Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe style forum?
Autor Wiadomość
LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 16:45   Nowe style forum?

Zaraz StabiL będzie się żalił, że się znów go biednego czepiam :P

Anyway. Ja się pytam po jaką cholewę combo do wybierania tematów jeśli admn jest za wielkim leniem, by choćby zainstalować jakiś standardowy szablon dla przemo? Ja na przykład bardzo lubię ciemne schematy i chętnie wybrałbym sobie subBlacka, ale go niestety niet. Przecież nie mówię, że każdy temat musi być tak dopracowany jak defaultowy - nie spodoba się, to zawsze możesz wybrać z listy lepszy. Ale jak jest jeden i się nie podoba, to już jest nie za wesoło.

Z powyższego będzie wynikała spora wygoda dla samego admina i ekipy tworzącej stronę. Wrzucić kilka skrajnie różnych kolorystycznie styli, a za jakiś czas sprawdzić, jaka kolorystyka ma najlepsze powodzenie :P I już wiemy, jak projektować layout ^^ ale przede wszystkim userzy będą widzieć forum w swoich ulubionych kolorkach. Takie style mają średnio po 1-3MB, więc jakieś potworne obciążenie to nie jest.

Mój fic: Upadek Cephiro

StabiL 

Wysłany: Wto Paź 07, 2008 18:34   

LunarBird napisał/a:
Zaraz StabiL będzie się żalił, że się znów go biednego czepiam

heheh znowu?? ;>

LunarBird napisał/a:
Anyway. Ja się pytam po jaką cholewę combo do wybierania tematów jeśli admn jest za wielkim leniem, by choćby zainstalować jakiś standardowy szablon dla przemo? Ja na przykład bardzo lubię ciemne schematy i chętnie wybrałbym sobie subBlacka, ale go niestety niet. Przecież nie mówię, że każdy temat musi być tak dopracowany jak defaultowy - nie spodoba się, to zawsze możesz wybrać z listy lepszy. Ale jak jest jeden i się nie podoba, to już jest nie za wesoło.

Dlatego jest ten aby nie było standardowych. Nie ma na razie zrobionych innych, tego nigdzie indziej nie spotkasz, więc jest rozpoznawalny. Oczywiście moge zainstalować 15 styli choćby, ten jako domyślny tak czy siak bedzie, a jak sie nie spodoba ten to na pewno nie każdy sie zarejestruje :) Zmierzam do tego, że nie bede instalował masowo styli, jest jeden i ten ma sie podobać. Jeżeli komuś się nie spodoba, to istnieje wiele różnych for z innymi stylami, wiadomym jest że sie nie uszczęśliwi wszystkich ;)

LunarBird napisał/a:
Z powyższego będzie wynikała spora wygoda dla samego admina i ekipy tworzącej stronę. Wrzucić kilka skrajnie różnych kolorystycznie styli, a za jakiś czas sprawdzić, jaka kolorystyka ma najlepsze powodzenie I już wiemy, jak projektować layout ale przede wszystkim userzy będą widzieć forum w swoich ulubionych kolorkach. Takie style mają średnio po 1-3MB, więc jakieś potworne obciążenie to nie jest.

Wygoda?? raczej możliwosć wyboru... layout ktory jest teraz w moim osobistym odczuciu nie razi w oczy, i nie meczy tak bardzo wzroku. Na pewno zrobie inny styl ale nei będzie to polegało na tym że zainstaluje ich multum a user bedzie wybierał ;) Zrobi się alternatywe dal ego i user bedzie miał coś dziek iczemu i tka rozpozna ze strona to OG a nie kolejen bezbarwne forum ubrane w szablonowy skin ;)

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 15:17   

StabiL napisał/a:
Dlatego jest ten aby nie było standardowych.

Aby ich nie było na widoku chyba. Poza tym standardowe style nie są złe, akurat do subBlacka wystarczy odpowiedni banner dodać i już jest ok. Nie wierzysz? Przykładem jest bLock na manga.pl - zerżnięty z subBlacka aż miło, tylko banner i inny i kolor linków z żółtego zmieniony na czerwień ^^ I osobiście od początku jak go namierzyłem nawet nie oglądałem defaultowego stylu (no, chyba że mnie przypadkiem wyloguje) :P
StabiL napisał/a:
Zmierzam do tego, że nie bede instalował masowo styli, jest jeden i ten ma sie podobać.

Jak to "ma się podobać"? >< Nie rozumiem kompletnie. A jakie ty masz prawo mi na przykład nakazywać, co mi się ma podobać? Tak, wiem: nie podoba się, to wynocha. Weź sobie bota jakiegoś zrób, żeby ci to wklejał przy każdym pytaniu, co się będziesz męczył... :P

Nie mówię, żeby instalować style MASOWO. Ale jeden lubi jasną kolorystykę, ktoś inny woli czerń, ktoś czerwień, zieleń lub błękit. I to wcale nie jest dużo. A jak ktoś sobie zażyczy dajmy na to szkarłat, to już można go z czystym sumieniem odesłać do czerwonego stylu :P
StabiL napisał/a:
Wygoda?? raczej możliwosć wyboru...

A to jedno drugiemu zaprzecza? :O
StabiL napisał/a:
layout ktory jest teraz w moim osobistym odczuciu nie razi w oczy, i nie meczy tak bardzo wzroku.

A w moim osobistym odczuciu męczy i razi, bo styli jasnych zwyczajnie nie lubię. I wypala mi panel na darmo, o! :P
Cytat:
Zrobi się alternatywe dal ego i user bedzie miał coś dziek iczemu i tka rozpozna ze strona to OG a nie kolejen bezbarwne forum ubrane w szablonowy skin

Kurcze, a ktoś przemocą każe na szablonowy skin zmieniać? Poza tym baner zwykle się robi pod dane forum. No i o forum nie decyduje styl, tylko UZYTKOWNICY i POSTY. Styl czy tam jest standardowy czy nie, to mnie akurat obchodzi najmniej. Manga.pl nie ma żadnego charakterystycznego stylu specjalnie na potrzeby tego forum i co? I radzi sobie doskonale. I jakoś nikomu standardowe szablony nie przeszkadzają.

StabiL 

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 22:09   

LunarBird napisał/a:
Aby ich nie było na widoku chyba. Poza tym standardowe style nie są złe, akurat do subBlacka wystarczy odpowiedni banner dodać i już jest ok. Nie wierzysz? Przykładem jest bLock na manga.pl - zerżnięty z subBlacka aż miło, tylko banner i inny i kolor linków z żółtego zmieniony na czerwień I osobiście od początku jak go namierzyłem nawet nie oglądałem defaultowego stylu (no, chyba że mnie przypadkiem wyloguje)

Nie są złe, ten który jest teraz to też przeróbka innego ;)

LunarBird napisał/a:
Jak to "ma się podobać"? >< Nie rozumiem kompletnie. A jakie ty masz prawo mi na przykład nakazywać, co mi się ma podobać? Tak, wiem: nie podoba się, to wynocha. Weź sobie bota jakiegoś zrób, żeby ci to wklejał przy każdym pytaniu, co się będziesz męczył...

Ma się podobać, tak samo jak samochód którego robią, to robią z myśla że "ma sie podobać" tak samo wszystko inne ;) Ja nikomu nic nie nakazuje, po prsotu styl jest taki i nie inny ;)

LunarBird napisał/a:
Nie mówię, żeby instalować style MASOWO. Ale jeden lubi jasną kolorystykę, ktoś inny woli czerń, ktoś czerwień, zieleń lub błękit. I to wcale nie jest dużo. A jak ktoś sobie zażyczy dajmy na to szkarłat, to już można go z czystym sumieniem odesłać do czerwonego stylu

No własnie, wymieniłeś 4 kolory, czyli musiałbym instalowac 4 style z tymi motywami. Znam wiele różnych for i osobiście uważam że pierwsze wrażenie się liczy. Jeżeli komuś sie spodoba ten styl co jest, to będzie atut i taki ktosik sie może zarejestruje. Nikt nie bedzie wchodzi na forum które go w jakis sposób razi, bo alternatyw jest wiele, dlatego też jak pojawi się jakiś styl to jeden dodatkowy, góra dwa ;) Z resztą popatrz na logo... Coca Cola nagle nie stanie się niebieska ;)

LunarBird napisał/a:
A to jedno drugiemu zaprzecza?

Nom, tutaj tak ;) Jest logotyp zielone 'O' i pomarańczowe 'G', jakbym nawet wsadził tutaj coś ciemnego, to kontrast z tym co widzisz koło reklam będzie duży ;) za duży czasem ;)

Cytat:
A w moim osobistym odczuciu męczy i razi, bo styli jasnych zwyczajnie nie lubię. I wypala mi panel na darmo, o!

Z tego co pamietam, zieleń to najmniej męczący kolor dla oczu ;) Odstresowuje i działa relaksującą ;) Udowodnione naukowo ;)

LunarBird napisał/a:
Kurcze, a ktoś przemocą każe na szablonowy skin zmieniać? Poza tym baner zwykle się robi pod dane forum. No i o forum nie decyduje styl, tylko UZYTKOWNICY i POSTY. Styl czy tam jest standardowy czy nie, to mnie akurat obchodzi najmniej. Manga.pl nie ma żadnego charakterystycznego stylu specjalnie na potrzeby tego forum i co? I radzi sobie doskonale. I jakoś nikomu standardowe szablony nie przeszkadzają.

Manga.pl ma adres, pozycje i im nie potrzebne :) OG nie jest manga.pl i dobrze, bo nie che robic drugiej mangi.pl. To jest ta leciutka różnica a i o gustach się nie dyskutuje. Powiem jedynie że jakis nowy styl możliwe że się pojawi ;)

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 12:05   

StabiL napisał/a:
Ja nikomu nic nie nakazuje, po prsotu styl jest taki i nie inny

A jak komuś się nie spodoba domyślny styl, to już cię taki ktoś nie obchodzi?
StabiL napisał/a:
No własnie, wymieniłeś 4 kolory, czyli musiałbym instalowac 4 style z tymi motywami.

Czyli de facto - zrobić jeszcze 3 banery i poświęcić minutę na instalację styli. Normalnie roboty huk... :P Kiedy ty się zorientujesz, że każdy styl w ulubionych kolorach użytkownika jest lepszy od żadnego?
StabiL napisał/a:
Jeżeli komuś sie spodoba ten styl co jest, to będzie atut i taki ktosik sie może zarejestruje.

Przede wszystkim ludzie się rejestrują ze względu na TREŚĆ, a nie styl. Styl zaczyna denerwować dopiero po jakimś czasie. I wtedy taki ktoś po prostu rzadko postuje. Jest miliard rozmaitych sposobów, żeby forum było charakterystyczne nawet z standardowym stylem. Forum nie jest stroną internetową, więc wiele rzeczy mających znaczenie na stronie, w przypadku forum liczy się mniej.
StabiL napisał/a:
Jest logotyp zielone 'O' i pomarańczowe 'G', jakbym nawet wsadził tutaj coś ciemnego, to kontrast z tym co widzisz koło reklam będzie duży ;) za duży czasem

Jakich reklam? (firefox+adblock) :P A barwy logo akurat w tym przypadku nie są sprawą decydującą. Powoływanie się na indywidualność w przypadku strony o nazwie doczepiającej się Anime-Gate nie uznałbym swoją drogą za poważny argument. Jakbyś szukał oryginalności, to byś wymyślił oryginalną nazwę. A animowane logo mnie osobiście bardziej irytuje niż mi zachwyca.
StabiL napisał/a:
Z tego co pamietam, zieleń to najmniej męczący kolor dla oczu ;) Odstresowuje i działa relaksującą ;) Udowodnione naukowo

Tak, ale jak masz włączony komp w nocy, to jasne layouty irytują. Poza tym masz lay biały, zieleni tam może 20% w najlepszym wypadku.
StabiL napisał/a:
Manga.pl ma adres, pozycje i im nie potrzebne

Nie oszukujmy się, ty też masz niezły adres. A pozycja im z nieba nie spadła przecież. Jak mówiłem - tam jakiegoś superindywidualnego stylu nigdy nie było i nie zabiło to forum. Bo było o czym czytać.

StabiL 

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 18:37   

LunarBird napisał/a:
A jak komuś się nie spodoba domyślny styl, to już cię taki ktoś nie obchodzi?

Jak sie nie podoba komuś domyślny styl to sie tu nie rejestruje ;) Domyślny styl ejst po to aby podobałsie jakiejs grupie userów, nie wszystkim bo wszystkich się nigdy nie zadowoli;p

LunarBird napisał/a:
Czyli de facto - zrobić jeszcze 3 banery i poświęcić minutę na instalację styli. Normalnie roboty huk... Kiedy ty się zorientujesz, że każdy styl w ulubionych kolorach użytkownika jest lepszy od żadnego?

Szczerze powiedziawszy zrobiennie loga do 3 styli wyniesie minuty, wgranie wszystkiego do pól godziny. I nie zrobie tego dlatego że mi sie nie chcę, lecz po prostu po to aby się wyróżniać ;)

Cytat:
Przede wszystkim ludzie się rejestrują ze względu na TREŚĆ, a nie styl. Styl zaczyna denerwować dopiero po jakimś czasie. I wtedy taki ktoś po prostu rzadko postuje. Jest miliard rozmaitych sposobów, żeby forum było charakterystyczne nawet z standardowym stylem. Forum nie jest stroną internetową, więc wiele rzeczy mających znaczenie na stronie, w przypadku forum liczy się mniej.

Nom, na treści ukazane w odpowiedniej formie :) Styl miał być zrobiony aby nie razić, aby był łagodny dla oczu i się ogólnie podobał. Jesteś pierszą osobą która chciałby inny styl, a jak zakładałem forum to sobie powiedziałem że nie będzie tutaj różnorodności styli. Jak to mawiaja, co do wszystkiego to do niczego, a osobiście uważam że co dla wszystkich to dla nikogo ;) Po to własnie jest konkurencja ;)

Cytat:
Jakich reklam? (firefox+adblock) A barwy logo akurat w tym przypadku nie są sprawą decydującą. Powoływanie się na indywidualność w przypadku strony o nazwie doczepiającej się Anime-Gate nie uznałbym swoją drogą za poważny argument. Jakbyś szukał oryginalności, to byś wymyślił oryginalną nazwę. A animowane logo mnie osobiście bardziej irytuje niż mi zachwyca.

Ale TREŚĆ nie jest na 'animowanym logu' ;) A barwy w tym przypadku są sprawą decydującą. NIebo jest niebieskie a trawa zielona i ma sie każemu podobać ;) Tutaj jest podonie, skoro niebo koajrzy sie z niebieski to OG ma sie koajrzyc z takimi kolorami a nie innymi;p Co do nazwy, nie wymyśliłem jej ja, po drugie Deem jak ją wymyśliłto nie powoływał sie na żadne inne strony. Miałą być łatwa i chwytliwa i mam nadzieje że w jakiś sposób jest ;)

Cytat:
Tak, ale jak masz włączony komp w nocy, to jasne layouty irytują. Poza tym masz lay biały, zieleni tam może 20% w najlepszym wypadku.

Kolejna sprawa apropo troszku naukowa ;) jasność otoczenia nie powinan być mnieja od jasnośći monitora :) WP, ONET, INTERIA, i w zasadzie wszystko co ma jakas popularność jest jasne ;) sugeruje zapalić lampke;p

Cytat:
Nie oszukujmy się, ty też masz niezły adres. A pozycja im z nieba nie spadła przecież. Jak mówiłem - tam jakiegoś superindywidualnego stylu nigdy nie było i nie zabiło to forum. Bo było o czym czytać.

No nie było, był jakiśtam i ludzie na nim siedzieli i zyskiwało popularnosć ;) Dąże do tego samego ;p ;)

Agee 
Otaku Gate Seeker
Vampire Princess

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 12:55   

To moze się wypowiem ._.
Nigdy nie byłam za zmianą stylu danego forum. To jest jakaś wizytówka, logo, które jest charakterystyczne dla danej strony.
Zmieniając style, zmieniamy w jakiś sposób samo forum. Jeśli będzie kilka styli do wyboru dla każdego to np. gdy mod napisze ciemnym kolorem, w stylu o czarnej kolorystyce będzie słabo widoczny.
Poza tym, jak powiedział admin nie da się wszystkich zadowolić. Namęczy się robiąc nowe style, a jakiś inny użytkownik znowu będzie miał "problem" i tak w kółko.

Nie chcę nikogo obrażać ale to naprawdę jest czepialstwo o byle bzdetę. Według mnie styl jest naprawdę niezły. Widać, że ktoś się postarał. :) Gdybyś wybrał sobie standardowy nie uszanowałbyś tego wysiłku, który ktoś włożył w obecny.
Poza tym nie styl jest najważniejszy tylko treść. Wszystko jest ładne i czytelne, a mówienie, że kolorek mi się nie podoba jest trochę dziecinne, nie uważasz? ^^"

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 16:34   

StabiL napisał/a:
Jak sie nie podoba komuś domyślny styl to sie tu nie rejestruje

Otóż nie. Jak się nie podobają WYPOWIEDZI, to się nie rejestruje. Nowy styl można dodać, natomiast zmiana całego profilu forum, sposobu wypowiadania się uzytkowników i tak dalej jest niemalże niemożliwa.
StabiL napisał/a:
Szczerze powiedziawszy zrobiennie loga do 3 styli wyniesie minuty, wgranie wszystkiego do pól godziny.

Człowieku, jakie ty masz łącze? >< Ja na swoje forum wgrywałem style z cafe, czyli jeszcze dopłacałem. I nikt ani razu nie usłyszał ode mnie, że mi się nie opłaca.
StabiL napisał/a:
Jesteś pierszą osobą która chciałby inny styl, a jak zakładałem forum to sobie powiedziałem że nie będzie tutaj różnorodności styli. Jak to mawiaja, co do wszystkiego to do niczego, a osobiście uważam że co dla wszystkich to dla nikogo

Jeśli jestem pierwszy to masz trzy opcje.
* Jesteś geniuszem i to, co ci się podoba, automatycznie podoba się wszystkim. Opcja raczej mało realna.
* Zebrałeś sobie na forum kółko wzajemnej adoracji i nie ma w tej grupie żadnego zróżnicowania. To już jest realne, ale źle wróży forum. Każde forum bazuje na nowych użytkownikach. Jeśli nowych użytkowników brakuje, starzy idą na studia, zaczynają pracę, przestają się pojawiać i forum umiera. Fakt wielokrotnie udowodniony na przykładzie rozlicznych for.
* Wiedzą z góry, że jesteś leń patentowany i palcem dla nich nie kiwniesz, toteż nawet nie trudzą się, by zwracać ci uwagę. To najgorsza opcja. Jeśli użytkownicy wiedzą, że nic się nie zmieni, zastój forum jest nieunikniony. Użytkownikom powoli nudzi się i przestają się odzywać - efekt jak wyżej. Jako admin jesteś odpowiedzialny za to, aby coś się zmieniało. Jeśli nic się nie będzie zmieniać, forum prędzej czy później się skończy.
StabiL napisał/a:
WP, ONET, INTERIA, i w zasadzie wszystko co ma jakas popularność jest jasne

Masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
LunarBird napisał/a:
Forum nie jest stroną internetową, więc wiele rzeczy mających znaczenie na stronie, w przypadku forum liczy się mniej.

Powtórzę, żebyś zapamiętał:
FORUM NIE JEST STRONĄ INTERNETOWĄ.

Zapamiętał? Ok, move on. Zaprojektowanie zmiennego layoutu na stronie internetowej tych rozmiarów co podane przez ciebie natychmiast położyłoby KAŻDY serwer. PHP przy takich portalach wyraźnie obciąża serwer, nie jest możliwe utrzymanie takiej strony bez cache'owania. I tu jest cymes: zmienny layout kompletnie kładzie cache'owanie. Dlatego te portale NIE MOGĄ zmieniać layoutów. Gdyby mogły, zrobiłyby to. A jeśłi nie można zmieniać barw, to jasna kolorystyka się statystycznie opłaca najbardziej i jest tolerowana przez najwięcej ludzi. Poza tym wskazówka - wiadomości na WP sprawdzam codziennie. Kiedy byłem na portalu? Coś z rok temu. O czymś takim jak RSS słyszał?
Forum to inna sprawa. Forum można dostosować do indywidualnych preferencji użytkownika praktycznie żadnym nakładem pracy. Z kolei takie systemy portalowe jak Mambo czy Joomla umożliwiają nawet indywidualizację położenia pasków menu. Zbędny bajer? Ano widac nie taki zbędny, inaczej leniwi z natury programiści open source nie zawracaliby sobie nim dupy.
StabiL napisał/a:
No nie było, był jakiśtam i ludzie na nim siedzieli i zyskiwało popularnosć

Dokładnie było trzy. Standardowe do bólu: subSilver, subRed i subBlack. A jedynym charakterystycznym elementem było logo forum :P
Agee napisał/a:
Gdybyś wybrał sobie standardowy nie uszanowałbyś tego wysiłku, który ktoś włożył w obecny.

Gówno mnie obchodzi jego wysiłek. Obchodzi mnie moja wygoda.
Agee napisał/a:
Jeśli będzie kilka styli do wyboru dla każdego to np. gdy mod napisze ciemnym kolorem, w stylu o czarnej kolorystyce będzie słabo widoczny.

Somebody shoot me... >< Dobra, a jak w bieżącym stylu mod napisze białym, też będzie mało widoczny. Teraz już wiesz, czemu białego i czarnego koloru czcionki się nie używa explicite? Good. Zapisz w notatniku, żebyś nie zapomniała.
Agee napisał/a:
Wszystko jest ładne i czytelne, a mówienie, że kolorek mi się nie podoba jest trochę dziecinne, nie uważasz?

Nie, nie jest dziecinne, bo admina doinstalowanie dwóch standardowych styli będzie kosztowało śmieszną ilość pracy. Bądźmy poważni, od pilnowania postów są moderatorzy. Admin jest właśnie od rozwijania struktury forum - w tym udoskonalania layoutu. Jeśli nie ma na to czasu, niech przekaże admina komuś, kto MA czas. Nie mówię, że styli ma być setki. Ale kilka wersji kolorystycznych to jednak całkiem rozsądne rozwiązanie.
Agee napisał/a:
Namęczy się robiąc nowe style, a jakiś inny użytkownik znowu będzie miał "problem" i tak w kółko.

Użytkownicy, którzy mają problem niemal nie występują. Bo zazwyczaj taki ktoś o tym nie mówi, tylko wypina się na ciebie i sobie idzie, a ty nawet nie wiesz, czemu. Toteż lekceważenia tych rzadko się trafiających opinii nie określiłbym jako rozsądne działanie. Większość użytkowników oczekuje, że admin ZGADNIE, czego sobie życzą. Taka jest brutalna prawda. A jak nie zgadniesz, to nie oni tracą, tylko ty. Bo oni mają wiele forów, na które mogą pójść, ale ty tylko na jednym jesteś adminem. Toteż komu powinno zależeć - tobie czy im?

[ Dodano: Pią Paź 10, 2008 17:45 ]
Swoją drogą szare litery na białym tle w opisach działów i cytatach są faktycznie cholernie przejrzyste i diabelnie czytelne...

LunarBird napisał/a:
Gówno mnie obchodzi jego wysiłek

@ usunęłam.. ale na drugi raz ograniczaj sie ;p

Agee 
Otaku Gate Seeker
Vampire Princess

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 17:09   

Cytat:
Gówno mnie obchodzi jego wysiłek. Obchodzi mnie moja wygoda.

Cóż za skromność... I kultura. :3 Prawda jest taka, że to forum należy do admina i równie dobrze może ci walnąć różowiutki styl, a ty, jako użytkownik będziesz na nim grzecznie pisał. W końcu łaski nikomu nie robisz, że tu jesteś. Owszem, forum tworzą ludzie, nie jedna osoba, jednak mimo wszystko ostatnie zdanie należy do właściciela, ponieważ gdyby nie on tego forum wcale by nie było, prawda?

Cytat:
Somebody shoot me... >< Dobra, a jak w bieżącym stylu mod napisze białym, też będzie mało widoczny. Teraz już wiesz, czemu białego i czarnego koloru czcionki się nie używa explicite? Good. Zapisz w notatniku, żebyś nie zapomniała.

Notatnik nie będzie potrzebny. Dziękuję :) Podałam jedynie przykład. Równie dobrze mógłby to być kolor ciemnoczerwony.
Cytat:
Bądźmy poważni, od pilnowania postów są moderatorzy. Admin jest właśnie od rozwijania struktury forum - w tym udoskonalania layoutu. Jeśli nie ma na to czasu, niech przekaże admina komuś, kto MA czas.

Ale ja jestem poważna :) Po prostu uważam, że ta cała dyskusja jest niepotrzebna. Jak widzisz, jedynie ty się tu wypowiadasz. Zaproponowałeś swój pomysł i tyle. Czy on zostanie zaakceptowany czy nie zależy od admina, a nie od tego ile jeszcze tu postów sobie nabazgrolisz z wielkimi pretensjami.
Cytat:

Większość użytkowników oczekuje, że admin ZGADNIE, czego sobie życzą. Taka jest brutalna prawda. A jak nie zgadniesz, to nie oni tracą, tylko ty. Bo oni mają wiele forów, na które mogą pójść, ale ty tylko na jednym jesteś adminem. Toteż komu powinno zależeć - tobie czy im?

Hmm ._. Normalnie użytkownicy nie czepiaja się o to, ze styl jest nieładny czy coś w tym rodzaju. Właściwie to bardziej zależy im na klimacie i treści. Admin powinien być otwarty na propozycje, a nie bawić się w jasnowidza zgadując kto czego potrzebuje ;) Jednak to, że jest otwarty na nie, nie oznacza, że musi je całkowicie popierać. Może i mają wiele for, na które mogą iść, lecz na każdym znajdą coś, co im nie będzie pasować. Zamiast skakać z jednego na drugie lepiej iść na kompromis i pogodzić się z tym jak jest.
Albo stwórz własne forum. Powodzenia :]

PS. Sądzę, że więcej na ten temat powiedzieć się nie da.

PS2. Ciesz się, że admin jest na tyle wyrozumiały, że przymyka oko na twój kompletny brak szacunku - ja bym cię dawno zbanowała -.-

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 17:19   

Agee napisał/a:
Prawda jest taka, że to forum należy do admina

To może niech sam na nim pisze, a nie się użytkownikami wyręcza?
Agee napisał/a:
Albo stwórz własne forum.

*Look na podpis.*

Sztuka czytania zaiste wielkim jest osiągnięciem...
Agee napisał/a:
Ciesz się, że admin jest na tyle wyrozumiały, że przymyka oko na twój kompletny brak szacunku - ja bym cię dawno zbanowała -.-

Przepraszam, nie złamałem regulaminu tego forum, więc za co niby byś mnie zbanowała? A jeśli admin łamie regulamin, to marnie to świadczy o adminie.

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 18:08   

LunarBird, ostatni post to kompletny brak argumentów :hihi: Tak koniecznie powinien być zakaz bycia "upierdliwym", żeby już bez wątpliwości (no cóż i taka się znajdzie per pana xD ) mieć powód do bana? Brak szacunku do tego się niestety w głównej mierze przysłużył ^^" . Miałem osobiście przypadek, że gdy użytkownik mnie obrażał jako moderator został zbanowany, po czym płacz do admina (znajomego) wystarczył, aby mi "zielonemu" dać osta., nie ma to jak wywrzeć się praw i opuścić forum :D .
Jeżeli mam się wypowiedzieć na temat stylu, jest on długą własną pracą, więc niekoniecznie chce się dać inny zamiennik, skoro na ogół jest on przyjemny ;) . Choć owszem nie miałbym nic przeciwko dać wybór w np. profilu użytkownika, zostawiając własny owoc jako domyślny :) . Jeżeli chodzi o obowiązki admina to teoretycznie nie są żadne, już ledwo moderator jakiekolwiek ma, tylko własna chęć :] .
Opening ^^ !

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 20:36   

Smigolx napisał/a:
Tak koniecznie powinien być zakaz bycia "upierdliwym", żeby już bez wątpliwości (no cóż i taka się znajdzie per pana xD ) mieć powód do bana?

Jeśli admin w dyskusji z użytkownikiem wyraża się w tonie: jak mi się zechce, to cię zabanuję, a jak mi nie przypasuje regulamin, to se go zmienię i i tak cię zabanuję - to o kim to świadczy, o adminie, czy o użytkowniku?

BTW - ost za gówno... >< Ktoś chyba traci zimną krew. I wyważenie proporcji przy okazji też ^^ Można przeklinać i przeklinać.
Smigolx napisał/a:
Jeżeli mam się wypowiedzieć na temat stylu, jest on długą własną pracą, więc niekoniecznie chce się dać inny zamiennik, skoro na ogół jest on przyjemny ;) . Choć owszem nie miałbym nic przeciwko dać wybór w np. profilu użytkownika, zostawiając własny owoc jako domyślny

No widzisz, jednak myśleć potrafisz. Tylko dobrze by było, jakbyś częściej używał tej umiejętności swojej postaci :P
Smigolx napisał/a:
Jeżeli chodzi o obowiązki admina to teoretycznie nie są żadne, już ledwo moderator jakiekolwiek ma, tylko własna chęć

Nie są żądne, pod warunkiem, że jest się zielonym w tej roli. Ale jak admin z doświadczeniem tak mówi, to ręce opadają. Forum samo się nie poprowadzi. Admin jest mimo wszystko centralną osobą. Ma być aktywny, pojawiać się, wykazywać zainteresowanie. Wtedy użytkownicy widzą, że go obchodzi i że warto może się z czymś do niego zwrócić, bo jest szansa, że nie zbyje ich brakiem czasu albo jakimś niepodobasiętowynochem 8)
Smigolx napisał/a:
Miałem osobiście przypadek, że gdy użytkownik mnie obrażał jako moderator został zbanowany, po czym płacz do admina (znajomego) wystarczył, aby mi "zielonemu" dać osta., nie ma to jak wywrzeć się praw i opuścić forum

Ja bym takiej moderki nie przyjął. Żeby być modem, muszę być rozpoznawalny i szanowany na danym forum. Ergo - muszę być tam od długiego czasu, żeby posłuch był naturalny. Nie lubię niczego wymuszać groźbami. Zresztą nigdy się nie wpychałem na świecznik i nadal nie wpycham. Nie czuję potrzeby kolorowego nicka. Nic mi to w sumie nie da, poza dodatkowymi obowiązkami. Kogo mam skrytykować, tego i tak skrytykuję, czy jestem modem czy nie.

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 21:03   

Poleciało grubo po sensie przez literówkę... "Miałem osobiście przypadek, że gdy użytkownik mnie obrażał jako moderatora
LunarBird napisał/a:
No widzisz, jednak myśleć potrafisz. Tylko dobrze by było, jakbyś częściej używał tej umiejętności swojej postaci :P

Umiem myśleć bo cię w ułamku popieram X_X (?)... to nie było pytanie...
Mi się ten motyw podoba i bynajmniej nie potrzebuje innych, a jakby już dodawać (jak ktoś widzi sens *ziewa*...) to już tak najlepiej.
Opening ^^ !

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 15:18   

LunarBird napisał/a:
Miałem osobiście przypadek, że gdy użytkownik mnie obrażał jako moderator(a) został zbanowany, po czym płacz do admina (znajomego) wystarczył, aby mi "zielonemu" dać osta.,

Obrażał? A co, wyklinał na ciebie, wyzywał od różnych? Czy po prostu powiedział, że głupi jesteś i tyle? Nie pamiętam już ile razy powiedziałem 5temu czy innemu modowi na manga.pl, że jest głupi. I nie dostałem jeszcze żadnego osta. Dlaczego? Bo mówiłem z jakiego powodu tak uważam.

Mam wrażenie, że po prostu za bardzo lubisz, jak ludzie ciebie chwalą. A to źle, bo to ci przyciemnia jasność myślenia i jak ktoś cię skrytykuje - odruchowo sięgasz po regulamin. Tak nie można. Gdybym dostawał grosz za każdy przypadek, gdy ktoś tam nie tylko nazwał mnie głupcem, ale też zwyzywał od różnych, byłbym nieźle nadziany. I nigdy ani razu nie podkablowałem do moda na tego czy innego użytkownika. Bo w przeciwieństwie do ciebie umiem krytykę przyjmować ze stoickim spokojem (no co najwyżej ze złośliwością, ale całkiem naturalna reakcja).
Smigolx napisał/a:
Umiem myśleć bo cię w ułamku popieram

Umiesz myśleć bo zdarza ci się powiedzieć coś, co ma sens :P Czy mnie popierasz, czy nie, to mi lata i powiewa. Jak uznam, że się mylisz, żadne popieranie mnie ci skóry nie uratuje.
Smigolx napisał/a:
Mi się ten motyw podoba i bynajmniej nie potrzebuje innych, a jakby już dodawać (jak ktoś widzi sens *ziewa*...) to już tak najlepiej.

Ja tylko mówię, że dla szarego użytkownika KAŻDY styl w jego zdaniem ładnym kolorze (dla mnie na przykład czarny albo ogólnie ciemny) jest lepszy niż jakiekolwiek arcydzieło ale w kolorach, które użytkownikowi są w sumie obojętne.

Agee 
Otaku Gate Seeker
Vampire Princess

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 18:29   

Rany Lunar dałbys już sobie spokój. Powiedziałeś co wiedziałeś i ta sprawa powinna już zostać zakończona. Stworzyłeś sobie prywatny plac zabaw i się dziecko cieszy -.-
Zamiast walczyć o to, kto ma rację lepiej wyjaśnić to sobie z adminem na prywatnie, bo zaczynasz schodzić z tematu. Najpierw była mowa o stylach, czyż nie? Teraz czepiasz się ogólnie jego postępowania. Czy tam wszystkich adminów... Może to jakiś uraz z dzieciństwa? :confused_:

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu