalam recenzje tego anime ale jakos mnie specjalnie nie skusilo do obejrzenia....
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Toki wo Kakeru Shoujo! Bardzo pozytywne anime i z przyjemnością je oglądałem. Nie jest to może arcydzieło ani coś co zapadałoby strasznie w pamięć, ale ogląda się naprawdę dobrze i z zaciekawieniem Moim zdaniem fabuła jest dość prosta, ale wciąga i pozwala nam na chwilę przemyśleć kilka spraw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum