Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe style forum?
Autor Wiadomość
LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 21:10   

Agee napisał/a:
Rany Lunar dałbys już sobie spokój.

Mógłbym powtórzyć to samo tobie.
Agee napisał/a:
Zamiast walczyć o to, kto ma rację lepiej wyjaśnić to sobie z adminem na prywatnie, bo zaczynasz schodzić z tematu.

Jak się popełnia publiczne błędy, to się dostaje publiczne baty. Gdybyśmy wszystko chcieli wyjaśniac prywatnie, to właściwie po jakiego nam to forum? Konferencja na GG i tez można sobie wyjaśniać... ><
Agee napisał/a:
Najpierw była mowa o stylach, czyż nie?

A koronny argument StabiLa był taki... że styl mu się podoba więc po co. Dopiero teraz się przyznał o co w tym biega. Wczytaj się w jego post i zobacz, jaką wagę mają jego argumenty dla osoby innej niż on sam. Żadną, bo od początku chodziło o jego zdanie. i powiedz mi gdzie tu w ogóle miejsce na wymianę argumentów, o które sam się upominał? Jak wiedział, że chodzi o jego zdanie, to chociażby nie udawał, że nie... >< No ale to oczywiście ja się czepiam, a jakże...

Mój fic: Upadek Cephiro

Akai-Neko 
Death comes...

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 21:34   

Teraz ja się wypowiem...

Agee napisał/a:
Powiedziałeś co wiedziałeś i ta sprawa powinna już zostać zakończona. Stworzyłeś sobie prywatny plac zabaw i się dziecko cieszy -.-

Po prostu chce pomóc innym w rozwoju forum. A tu chyba jest ktoś za bardzo wyniosły... =.=

Cóż... Śledzę od początku rozwój tej dyskusji... Stabil ma rację, w tym, że:
StabiL napisał/a:
Dlatego jest ten aby nie było standardowych. Nie ma na razie zrobionych innych, tego nigdzie indziej nie spotkasz, więc jest rozpoznawalny.

ponieważ, ten styl jest "wizytówką" naszego forum, jedyny w swoim rodzaju. Chociaż, można by zrobić, że niezarejestrowany użytkownik, jak wchodzi na forum widzi styl obecny. Dopiero później, po zarejestrowaniu mógłby sobie zmienić.

Co do wersji kolorystycznych... Sądzę, iż można by przerobić wersję obecną. Zamiast odcieni zieleni, dać odcienie czerwieni, w następnym fioletu, itd. A styl nadal pozostanie jedyny w swoim rodzaju i rozpoznawalny...

Co do pierwszego wrażenia, owszem jest ważne. Przecież najpierw wchodzisz na forum i najpierw oceniasz je wizualnie, po stylu. Dopiero później wchodzisz w kategorie, tematy i patrzysz na treść. Więc nie można powiedzieć, że pierwsze wrażenie się nie liczy.

StabiL napisał/a:
Jak sie nie podoba komuś domyślny styl to sie tu nie rejestruje ;)

Taka postawa admina mi się nie podoba... Adminowi powinno zależeć na użytkownikach... No ale cóż.. Nie można mówić, że jak komuś się nie podoba styl, to niech się nie rejestruje =.= Jeśli nie podoba ci się wygląd jakiegoś człowieka, nie koleguj się z nim? Po wyglądzie oceniać? =.=

LunarBird napisał/a:
Jeśli jestem pierwszy to masz trzy opcje.
* Jesteś geniuszem i to, co ci się podoba, automatycznie podoba się wszystkim. Opcja raczej mało realna.
* Zebrałeś sobie na forum kółko wzajemnej adoracji i nie ma w tej grupie żadnego zróżnicowania. To już jest realne, ale źle wróży forum. Każde forum bazuje na nowych użytkownikach. Jeśli nowych użytkowników brakuje, starzy idą na studia, zaczynają pracę, przestają się pojawiać i forum umiera. Fakt wielokrotnie udowodniony na przykładzie rozlicznych for.
* Wiedzą z góry, że jesteś leń patentowany i palcem dla nich nie kiwniesz, toteż nawet nie trudzą się, by zwracać ci uwagę. To najgorsza opcja. Jeśli użytkownicy wiedzą, że nic się nie zmieni, zastój forum jest nieunikniony. Użytkownikom powoli nudzi się i przestają się odzywać - efekt jak wyżej. Jako admin jesteś odpowiedzialny za to, aby coś się zmieniało. Jeśli nic się nie będzie zmieniać, forum prędzej czy później się skończy.

Dwie opcje tu pasują. Pierwsza i trzecia. Fakt faktem - nikt nigdy nie narzekał, żeby zmieniać styl. Ale też wszyscy wiedzą, że jak jest jakaś prośba [przykładem jest prośba Anuś o dodanie nowych działów] to w życie wejdzie dopiero po paru miesiącach...

Agee napisał/a:
Prawda jest taka, że to forum należy do admina i równie dobrze może ci walnąć różowiutki styl, a ty, jako użytkownik będziesz na nim grzecznie pisał.

Tak, więc wg twojego myślenia wszyscy wychwalajmy admina, jaki on jest wszechmogący i cudowny =.=

Agee napisał/a:
Po prostu uważam, że ta cała dyskusja jest niepotrzebna. Jak widzisz, jedynie ty się tu wypowiadasz.

Bo inni nie mają zdania, albo czekają aż dyskusja się na tyle rozwinie, żeby również móc powiedzieć coś mądrego? Złe jest, że użytkownik chciałby wprowadzić jakieś pozytywne zmiany na forum?

Agee napisał/a:
Ciesz się, że admin jest na tyle wyrozumiały, że przymyka oko na twój kompletny brak szacunku - ja bym cię dawno zbanowała -.-

Gratuluję podejścia. Wiesz, aż dziwię się, że udało ci się tyle ludności zgromadzić. Przy twoim podejściu, to naprawdę sukces...

Agee napisał/a:
Sądzę, że więcej na ten temat powiedzieć się nie da.

O, przyszła wielka pani, która będzie mówić, czy da się powiedzieć coś więcej czy nie da. =.= Ale ja ci powiem, da. Dyskusja nie została skończona, bo admin nie podjął decyzji. Czy doda styl, czy po prostu zostawi to, tak jak jest. Więc uwierz mi, dopóki admin nie powiedział ostatniego słowa, da się coś więcej powiedzieć na ten temat.

LunarBird napisał/a:
BTW - ost za gówno... >< Ktoś chyba traci zimną krew.

Ost został usunięty, admin zbyt pochopnie podjął decyzję.

"Powinnam umrzeć z uśmiechem na twarzy, prawda?"
"Lepiej zasłużyć sobie na honor, niż go posiadać."
"Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie"

Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 22:48   

Długo byłem uśpiony, ale czas żebym napisał post jakiś, a że temat widać na samej górze i aktywny jest, to.... xD

LunarBird... Style forum? O to ci chodzi? xD Ja bym się prędzej przyczepił tego, że za dużo osób tu spamuje i nikt z tym nic za bardzo nie robi, ale skoro cię dręczą style... xD Byś założył ankietę i się popytał ilu jest chętnych o nowe style, a potem uznał to za taką petycje do admina... Ale skoro wolisz po swojemu :P

Tak więc oto co ja myślę:
LunarBird naprawdę cholernie się nudzi, że chce mu się takich nieistotnych pierdół czepiać :P Jeżeli forum nie przyprawia cię o napady epilepsji kiedy na nie patrzysz to jest w porządku. W dodatku, jak się coś pisze to się do innych zwraca z szacunkiem, a nie... Nie wiem jakie zasady panowały na twoim forum, ale wiesz... Byś się wstydził ( a fe ) :P xD
Noire, zaparz meliski sobie i się wyluzuj, bo coś drastycznie reagujesz. Wiem, że praca moda jest stresująca, ale rób to co ja i udawaj, że wcale nie masz ochoty ukręcić głowy użytkownikom, a zobaczysz jak z czasem zaczną wariować ;)

Hmm... xD StabiL, dlaczego prześladuje mnie wrażenie, że robisz sobie jaja znowu i założyłeś konto o nazwie LunarBird, żeby prowadzić kilka kontrowersji na forum? xD

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 23:34   

Akai-Neko napisał/a:
Chociaż, można by zrobić, że niezarejestrowany użytkownik, jak wchodzi na forum widzi styl obecny. Dopiero później, po zarejestrowaniu mógłby sobie zmienić.

To akurat oczywiste - styl domyślny jest tylko jeden. I to ten jeden jest wyświetlany dopóki użytkownik nie każe inaczej. To znaczy pod warunkiem, że ma z czego wybrać, bo jak ma do wyboru jeden temat spośród jednego...
Akai-Neko napisał/a:
Co do wersji kolorystycznych... Sądzę, iż można by przerobić wersję obecną. Zamiast odcieni zieleni, dać odcienie czerwieni, w następnym fioletu, itd. A styl nadal pozostanie jedyny w swoim rodzaju i rozpoznawalny...

Taka zmiana to w sumie czysta kosmetyka. Miałoby to sens, gdyby zmienić też kolor tła. Na przykład zrobić temat o czerwonym tle z żółto-zielonymi motywami graficznymi (przestrzeń na tekst zwykle się robi wyblakłą, tak że tekst jest widoczny - tak, to było a propos uwag Agee). albo czarne tło, czerwono-złote motywy graficzne. Wystarczą trzy takie wariacje na temat i już będzie jakieś zróżnicowanie.
Akai-Neko napisał/a:
Ost został usunięty, admin zbyt pochopnie podjął decyzję.

Ja myślę. Jakby sypać osta za jedno określenie tej wagi co powyższe, to w krótkim czasie zabrakłoby skali i odpowiednio restrykcyjnych kar. Poza tym wszyscy wiedzą za co był w rzeczywistości ten ost :P
Good Vader napisał/a:
LunarBird... Style forum? O to ci chodzi?

Mówiłem. Zainstalować subBlacka to dla StabiLa w najlepszym razie pół godziny roboty i to takiej na pół gwizdka. A bieżący temat mi działa na nerwy. SubSilvera już nawet bym wolał niż ten.
Good Vader napisał/a:
W dodatku, jak się coś pisze to się do innych zwraca z szacunkiem, a nie... Nie wiem jakie zasady panowały na twoim forum, ale wiesz... Byś się wstydził ( a fe )

Na szacunek najpierw trzeba zasłużyć.
Good Vader napisał/a:
Noire, zaparz meliski sobie i się wyluzuj, bo coś drastycznie reagujesz. Wiem, że praca moda jest stresująca, ale rób to co ja i udawaj, że wcale nie masz ochoty ukręcić głowy użytkownikom, a zobaczysz jak z czasem zaczną wariować

Niekoniecznie. Najlepszy mod to taki, którego nie widać jako moda. Użytkownicy lubią widzieć czyste forum, ale nie lubią jak im się mod pałęta i wymachuje lagą. Trzeba po prostu umieć pogodzic jedno z drugim. Mod jest przede wszystkim od pilnowania, żeby jeden użytkownik nie właził na pięty pozostałym. Dopóki nikt się specjalnie nie skarży, nie ma sensu włazić z butami.
Good Vader napisał/a:
StabiL, dlaczego prześladuje mnie wrażenie, że robisz sobie jaja znowu i założyłeś konto o nazwie LunarBird, żeby prowadzić kilka kontrowersji na forum?

http://www.google.pl/search?q=LunarBird

Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 00:01   

LunarBird napisał/a:

Jak się zwracasz do kogoś nieznajomego to robisz to z pewną dozą szacunku. Chyba, że twoją filozofią jest, że każdego kogo nie znasz z miejsca obrażasz i traktujesz z góry, aż do chwili kiedy uznasz, że zasługuje na szacunek. Zresztą po raz kolejny na ten temat już nie będę dyskusji prowadził i tyle z mojej strony o tym.

A tak już bardziej na temat to skoro już ustaliliśmy, że jesteś oryginalny i prawdziwy to teraz się zastanówmy czy po prostu nie robisz tutaj żadnej podpuchy, od tak z bliżej nieznanych nam pobudek, żeby sprawdzić jak będziemy reagować my i admin. A dlaczego mnie takie coś zastanawia? Ponieważ wydaje mi się absurdalne robienie wielkiej afery o coś tak trywialnego jak style na forum. Robisz się na jakiegoś bojownika o wolność w sprawie która tak naprawdę nikogo innego za bardzo nie interesuje choć twierdzisz, że jest inaczej. StabiL sobie postawił forum i albo nie ma czasu, żeby przy nim popracować za dużo, albo mu się nie chce za bardzo, ale nikt za bardzo nie narzeka, bo forum póki co funkcjonuje w miarę dobrze. I nie jest to jakieś krajowe centrum adoracji mangi, ale środowisko gdzie prawie wszyscy zdążyli się poznać już na poprzednich forach i póki co tak zastanie, wiec się nie kreuj na naszego mesjasza sieciowego, który sprawi, że zaistniejemy. I koniec i już się nie wypowiadam. I tak wiem, że nic nie zgodzisz się z tym co napisałem, bo po co :P

<Na Bogusia Linde teraz> Nie chce mi się z tobą pisać. :D <Joke mode off>

No razie :P

StabiL 

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 00:43   

LunarBird napisał/a:
Otóż nie. Jak się nie podobają WYPOWIEDZI, to się nie rejestruje. Nowy styl można dodać, natomiast zmiana całego profilu forum, sposobu wypowiadania się uzytkowników i tak dalej jest niemalże niemożliwa.

Otóż tak, ludzie nie będą wchodzić na coś co ich razi i całokształt im sie nie podoba ;)

LunarBird napisał/a:
Człowieku, jakie ty masz łącze? >< Ja na swoje forum wgrywałem style z cafe, czyli jeszcze dopłacałem. I nikt ani razu nie usłyszał ode mnie, że mi się nie opłaca.

Stosunkowo szybkie, mówie pól godziny bo jakbym coś wgrał i dał uzytkownikom, to wprowdziłbym poprawki do tego co już jest :) nie lubie schematów ani powtarzalności ;)

LunarBird napisał/a:
Jeśli jestem pierwszy to masz trzy opcje.
* Jesteś geniuszem i to, co ci się podoba, automatycznie podoba się wszystkim. Opcja raczej mało realna.
* Zebrałeś sobie na forum kółko wzajemnej adoracji i nie ma w tej grupie żadnego zróżnicowania. To już jest realne, ale źle wróży forum. Każde forum bazuje na nowych użytkownikach. Jeśli nowych użytkowników brakuje, starzy idą na studia, zaczynają pracę, przestają się pojawiać i forum umiera. Fakt wielokrotnie udowodniony na przykładzie rozlicznych for.
* Wiedzą z góry, że jesteś leń patentowany i palcem dla nich nie kiwniesz, toteż nawet nie trudzą się, by zwracać ci uwagę. To najgorsza opcja. Jeśli użytkownicy wiedzą, że nic się nie zmieni, zastój forum jest nieunikniony. Użytkownikom powoli nudzi się i przestają się odzywać - efekt jak wyżej. Jako admin jesteś odpowiedzialny za to, aby coś się zmieniało. Jeśli nic się nie będzie zmieniać, forum prędzej czy później się skończy.

Heheh ale Ty mnie nie musisz uczyć scenariuszy ;) I zdecydowanie opcja namber fri ;) Wiesz, potrafie sie przyznać ze nic nie robie, ale potrafie też coś zrobić, może dlatego ktoś tu jeszcze jest ;)

LunarBird napisał/a:
Masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

Mam, wyjaśnij mi;p

LunarBird napisał/a:
Powtórzę, żebyś zapamiętał:
FORUM NIE JEST STRONĄ INTERNETOWĄ.

A Google co zrobi daje przypisek BETA i ludzie używają ;) Dla Ciebie forum może i nie jest stroną internetową, za to w forum MOŻNA zrobicstrony informacyjne i dla Ciebie też to nie bedzie strona internetowa:) Nic wiecej nie napisze na ten temat, gdyż uważam, że człowiek rozumny zrozumie co mam na myśli ;p

LunarBird napisał/a:
Zapamiętał? Ok, move on. Zaprojektowanie zmiennego layoutu na stronie internetowej tych rozmiarów co podane przez ciebie natychmiast położyłoby KAŻDY serwer. PHP przy takich portalach wyraźnie obciąża serwer, nie jest możliwe utrzymanie takiej strony bez cache'owania. I tu jest cymes: zmienny layout kompletnie kładzie cache'owanie. Dlatego te portale NIE MOGĄ zmieniać layoutów. Gdyby mogły, zrobiłyby to. A jeśłi nie można zmieniać barw, to jasna kolorystyka się statystycznie opłaca najbardziej i jest tolerowana przez najwięcej ludzi.

Wejdz na onet.pl, top i napis zmień wygląd ;) Wszystko można w mniejszym czy większym stopniu zmienić;) I druga sprawda, jest tolerowana przez najwiecej ludzi...

Cytat:
Poza tym wskazówka - wiadomości na WP sprawdzam codziennie. Kiedy byłem na portalu? Coś z rok temu. O czymś takim jak RSS słyszał?

A o Atom'ie słyszałes?? myśle że już znasz odpowiedź ;)

LunarBird napisał/a:
Forum to inna sprawa. Forum można dostosować do indywidualnych preferencji użytkownika praktycznie żadnym nakładem pracy. Z kolei takie systemy portalowe jak Mambo czy Joomla umożliwiają nawet indywidualizację położenia pasków menu. Zbędny bajer? Ano widac nie taki zbędny, inaczej leniwi z natury programiści open source nie zawracaliby sobie nim dupy.

leniwi z natury?? leniwi z natury nie zrobiliby drupala czy fusiona. Tacy ludzie robią bo lubią i zazwyczaj lubią bajery;p

LunarBird napisał/a:
Dokładnie było trzy. Standardowe do bólu: subSilver, subRed i subBlack. A jedynym charakterystycznym elementem było logo forum

A tu charakterystyczny masz cały styl, razem z logiem;p

LunarBird napisał/a:
Gówno mnie obchodzi jego wysiłek. Obchodzi mnie moja wygoda.

Mnie moja też :wow:

Cytat:
Somebody shoot me... >< Dobra, a jak w bieżącym stylu mod napisze białym, też będzie mało widoczny. Teraz już wiesz, czemu białego i czarnego koloru czcionki się nie używa explicite? Good. Zapisz w notatniku, żebyś nie zapomniała.

Tu jest czarna czcionka, jasne tło... wszystko mozna zdefiniować chyba że ktośw poscie zazanczy inaczej, modzi na czerwono lub zielono mogą pisać, i do ciemnych i do jasnych widoczne :) i Jak Ty nie używasz to nei znaczy ża ja nie moge ;p

LunarBird napisał/a:
Nie, nie jest dziecinne, bo admina doinstalowanie dwóch standardowych styli będzie kosztowało śmieszną ilość pracy. Bądźmy poważni, od pilnowania postów są moderatorzy. Admin jest właśnie od rozwijania struktury forum - w tym udoskonalania layoutu. Jeśli nie ma na to czasu, niech przekaże admina komuś, kto MA czas. Nie mówię, że styli ma być setki. Ale kilka wersji kolorystycznych to jednak całkiem rozsądne rozwiązanie.

Nuuu, nie przekaże nikomu forum bo jest MOJE, MOOOJE !!!;p;p
a tak poważniej, większe zmiany będą jak wyjdzie nowa wersja skryptu... sam w tej chwili nie mam umiejetnosci zęby napisać jakiś dodatek od podstaw do forum i ooo tak, to jest złe;p

LunarBird napisał/a:
Użytkownicy, którzy mają problem niemal nie występują. Bo zazwyczaj taki ktoś o tym nie mówi, tylko wypina się na ciebie i sobie idzie, a ty nawet nie wiesz, czemu. Toteż lekceważenia tych rzadko się trafiających opinii nie określiłbym jako rozsądne działanie. Większość użytkowników oczekuje, że admin ZGADNIE, czego sobie życzą. Taka jest brutalna prawda. A jak nie zgadniesz, to nie oni tracą, tylko ty. Bo oni mają wiele forów, na które mogą pójść, ale ty tylko na jednym jesteś adminem. Toteż komu powinno zależeć - tobie czy im?

Taka jest prawda, daj mi źródło tej prawdy a nie Twoje słowa, tuteż Twoje doswiadczenie. Je możesz respektowac w wiekszym stopniu u siebie na forum niż tu, gdyż tutaj to ja mam ostatnie zdanie i to większość zależy ode mnie. Możesz sie buntować, możesz cośzasugerować, może Cie teżtu nie być, ale i tak z nas dwóch, to ja mam ostatnie zdanie i to ja siebede martwił czy ktoś sie ze mną zgodzi(niekoniecznie Ty) czy nie ;)

LunarBird napisał/a:
To może niech sam na nim pisze, a nie się użytkownikami wyręcza?

To może nie pisz Ty a innym pozwól wybierać?? wiesz, wolna wola;p
Aaa i gdybyś uważał to za niemiłe z mojej strony... napisałem MOŻE... to do Ciebie należy decyzja;p

LunarBird napisał/a:
Ja tylko mówię, że dla szarego użytkownika KAŻDY styl w jego zdaniem ładnym kolorze (dla mnie na przykład czarny albo ogólnie ciemny) jest lepszy niż jakiekolwiek arcydzieło ale w kolorach, które użytkownikowi są w sumie obojętne.

Osobiście też preferuje ciemne style i np ten co masz u siebie na forum, bardzo mi sie podoba;p ale nie dam takiego, gdyż jest ten który jest a inne jak będą to zeby były bardziej "swoje" :P

LunarBird napisał/a:
Jak się popełnia publiczne błędy, to się dostaje publiczne baty. Gdybyśmy wszystko chcieli wyjaśniac prywatnie, to właściwie po jakiego nam to forum? Konferencja na GG i tez można sobie wyjaśniać... ><

ehhhh;p

LunarBird napisał/a:
A koronny argument StabiLa był taki... że styl mu się podoba więc po co. Dopiero teraz się przyznał o co w tym biega. Wczytaj się w jego post i zobacz, jaką wagę mają jego argumenty dla osoby innej niż on sam. Żadną, bo od początku chodziło o jego zdanie. i powiedz mi gdzie tu w ogóle miejsce na wymianę argumentów, o które sam się upominał? Jak wiedział, że chodzi o jego zdanie, to chociażby nie udawał, że nie... >< No ale to oczywiście ja się czepiam, a jakże...

Noo, bo chodzi o moje zdanie;p nie będę robił forum które mi sie nie będzie podobało. Po to je własnie zrobiłem, żeby mieć coś swojego i coś na co moge mieć większy wpływ;p z tym że Ty uważasz, że to świadczy o tym że nie słucham co ludzie mówią;p

Good Vader napisał/a:
Taka postawa admina mi się nie podoba... Adminowi powinno zależeć na użytkownikach... No ale cóż.. Nie można mówić, że jak komuś się nie podoba styl, to niech się nie rejestruje =.= Jeśli nie podoba ci się wygląd jakiegoś człowieka, nie koleguj się z nim? Po wyglądzie oceniać? =.=

Heheh no pewnie że nie, zakoleguje sie, pomimo tego że może wygladać jak goblin ;
Ale w ogolnym uproszczeniu tak sprawa wygląda, ja nie będe uczył ludzi jak mają postąpić w swoim życiu... nie podoba sie to sie człowiek albo nie rejestruje, albo rejestruje i przymyka na to oko ;p Ale wtedy nic o tym nie mówi, że coś sie nie podoba, albo sugeruje, z tym ze to i tak od tej drugiej osoby bedzie zależało czy coś sie uda zmienić czy nie ;)

Good Vader napisał/a:
Dwie opcje tu pasują. Pierwsza i trzecia. Fakt faktem - nikt nigdy nie narzekał, żeby zmieniać styl. Ale też wszyscy wiedzą, że jak jest jakaś prośba [przykładem jest prośba Anuś o dodanie nowych działów] to w życie wejdzie dopiero po paru miesiącach...

Faktem jest że masz racje i tego nie będe ukrywał ani unikał odpowiedzi czy też odpowiedzialności ;)

Akai-Neko napisał/a:
Tak, więc wg twojego myślenia wszyscy wychwalajmy admina, jaki on jest wszechmogący i cudowny =.=

heheh nie byłoby xle :D :D:p

Akai-Neko napisał/a:
O, przyszła wielka pani, która będzie mówić, czy da się powiedzieć coś więcej czy nie da. =.= Ale ja ci powiem, da. Dyskusja nie została skończona, bo admin nie podjął decyzji. Czy doda styl, czy po prostu zostawi to, tak jak jest. Więc uwierz mi, dopóki admin nie powiedział ostatniego słowa, da się coś więcej powiedzieć na ten temat.

Ale jesteś agresywnie nastawiona;p

Cytat:
Hmm... StabiL, dlaczego prześladuje mnie wrażenie, że robisz sobie jaja znowu i założyłeś konto o nazwie LunarBird, żeby prowadzić kilka kontrowersji na forum?

Heheh nee, nie mam na to czasu niestety;p z drugiej strony, drugi raz nie byłbyo to takei fajne;p :D ::p

LunarBird napisał/a:
Taka zmiana to w sumie czysta kosmetyka. Miałoby to sens, gdyby zmienić też kolor tła. Na przykład zrobić temat o czerwonym tle z żółto-zielonymi motywami graficznymi (przestrzeń na tekst zwykle się robi wyblakłą, tak że tekst jest widoczny - tak, to było a propos uwag Agee). albo czarne tło, czerwono-złote motywy graficzne. Wystarczą trzy takie wariacje na temat i już będzie jakieś zróżnicowanie.

Będzie ale to już nie będzie to samo co jest teraz. Jestem bardziej za dodaniem modyfikacji do forum niż zmiana skórki. OG powinno się kojarzyć z tym a nie z niczym innym ;)

LunarBird napisał/a:
Mówiłem. Zainstalować subBlacka to dla StabiLa w najlepszym razie pół godziny roboty i to takiej na pół gwizdka. A bieżący temat mi działa na nerwy. SubSilvera już nawet bym wolał niż ten.

Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ??:p

LunarBird napisał/a:

Gdybym miał wyznawać Twoją zasade, już dawno bym zamknął ten temat, aby sobie nie zawracać głowy... Jeżeli Ty masz taką zasade, śmiało.... ja zaczne sikać na ludzi ktorych nie znam więc nie mają mojego szacunku, elo;p

Cytat:
Jak się zwracasz do kogoś nieznajomego to robisz to z pewną dozą szacunku. Chyba, że twoją filozofią jest, że każdego kogo nie znasz z miejsca obrażasz i traktujesz z góry, aż do chwili kiedy uznasz, że zasługuje na szacunek. Zresztą po raz kolejny na ten temat już nie będę dyskusji prowadził i tyle z mojej strony o tym.

<Polać mu>

Good Vader napisał/a:
<Na Bogusia Linde teraz> Nie chce mi się z tobą pisać. <Joke mode off>

hehehe dobre :D

Ogolnie nie odpisywałem na posty innych userow niż LunarBirda bikas, uznałem że inni mają rację;p przynajmniej w wiekszosci;p Osobiście nie wiem czy mam racje, ale cóż, jestem tylko soba;p
pozdrawiam:D:D:P

Agee 
Otaku Gate Seeker
Vampire Princess

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 16:28   

Yhmm więc to ja teraz jestem zła bo postanowiłam zareagować na jego posty O_o Hmm ciekawy tu macie punkt widzenia nie ma co ;)
Czepiałaś się, że mówię "o swoim froum" (ciekawe...), a z tego co tu widać sama je przytaczasz, więc pozwolę sobie zignorować twój komentarz :]
Ja nie widzę tu kłótni. Dla mnie śmieszne jest to, że jeden temat zdołał utworzyć taką ciekawą wymianę zdań. Każdy chce mieć rację, a tak się składa, ze każdy z was ma ją po części. Wystarczyłoby pójść na kompromis ale cóż... Co by to było za forum bez paru nieporozumień. :shy:

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 21:58   

Good Vader napisał/a:
Jak się zwracasz do kogoś nieznajomego to robisz to z pewną dozą szacunku. Chyba, że twoją filozofią jest, że każdego kogo nie znasz z miejsca obrażasz i traktujesz z góry, aż do chwili kiedy uznasz, że zasługuje na szacunek

Obrażam? Kogo? Czym? Nikogo jak na razie nawet głupcem nie nazwałem. Więc ja się pytam, czym obrażam? Tonem wypowiedzi? A kim wy wszyscy jesteście, żebym się kłaniał temu lub owemu - choćby to był przypadkiem admin. To, że mówię może nieco sarkastycznie obrazą NIE JEST. Chcesz, żeby cię głaskano po główce? Fajnie, a ja nie chcę cię po niej głaskać, ot co. Jak uważam, że coś jest białe, powiem to jasno i wprost. Niech mi nikt nie wmawia, że mówiąc murzynowi, że jest czarny, obrażam murzyna.

Druga sprawa - StabiL jest ode mnie młodszy i jest w Necie krócej niż ja. Toteż nawet jeśli traktuję go lekko z góry, to nie bez powodu. Widziałem Net takim, o jakim on słyszał co najwyżej z opowiadań. Zjawiska, które dla niego są oczywiste, dla mnie są tylko skutkiem takich czy innych zmian. Stąd chyba mam szersze pole do oceny niż on. I dlatego widzę jego błędy.
Cytat:
A tak już bardziej na temat to skoro już ustaliliśmy, że jesteś oryginalny i prawdziwy to teraz się zastanówmy czy po prostu nie robisz tutaj żadnej podpuchy, od tak z bliżej nieznanych nam pobudek, żeby sprawdzić jak będziemy reagować my i admin.

Owszem, zastanawiaj się. A jak się zastanowisz, nie kwap się mnie informować o swoich wnioskach, bo mnie niespecjalnie interesują.
Good Vader napisał/a:
Robisz się na jakiegoś bojownika o wolność w sprawie która tak naprawdę nikogo innego za bardzo nie interesuje choć twierdzisz, że jest inaczej.

Nie robię się na żadnego bojownika, więc racz się ode mnie odpierwiastkować. Zwróciłem uwagę, bo akurat taki miałem kaprys. A ty zamiast się zastanowić nad tym co powiedziałem, jeszcze nakłaniasz admina do dalszego nicnierobizmu. Gdybyś widział tyle for, co ja, to byś wiedział, jakie androny pleciesz. Ale coś w tym jednak jest że niewiedza jest błogosławieństwem, nie? Można bezkarnie pleść głupoty i do tego ignorować zdanie ludzi, którzy widzieli więcej od ciebie.
Good Vader napisał/a:
I tak wiem, że nic nie zgodzisz się z tym co napisałem, bo po co :P

Chyba normalne, że się nie zgodzę, skoro nie masz racji.
StabiL napisał/a:
Otóż tak, ludzie nie będą wchodzić na coś co ich razi i całokształt im sie nie podoba

Całokształt forum to w 70% posty, w 20% admiństwo i moderacja, a wygląd z początku może 10% jak dobrze pójdzie. Większe ma znaczenie kolorystyka niż sam layout jako taki. Po prostu jeden lubi białe litery na czarnym, inny czarne na białym i tak dalej. I lepiej się wtedy ludziom czyta i postuje.
StabiL napisał/a:
nie lubie schematów ani powtarzalności

Jest taka mądra programistyczna zasada o niewymyślaniu koła na nowo. Dobrze jest kombinować, ale tragicznie jest przekombinować...
StabiL napisał/a:
I druga sprawda, jest tolerowana przez najwiecej ludzi...

A to jest wybor albo albo? Albo będzie jeden styl, albo biednemu StabiLowi się forum posypie? >< Człowieku, spoważniej! Nie rozumiem, z jakiego powodu chcesz cenzurować ludziom ich upodobania. Co cię obchodzi u diaska że ja wolę subBlacka od twojego supercoollerskiego defaultowego stylu? Musisz się dowartościowywać ograniczając ludziom wybór?

Spójrz na to inaczej. Gdyby były standardowe style, a ludzie wybierali twój - to jest jakiś miernik wartości twojego stylu. A jeśli ludzie nie mają wyboru, to twój styl równie dobrze może być gówno wart - tylko nikomu się nie chce języka strzępić, bo i tak będziesz szukał dziury w całym i tłumaczył, że twó styl jest supercool. Wbij sobie raz na zawsze do głowy jedną rzecz. Sytuacja gdy ktokolwiek ci na cokolwiek zwraca uwagę to jest EWENEMENT. To się zdarza raz od wielkiego dzwonu, bo ludzie są na to za leniwi. I to absolutnie nie znaczy że nie mają uwag. Po prostu nikt nie jest taki uparty i upierdliwy jak ja. Dlaczego taki jestem? Bo kiedyś nie było na forach wielkich groźnych modów i musiałem bronić się sam jak ktoś coś do mnie miał. Właśnie dlatego. Skutek jest taki, że teraz jak ktoś wyjmuje na mnie pałkę, odpowiadam serią z karabinu maszynowego :P
StabiL napisał/a:
Taka jest prawda, daj mi źródło tej prawdy a nie Twoje słowa, tuteż Twoje doswiadczenie.

Gdybyś miał móxg, to byś wiedział, że nie ma żądnego podręcznika na ten temat. Takie rzeczy się wie jak się bywało te kilkanaście lat na różnych forach i miało porównanie. Za chudy w uszach jeszcze jesteś jeśli tak prostych rzeczy nie rozumiesz.
StabiL napisał/a:
Osobiście też preferuje ciemne style i np ten co masz u siebie na forum, bardzo mi sie podoba;p ale nie dam takiego, gdyż jest ten który jest a inne jak będą to zeby były bardziej "swoje"

Wyszedłem z założenia, że szeroki wybór nikomu jeszcze nie zaszkodził. A niestandardowe tematy mogę dodać z czasem (lub zmodyfikować obecne).
StabiL napisał/a:
Heheh nee, nie mam na to czasu niestety;p z drugiej strony, drugi raz nie byłbyo to takei fajne;p

O ile mi wiadomo, podwójne konta są zakazane w regulaminie tego forum. Nie powinieneś się sam za karę zbanować za łamanie regulaminu, wielki panie adminie? :P
StabiL napisał/a:
Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ??:p

W tym problem, że ja WIDZĘ różnicę. I to wielką. A ty nie widzisz, bo będąc autorem layoutu oczywiście, że nie przyznasz, że twoje wielkie arcydzieło może nie pasić czyimś gustom. Trochę dystansu do własnej pracy, kolego. Nie stawiaj siebie na pozycji tego, kto zadowoli wszystkich. Użytkownicy sami wiedzą, czego im trzeba - wystarczy im nie włazić z butami w ich wolne wybory. Jeśli nikt nie wybierze danego stylu, to jest to jakaś podstawa, by ten styl usunąć. Ale jeśli nie dasz użytkownikom wyboru i będziesz czekał na sugestie - to se czekaj do usranej śmierci. Prędzej sobie stąd pójdą niż się wysilą by zwrócić ci na cokolwiek uwagę. Najpierw to ty musisz im udowodnić, że ci zależy. A jak widzą, że cię nie ma i ogólnie forum ci lata, to normalne, że nic ci nie powiedzą.
StabiL napisał/a:
Gdybym miał wyznawać Twoją zasade, już dawno bym zamknął ten temat, aby sobie nie zawracać głowy...

Nie, bo gdybyś miał moje zasady, to byś uważał, że forum nie ma się podobać tobie, tylko użytkownikom. I że jesteś jako admin od tego, by o użytkowników dbać. Nie rozkazywać im i się szarogęsić, ale dbać o nich i szanować to, co wybiorą. I szanować to, że życzą sobie twojej obecności na forum. Bo jeśli często padają zarzuty że za rzadko tu się zjawiasz a ty nic, to jak to potraktować jeśli nie jako lekceważenie?

Bierzesz na siebie odpowiedzialność? Wolne żarty. Co z twojej odpowiedzialności jeśli jutro czy pojutrze znowu znikniesz i będzie stara historia od początku do znudzenia. Dorósłbyś wreszcie, człowieku. Albo bądź tym adminem i wykonuj swoje obowiązki, albo przestań udawać, że nim jesteś. Bądź konsekwentny, a nie się bawisz w admina i udajesz, że ty jesteś wielki właściciel. Taki tam z ciebie gospodarz jeśli najemnicy za ciebie muszą chałupę sprzątać i o pole dbać.

[ Dodano: Pon Paź 13, 2008 13:04 ]
Jak mówiłem w shoucie - ten nowy styl (MusicPlanet) jest całkiem całkiem. Tylko nie wiem jakim cudem ma takie lamerskie wpadki. Bardzo niewiele styli ma domyślny kolor nicku użytkownika niezmieniony (subBlack ma nicki użytkowników nie czarne a białe i dlatego widac je na czarnym tle). Styl pola tekstowego w shoucie też jest źle ustawiony - albo niech zmienia i kolor czcionki i tło, albo niech nic nie zmienia. Banner kompletnie nie pasuje. Niebieski banner w ciemnym stylu?

Przyznaj się - modyfikowałeś kolory. Tylko wtedy wszystko staje się jasne :P Niemniej jest całkiem całkiem. Te kilka errorów skorygujesz i będzie fajnie :) Chociaż tak szczerze to coś mi w tym stylu nie pasuje. Z jakiegoś powodu subBlack jest bardziej przejrzysty. Na twoim miejscu bym je porównał i spróbował poprawić MusicPlanet tak, by był równie przejrzysty jak subBlack.

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu