Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Neon Genesis Evangelion
Autor Wiadomość
komx 
Begging Otaku

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 09:57   Neon Genesis Evangelion

No o tej serii to już na pewno każdy powinien słyszeć, dlatego wierzę, że w tym temacie chętniej się wypowiecie, niż na temat "Trigun'a" ;p

Co sądzicie o mandze, a co o anime? Przypadło wam do gustu? Który eva był waszym ulubionym i dlaczego?

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:57   

Eva *.* miłość moja nieśmiertelna
Anime diametralnie różni się od mangi nie ma co do tego złudzeń.
Największy plus ma dla mnie manga za ilość Kaworu *.* jego osoba niesie się już trzeci tom *.* (w anime [spoiler] umiera po pierwszym odc. co strasznie mnie wkurzało ja oglądałam evke po raz pierwszy bo czekałam na niego 24 odc a on mi zszedł od razu ^^ ' [/spoiler]
W anime strasznie dużo shinji smęci. Te jego przemyślenia są jednak ciekawą i przyjemną alternatywą mangi gdzie główny bohater jest trochę bardziej rozgarnięty ;3

nobu 
True Otaku

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 20:19   

ja wole mange przez anime ciezko mi bylo przejsc (bynajmniej te ciagle powtorki ;/)

hmmmm ktora Eva?
Eva 00 ;p a to z powodu na Rei ;p

Grenka
Wanderer

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 17:43   

nie czytałam mangi, ale anime jest bardzo ciekawe choć zakończenie niezbyt mi się podobało

Aurorek 
True Otaku

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 17:59   

A mooja przyjaźń z NGE dopiero się zaczyna, wstyd przyznać :) pierwszy tom dostałam na gwiazdkę - tak mnie wciągnęło,że zbieramy pieniążki na następne :P <biedni studenci :( >
I chociaż z reguły na słowa "wielkie roboty" mnie wręcz odrzuca - ach, NGE ma wprost niesamowity klimat :) ta manga jest po prostu mrau, niepowtarzalna :) Zróóóbcie zrzutkę na NGE dla Aurorka XD

Anime nie oglądałam :) jeśli coś mi się podoba wolę najpierw przeczytać papierkową wersje zanim wezmę sie za animce :) <o ile mam możliwość :) >

Mistrzu Pratchett

nobu 
True Otaku

Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 18:02   

Cytat:
nie czytałam mangi, ale anime jest bardzo ciekawe choć zakończenie niezbyt mi się podobało

to zachecam do przeczytania mangi mi sie o wiele bardziej podobala niz anime ale to moje osoboste zdanie :)

Aurorek napisał/a:
manga jest po prostu mrau, niepowtarzalna

zgadzam sie ;) kolezanka ma dobry gust ;p

Aurorek napisał/a:
Zróóóbcie zrzutkę na NGE dla Aurorka XD

chetnie bym sie zrzucil ale za duzo wydatkow juz mialem w tym miesiacu :(

Goki 
Otaku Gate Seeker
drukarkofil <3

Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 23:35   

w miniony weekend zaliczyłam NGE ^^
po prostu super, troche mnie odrzucił te dwa ostatnie odcinki, ale teraz szukam napisów do filmów, w których jest (jak dla mnie) lepsze zakończenie xD D''
co do mangi - mam zamiar ją niedługo zaczac kupować ^^

Holland my luv ~<3 ~Eureka seveN~

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 16:57   

End of Evangelion jest zajebistym filmem :] ! Oglądał kotś Rebuild of eva. ? Bo nie wiem czy się nie zabierać za niego :D .
Opening ^^ !

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 18:02   

alathriel napisał/a:
Największy plus ma dla mnie manga za ilość Kaworu *.* jego osoba niesie się już trzeci tom *.* (w anime [spoiler] umiera po pierwszym odc. co strasznie mnie wkurzało ja oglądałam evke po raz pierwszy bo czekałam na niego 24 odc a on mi zszedł od razu ^^ ' [/spoiler]

Jak juz Ci kiedys mowilam Kaworuuuu jest mojjjjj !!!!!

O Evanelionie powiem tyle: jest to najlepsze anime jakie widzialam , a mange kocham ponad wszystko mistrz Sadamoto wiedzial jak ubrac w rysunki mysl gainaxu xD (co prawda ta malpa (Sadamoto) do Kaworu sie przekonal w tomie w ktorym [spoiler z 11] go usmierca >_>[end of spoiler] )

Cytat:
Oglądał kotś Rebuild of eva. ? Bo nie wiem czy się nie zabierać za niego :D .

Ja widzialam .... BAAA BRAC SIEEE
[spoiler] Tam Kaworu jest swiadomy i nie siedzi w probowce dopuki go nie obudza KYAAA xDDDDDD[end]
Pozatym pieknie wszystko sklecili i MUZYKA jest piekna ! Jak co sluze calym OSTem + endingiem .....
Od Zankoku tenshi TE-ZE jest lepszy tylko Beautiful World (Rebulid of EVA) *__________*

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 13:18   

Film już zassysam, wieczorem obejrzę ;) , a osty mam bo pobrałem przez przypadek i potwierdzam ładne ;) . AkatsukiNoShin widzę, że znasz się na rzeczy, powiedz mi czy wiadomo coś na temat drugiej częśći Rebuild'a lub 12 tomiku ^_^ .
Opening ^^ !

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 01:37   

Co do 12 tomiku ... na stronie GAINAXU - CISZAAAA, albo nie dostrzegam istotnych informacji. Jesli chodzi o Rebuild of Evangelion: 2.0: Division wiadomo tylko tyle ze premiera jest w 2008 narazie zadne materialy/informacje nie sa jeszcez dostepne... pozatym ze najprawdopodobniej Utada Hikaru bedzie tworzyc utwory otwierajace i zamykajace kazdy film. Z tego co widac w tekstach o Shirou Sagisu to on bedize tworca OSTow jak w chyba kazdej wczesniejszej odslonie NGE.

Smigolx napisał/a:
AkatsukiNoShin widzę, że znasz się na rzeczy

Niee ja tylko maniakalnie obsesjuje xD D

Smigolx napisał/a:
Film już zassysam, wieczorem obejrzę ;)

Jak bedzies mial fajna jakost to prosze podeslij adres torrenta bo ja chyba widzialam ROE w wersji pt: "kino kamera i DOBRE fansuby <3 ", tzn wszystko bylo dobrze ale bym chciala bardziej wyrazistrze kolory xD

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 18:53   

Też mam wersje nakręcaną z kamery :D ' ([NERV]Evangelion_Rebuild_1.0_You_Are_Not_Alone[CAM][XviD][720x480][28D45F5F]/682 mb), jednak uważam, że jakość jest bdb :) . A mogła byś mi znaleźć death and rebirth w wersji do 700 mb? Bo dziękuję za ściąganie 8 gb dla 60 minut filmu ;/
Opening ^^ !

Midori
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:32   

jeżeli mam być szczera to przeczytałam dopiero 6 tomów i sobie powoli je dokupuje a anime oglądne jak neta będe miała u siebie XD

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 22:44   

Cytat:
Jak juz Ci kiedys mowilam Kaworuuuu jest mojjjjj !!!!!

Przepraszm bardzo kaworu jest mój tylko pozwalam go wam kserować nie pamiętasz? xD
Ma zaszczytne miejsce w moim haremie jeszcze z czasów zanim ruszyło pierwsze forum a oświatczyłam to gdzieś przy bodaże drugiej odsłonie i po wielu debatach doszłyśmy do wniosku że orginał jes mój a wy macie perfekcyjne ksero xD
To mi przypomina że już dawno nie werbowałam do haremu świerzego mięcha .. <leci na łowy> xD

przy okazji ciekawostka wyszła nowa evka *.* największym plusem jest to że już w perwszzej z 4 części pojawia się moje słonko (czyt. kaworu)

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 05:32   

alathriel napisał/a:
orginał jes mój a wy macie perfekcyjne ksero xD

Na temat Rena z Jigoku Shoujo :P

Kaworu nie wolno wkladac do ksera >_> ! Co ty chcesz go uszkodzic .^. ?! Biedny Kwaoruu, sliczny Kaworu ... patrz jak ten dziki fangirl chcial cie potraktowac.... ;_;

alathriel napisał/a:
największym plusem jest to że już w perwszzej z 4 części pojawia się moje słonko (czyt. kaworu)

khem ... dyskusja na temat Rebuild juz gdzes tam wyszla :P Najlepsze jest jednak to jak w jakim stylu sie pojawia Kworu i ze zaraz po nim zacyna sie "Beautyful World" *____* To jest cudenko (polaczenie tych dwoch motywow )

[ Dodano: Pią Cze 20, 2008 07:02 ]
Btw... pojawil sie oficjalny remix zankoku tenshi TE-ZE jali mnie pamiec nie myli to zwie sie on " Zankoku tenshu TE-ZE A.D. 2015 " ... mozna pobrac po zalogowaniu np z www.gendou.com ...... pewnie na Tubie tz bedzie

Nooo wiec jak se podoba pokrzywdzona chyba najlepsza piosenka z animcow ?

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu