Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa seria zapychaczy
Autor Wiadomość
Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 13:17   Nowa seria zapychaczy

Zaciągam sobie najnowszy odcinek naszego ulubionego anime opowiadającego o przygodach naszego ulubionego przygłupa, aż tu nagle widzę nowy opening. Wszystko fajnie, lubię sobie popatrzeć na zmiany w animacjach początkowych (because its refreshing :P ). No i z czasem w openingu pojawiają się nowe postacie... I od razy mi do głowy wpada ta straszna myśl: "O Kur*a, znowu fillery...". Z tego co widać to na razie idzie wszystko z mangą zgodnie, ale niedługo dojdzie ten straszny watek, gdzie fabuła mniej lub więcej odejdzie od tego co oczekiwaliśmy. Cieszycie się? :P
Ostatnio zmieniony przez Good Vader Wto Maj 06, 2008 10:50, w całości zmieniany 1 raz  

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 15:51   

Juz koleżanka zdążyła mnie uswiadomic. Jakoś mnie nei ruszyło... ja z Naruto czytam tylko mangę ;D
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my

Goki 
Otaku Gate Seeker
drukarkofil <3

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 17:03   

ja chyba już z miesiąc Naruto nie oglądam... wkurzyłam się jak mi zacięło się przy ogladaniu online i to tak się wszystko ciągnie... zdecydowanie wolę mangę :P

ale nowy op obejrzę ^^

Holland my luv ~<3 ~Eureka seveN~

Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 19:16   

No widać po tym odcinku najnowszym że jeszcze to z manga idzie jakoś. Sai wkracza w normalne życie jakoś xD Było to w mandze i wygląda na to, że ten trening swój Naruto też zaliczy jak to miał zrobić w mandze. Ale do cholery dlaczego musieli wcisnąć jakiś wątek dodatkowy... Mogliby już dać jakoś Kakashi Gaiden, ale oni musieli sobie go darować... banda palantów :P

Goki napisał/a:
i to tak się wszystko ciągnie... zdecydowanie wolę mangę :P

Wiesz, w mandze też się ciągnie... Gdyby się nie przeciągało to by nie musieli wciskać tych zapychaczy, żeby się akcja w mandze rozwinęła... Damn them!

Kimiko 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 20:57   

Namida napisał/a:
ja z Naruto czytam tylko mangę

Thehe ja też. Chociaż wcześniej oglądałam NS... ale to napięcie mnie rozwaliło.. w każdym odcinku... to nie na moje nerwy ah! <Sarkazm>
Ale to by było po prostu omg, żeby teraz dali znowu zapychacze.. przecież manga i tak jest zobaczcie jak daleko.. a anime.. no cóż.. hehe ^^" Żeby teraz były zapychacze.. to anime wychodziłoby jeszcze ze 4 lata jak nie więcej, zanim dogoniłoby mangę... taka niestety jest prawda.. z takim tempem..

StabiL 

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 21:27   

Namida napisał/a:
ja z Naruto czytam tylko mangę ;D

Osobiście na razie pozostaje tylko przy anime i fakt że pojawią sie fillery napawa mnie optymizmem. Heheh nie ma to jak jakieś pobocze, nic nie wnoszące wątki do anime. No ale może robią to dlatego, żeby dla ludzi podobnych do mnie, co stronią od czytania zmusić do sięgnięcia po mangę... :sweet: I chyba kurcze prędzej zsiwieje, nim dowiem się z anime, jak dalej potoczą się losy bohaterów :D

Goki 
Otaku Gate Seeker
drukarkofil <3

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 22:01   

Good Vader napisał/a:
Wiesz, w mandze też się ciągnie

może troche, ale to jakoś mnie tak nie denerwuje jak w anime ^^"

Holland my luv ~<3 ~Eureka seveN~

Vilexica 
True Otaku
<3

Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 10:21   

Good Vader napisał/a:
Mogliby już dać jakoś Kakashi Gaiden,

Bogowie nie! Niech nie krzywdzą mojego Yondaime tą swoja ochydna animacją!
StabiL napisał/a:
Osobiście na razie pozostaje tylko przy anime

Na prawdę podziwiam, chyba nie wytrzymałabym tylko na anime =="

Szczerze powiem, że nie wywarło to na mnie żadnej reakcji. Jeśli te 5 tygodni pobocznego i zapewne durnego wątku poprawi tempo anime, że w jednym odcinku dostaniemy 3 chaptery a nie 1,5 to powiem że wyszło na dobre jesli nie to nie widzę sensu. Przecież ludzi którzy to wymyślają nie obchodzą fani tylko kasa i dlatego wciskają nam taki shit =/

Ogólnie anime oglądam od czasu do czasu gdy pojawi się coś interesującego bo zwykle nie jestem w stanie wytrzymać i patrzeć na okropną kreskę i dwie minuty patrzenia się oko w oko i nic, przedłużanie jest chyba najgorsze! Jedynie muzyka jest bez zarzutu.
Ogólnie Shippuudena oceniam bardzo bardzo źle. Filery mogą tylko dobić.

AnathemA 
Wanderer

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 04:57   

Nie wiem czy zauważyliście ale w ostatnim odcinku (moment z tym Sai'em i Shikamaru) nie było retrospekcji! :D

Kurcze...po tych wszystkich "rozciąganych" odcinkach to chyba jednak zrobię tak jak Namida i przerzucę się na mangę

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 21:28   

Ja na razie trzymam się na samym anime, chociaż to cięzkie :) Trzeba przyznać, że anime znacznie obniżyło loty, a tutaj jeszcze fillery dochodzą. No ale nic, może nie będzie aż tak źle. Powołując się na różne posty na innych forach, to jest podobno jedyny moment, w którym można było wrzucić zapychacze, ponieważ potem akcja znacznie przyspiesza i nie byłoby miejsca na fillery :) W następnym odcinku trening dresa, więc jak na razie trzymają się fabuły, może będzie tak, że fillery i fabuła z mangi będą się przeplatać ze sobą? Takie rozwiązanie byłoby nawet znośne :)

Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 12:09   

makaryn napisał/a:
może będzie tak, że fillery i fabuła z mangi będą się przeplatać ze sobą? Takie rozwiązanie byłoby nawet znośne :)

Oj nie uważam tak :P mankamentem fillerów jest to że są dawane tak na "odczep się" przeważnie, a jeżeli mają mieć jakiś scenariusz dłuższy to najprawdopodobniej będzie kiczowaty :P Wolałbym żeby to w takim razie nie miało za dużo wspólnego z głównymi elementami fabuły.
Poza tym żebym musiał oglądać te fillerowe postacie nowe za często... Bo czy mi się wydaje czy one są na jedno kopyto wszystkie rysowane? Te same twarze, oczy i fryzury co rusz, a nawet trendy w ubiorze.
Po marudziłem i znikam xD

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 13:37   

Chyba masz rację, fillery to "dziadostwo" prawie zawsze, a w Naruto tylko odpychają, więc dywagować nad tym, że gdyby były zrobione dośc dobrze i mieszałyby się z główną fabułą to nawet można byłoby to oglądać jest tak naprawę bez sensu, bo prawie na pewno tak nie będzie :)

Same fillery - fabuła nie idzie do przodu. Znając fillery z pierwszej serii - totalna nuda.
Fillery + fabuła - coś się rusza, ale fabuła wiele traci.

Z tego wynika, że lepiej niech będą same fillery :)

Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 21:14   

makaryn napisał/a:
Powołując się na różne posty na innych forach, to jest podobno jedyny moment, w którym można było wrzucić zapychacze, ponieważ potem akcja znacznie przyspiesza i nie byłoby miejsca na fillery :)

Ci co oglądają Bleach to chyba wiedzą, że jeżeli twórcy anime są naprawdę bezczelni to serie fillerów mogą dać wszędzie, nie wiadomo skąd, i nie wiadomo jak ją łącząc z głównym wątkiem fabularnym... Ale to chyba już w innym dziale poruszę temat tych fillerów.
A co dobrego z tej mrocznej i złej sytuacji? Że będzie można się nacieszyć Asumą trochę :P

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 22:47   

Niestety, teraz też już jestem tego świadom, po tym jak Hueco Mundo arc został przerwany przez serię fillerów...

Ale nic, jak mówisz to temat o fillerach w Naruto, więc wróćmy do tego anime. Od 8 maja zaczną się fillery pełną parą. Cały specjal. Miejmy nadzieję, że długo one nie potrwają i nie będą tak złe jak ostatnie, bo raczej nie ma co liczyć, że będą w jakikolwiek sposób dobre ;)

komx 
Begging Otaku

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 08:51   

Niestety. Ale jakoś się to przeżyje :/ Mangę Naruto zacząłem czytać od niedawna, ale oczywiście wyprzedziłem już znacznie akcję, która żółwim krokiem rozwija się w anime. Też od razu zauważyłem jakieś inne postacie, inne zakończenie.. eh.. no ale co poradzić.

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu