Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Akai-Neko
Sob Kwi 26, 2008 17:36
Najlepszy wydawca

Najlepszy wydawca
Waneko
23%
 23%  [ 3 ]
JPF
76%
 76%  [ 10 ]
Hanami
0%
 0%  [ 0 ]
Egmont
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
nobu 
True Otaku

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 20:39   Najlepszy wydawca

Ktory z wydawcow mang w polsce jest najlepszy waszym zdaniem i dlaczego tak uwarzacie.

Aurorek 
True Otaku

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 21:13   

Ym ciężki wybór. Z jednej strony bardziej pasują mi mangi wydawane przez Waneko. Z drugiej jednak - JPF jest chyba najbardziej sumiennym wydawnictwem. Dla Waneko typowe jest spóźnianie się z terminami, ewentualnie jesli w zapowiedziach coś jest na kwiecien - wydadzą 30 kwietnia, niemal napewno. poza tym JPF konsekwentnie wydaje tytuły, Waneko natomiast potrafi przerwać wydawanie, albo wydać np. tylko pierwszą część <geez, oby to mi nie spotkało Saiyuki> :) no ale tytuły Waneko bardziej mi się podobają XD więc u mnie remis pomiędzy tymi dwoma, z nieznaczną przewagą JPFu. Za dwoma pozostałymi wydawnictwami osobiście nie przepadam ;)

Mistrzu Pratchett

Aralka 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 21:41   

Najbardziej lubię Waneko :) i JPF.

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 00:15   

Waneko - do niedawna bali sie slawniejszych tytulow teraz jest dobrze , nie spozniaja sie z wydawaniem i wszystko wyglada pieknie poza okladkami niektorych tytulow po zdieciu obwoluty TT_TT
JPF- Wiekszosc rzeczy robia tak na .... "odwal sie". Doslownie tlumacza imiona , spozniaja sie z wydawaniam ale za to pozadnie dbaja o swoje serie DELUX *_* Za rzadka widzimy dodruki i jakos ostatnio mi podpadli .....
Hanami - dopiero sie rozwija, tytuly ma zachecajace i nalezace do powazniejszych, do tego nie boja sie wyjsc z otwartymi rekami do fandomu (oficjalne AMV promujace ich tytuly)
Egmont- Wsztrzymywanie wydawania , biale strony >_>"""""" przestawianie tekstu w dymkach >_______________________________>"""""""" I jakos tak nie widze inuyasha 13 a jakis czas temu to wydali. I czemu nie wznowili Kenshina ? Pozatym sie wogule nie znaja na mangach >_> I wiekszosc tytulow maje DEBILNEE _^_

Wspomne tez o nie zaznaczonych tutaj wydawnictwach:
Mandragora - ladnie i schludnie nie wiem jak bylo z terminami ale nie odioslo duzego sukcesu >_>
KASEN - Wiem tylko tyle ze wydali Yaoi Edition ... Ladnie im to wyszlo z tego co widze ...

!Otaku - NAJLEPSZY POLSKI WYDAWCA. Tyle tylko ze z tytulow rodze m studiaJG Czytam tylko MEAGO i Pani Willi (zakonczony , Kodama nie zrobi kontynulacji ) Za to wszystko jest ladnie i na temat... Robia to co maja robic i robia to dobrze OD CO ! Wydaja jedyna polska Gazete o tematyce M&A, ktora miala byc pseudo konkurecia dla NIEpamietnego ARIGATOU ktorego nie wydali. Rozwijaja sie i nie zdiwie sie jesli Yanek zdecyduje sie wydac cos wiecej niz polskie mangi :D (JEdnak wiekszosc tytulow BOLI (czytaj: Akatsukiss, Yaoiec z DN *zwrot kolacji*, douji w wykonianiu Vanitachi >_> )

Ale w ankiecie wachalabym sie miedzy wszystkimi boza Egmontem >_>

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

komx 
Begging Otaku

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 13:29   

Z tych w ankiecie umieszczonych to JPF, ale nie mogę pojąć... DLACZEGO NIE MA W NIEJ MANDRAGORY??!! :O To karygodne...

Dlatego według mnie mimo wszystko Mandragora otrzymuje pierwsze miejsce.

Jedker 
Begging Otaku

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 18:17   

hmmm
Wole Waneko :D ze wzgledu na wszystki tomy "Love Hina" , "cześć Michael" i jeden tom "Saiyuki" mieszkajace na mojej polce xD

a JPF lubie ze wzgledu na "Slayers" xD

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 18:36   

Waneko i JPF (bo w JPF sa skrzętnie *ukryte* ograniczenia wiekowe więc moi rodzicele nie znajda ;D
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my

Vilexica 
True Otaku
<3

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 21:31   

Czy ten temat nie powinien być w dyskusji ogólnej M&A? Gdzie są mooodyy =P

Wszystkie są do luftu. Translacje beznadziejne, ciągłe spóźnianie się, mały wybór tytułów (choć i tak jest lepiej ostatnio)... Nie kupuje mang (tak jestem tym typem który czyta online i okrada autora XD)

Jedker 
Begging Otaku

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 07:06   

Vilexica napisał/a:
Czy ten temat nie powinien być w dyskusji ogólnej M&A? Gdzie są mooodyy =P

Wszystkie są do luftu. Translacje beznadziejne, ciągłe spóźnianie się, mały wybór tytułów (choć i tak jest lepiej ostatnio)... Nie kupuje mang (tak jestem tym typem który czyta online i okrada autora XD)

recydywa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestes przestepca! dzwonicie na policje! albo na w11! xD

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 13:36   

dlaczego nie ma Kasena? <rozglada sie>
fakt, ze jesli chodzi o sumiennosc to baaardzooo duzo im brakuje, ale maja ciekawe tytuly ;)
z tych wymienionych remis miedzy Waneko a JPF - oba wydawnictwa proponuja po kilka ciekawych tytulow, JPF chyba bardziej sumienne niz waneko.

co nie zmienia faktu, ze rynek mangowy w Polsce ma sie kiepsko, choc ostatnio moze troche lepiej.
a Szczecin to dziura jesli o mangi chodzi -.-"

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 13:50   

Ja mam najwięcej mang z jpf, najlepsze tytuły wydaje ;) ! Najsolidniejsze wydawnictwo bym zasugerował ^_^ . Nie przepadam za czytaniem mang online, wolę nawet już zapłacić, przeczytałem tylko jeden tomik, zeldy i to na psp xD
Opening ^^ !

Hoshi 
Wanderer

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 23:35   

Najlepszy wydawca według mnie to JPF. Wydaje mangi, które najbardziej lubię.
Ostatnio razem z siostrom kupiłam kilka tomów Saiyuki i odrobinę się zniechęciłam do Waneko. W tych tomikach było tak mało kleju (porównywałam z innymi mangami), który trzyma wszystkie strony, że od razu wypadły cztery kartki. Teraz boje się tego czytać, bo jeszcze wszystkie wypadną. Ach może mam pecha, że trafiłam na takiej jakości mangę.
JPF jednak bardzo często spóźnia się z wydawaniem. Potrafi nawet przez rok nie wydać kolejnego tomiku.
Vilexica napisał/a:
Wszystkie są do luftu. Translacje beznadziejne, ciągłe spóźnianie się, mały wybór tytułów (choć i tak jest lepiej ostatnio)...

Najczęściej przez takie podejście dużej liczby ludzi, wydawnictwa nie mogą się rozwinąć swoich skrzydeł. Jak ludzie nie kupują, to jak maja się rozwinąć, ne? :shy:

Seir 
True Otaku

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 23:59   

Fakt JPF albo Waneko.
Jednak wydaje mi się, ze Hanmi tez jest warte uwagi. Wydaje ciekawe mangi (głębsze O_o ?), chociaż jest ich na razie niewiele..dobra a przynajmniej ja niewiele nabyłam, to zapowiada się ciekawie..Niestety głos można oddać tylko raz xD
"Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu