Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Neon Genesis Evangelion
Autor Wiadomość
alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 14:42   

AkatsukiNoShin napisał/a:
Na temat Rena z Jigoku Shoujo :P

prawda to rena miałyście kserować :D już mi sie pomieszało ;D

dyskusja na temat Rebuild juz gdzes tam wyszla

myślisz ze chce mi się tego szukac oxO xD

To jest cudenko (polaczenie tych dwoch motywow )

awwww x3 popieram *.*

Futaba 
Begging Otaku
niach niach

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 14:49   

NGE to jedno z moich ulubionych anime. Aż żałuję, że dopiero niedawno je obejrzałam ;D .
Nie przepadam za mechami, ale w tym przypadku stanowiły wręcz zaletę. Mój ulubiony eva to 02 :shy: . Fakt, te ostatnie odcinki trochę namieszały ale dało się przez nie przebrnąc.
Teraz biorę się za kinówki (mam nadzieję, że warto i nie zepsują ogólnego wizerunku NGE) i chyba rzucę okiem na mangę, bo faktycznie porcja Kaworu w anime była nieco za skromna.

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 17:46   

Kinówki są po prostu piękne :sweet: . End of Evangelion trzeba obejrzeć, bo to są tak naprawdę końcowe odcinki :P (w sumie tego 25 oraz 26 nie widziałem, ale boję się zobaczyć ^^" ) Jak dla mnie EoE jest jednym z najlepszych arcydzieł japońskiej animacji :puppyeyes: . Dzięki niemu cały evangelion strasznie zapada w pamięci :shy: ! Sam rebuild of evangelion póki co (licząc tylko 1 wydaną część) jest remake'm pierwszych odcinków, nie wnosi nic on nic do anime, zwłaszcza wyjaśnienie fabularne są tak poskracane, że przygotowane tylko dla osób znających już całą anime ;) . Ale ogląda się bardzo przyjemnie, nawet dzięki temu, że już nie jest tak wiele "trudnych motywów", a sama animacja wraz z muzyką jest na najwyższym poziomie :) . Za to już 2 część RoE ma mieć liczne zmiany, a sama 4, ostatnia inne zakończenie (alternatywne :) ?)
Opening ^^ !

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 17:35   

Smigolx napisał/a:
alternatywne ?)

Podobno Kaworu ma podiac inna decyzje apropo swojego konca xD ( i kilka innych osob tez)
Futaba napisał/a:
mam nadzieję, że warto i nie zepsują ogólnego wizerunku NGE

Jezeli trzeba cos przyznac to to ze Japonczycy czcza NGE i nie zwalili ani jdnej rzeczy z nim zwiezanej xD

Smigolx napisał/a:
(w sumie tego 25 oraz 26 nie widziałem, ale boję się zobaczyć )

Ludzie zazwyczaj mowia ze to jest za trudne do zrozumienia ze mieszaja ze nie wiedomo o co chodzi >_> Prawda jest taka ze skoro widziales juz EoE to bez problemu zrozumiesz co sie dzieje w 2 ostatnich odcinkach - wystarczy skojazyc fakty, czas i miejsca xD I nie prawda jest ze NGE wlasciwe zle sie konczy >_> Tak naprawde koniec jest bardzo pozytywny i jego nie zrozumienie moze doprowadzic do bledengo oceniania zakonczenia :D

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 20:11   

W takim razie jeszcze dzisiaj obejrzę i się przekonam, czy rzeczywiście tak jest.
Chociaż liczba osób, która pisze o tym jakie spaprane jest zakończenie jest po porostu przerażająca :lol-sweat: . Dziwny jest trochę fakt, że niektórzy ludzie piszą, że nie rozumieją samego End'a, jednak im się ogólnie "podoba'', więc nie ma takiej krytyki co do niego.
Opening ^^ !

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Pon Cze 23, 2008 13:40   

Smigolx napisał/a:
Chociaż liczba osób, która pisze o tym jakie spaprane jest zakończenie jest po porostu przerażająca

Jest przerazajaca, to prawda >_>

[mini spoiler]
Bo w 24 jest zakonczenczenie akcji, jako takiej wlasciwej. Potem teorytycznie sa wydazenia z EoE a samym koncem jest NGE 25 i 26
[end of spoiler]

Stad tez sa te opinie o spapraniu konca - czesto ludzie ogladaja cala serie a nie zainteresuja sie tym co bylo jeszcze. EoE powstalo przeciez tylko dlatego ze FANI sie tego domagali, domagali sie uzuplenienia akcji ktora zostaje zerwana i ktorej trzeba sie poprostu domyslic. A jak wiemy np. przeznaczenie Rei nie bylo by jasne gdyby nie EoE. Manga powstala na to za puzno ("Nieidealne serce Lilth"). A mowiac juz o mandze coraz czesciej czytam opinie (przedewszystkim o tomie 11) typu "pelna PSEUDOfilozoficznych watkow" - jedna z takich dosc szorstkich opini zaserwowalo nam polskie pismo "Arigato" (radze zajzec). Ja sie z tym w 100% nie zgodze i nie widze zadnego sensu w tych wypowiedziach :O Tymbardziej ze wydazenia z za "Heven Gate" sa dla mnie bardziej sensowne w Mandze niz w animcu (nie mowiac juz otym ze dopiero tu zwrocono uwage na to czemu Kaworu zabil kota - i jaki to mialo sens)

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 00:09   

a samym koncem jest NGE 25 i 26

Też miałem takie wrażenie, zarówno w trakcie i po tych odcinkach, jednak po głębszym rozpatrzeniu (bo zrobiłem wielką przerwę od anime i Enda, więc nie pamiętałem wszystkich faktów :P ) nie jestem 100 % pewny...

Ja słyszałem, że w trakcie robienia 25,26 odcinka, z góry zostało zaplanowany End of Evangelion i w tym przypadku zgadzało by się, że jednym "zakończeniem" jest 25/26 i EoE...
Taka "ciekawostka", reżyser przez 4 lata cierpiał na depresję i wiele wątków opierał na własnych przeżyciach... po zakończeniu anime dostał wiele listów z krytyką i groźbami za zakończenie, a ponoć w endzie, w scenie tuż przed zakończeniem pokazuje on te listy szydząc xD .
Powracając do zakończenia/eń ^^" ... spotkałem wiele różnych interpretacji, w śród nich twierdzące, że np. "zakończenie w EoE jest dobre, a te ukazujące 25 i 26 jest złe" (w znaczeniu o losie). I tutaj właśnie mnie przerasta xD . Nie jest powiedziane, czy zakończenie jest "dobre, czy złe", nawet czym są same końcowe "gratulacje".
Ja miałem wrażenie, że odcinki 25 i 26 ukazują "czyściec", jako ostatni "krok dopełnienia ludzkości" i przed ponownym odrodzeniem. A niebem (ziemią?) jest ukazane w końcu enda miejsce, do którego trafiły już odrodzone dusze Asuki i Shinjiego. Co daje Happy End :hihi: . Jednak jest też możliwość złego losu ^^" , w EoE Shinji odrzuca plan dopełnienia i wybiera samotność, a "gratulacje", były za ten wybór, tworząc przy tym naprawdę chore zakończenie :) .
To są moje rozpatrzenia, które jak najbardziej mogą być błędne xD , przy czym równie dobrze odcinki 25/26 mogą być np. przed End'em, bo przecież to działo się tylko w umyślę Shinjego.
Opening ^^ !

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 13:04   

Uwielbiam NGE bo to klasyka tak jak Akira czy Ghost in the Shell :] Mam wszystkie te anime na własność, więc kiedy jakieś anime mnie rozczarowuje i jestem w kiepskim nastroju to lubię sobie sięgnąć po którąś z tych pozycji i od razu robi mi się lepiej :]
NGE, Akira, Ghoust in the Shell dopingują do oglądania innych anime a nóż trafię na równie cudowny tytuł xD

PS: Kaworu RULES!!! :hihi:

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu