Więc, żeby od czegoś zacząć to może jakie są wasze trzy ulubione (mangi) pozycje z gatunku Yaoi i trzy ulubione z Shounen-ai? (Uzasadnij )
Ja osobiście uwielbiam z Yaoi:
1. Zetsuai/Bronze - Cudnie dręczy nas autorka ów mangi Minami Ozaki Kiedy myślisz, że gorzej juz być nie może Pani Ozaki udowadnia ci jak bardzo się mylisz!
2. Haru wo Daite Ita - uwielbiam ta pozycję chyba dzieki jednej z najbardziej charyzmatycznych postaci tego gatunku - Iwaki Kyosuke of course!
3. Tu wahałam się pomiędzy Crimson Spell, Cut i Let Dai. Led Dai jest dość cieżkie do przetrawienia; Cut - moje pierwsze yaoi ale dałam trzecie miejsce Crimson Spell bo jest to fantazy i to w dodatku bardzo ciekawe. Havi jest po prostu BOSKI!!!
Ulubione Shounen-Ai"
1. Tak teraz będzie ciężej (Loveless czy Komatta Toki ni wa Hoshi ni Kike!) ... hmm... Będzie Komatta Dlatego, że uwielbiam prace Pani Abe Miyuki i kocham jak Kiyomine bije sie z Takarą W dodatku Takara jest so chibi a Kiyomine ma chyba z trzy metry!
2. Loveless - te kocie uszy... no i Ritsu jest po prostu kawaii, choć mam nadzieje, że Soubi pozbawi Ritsu jego kocich uszu i ogona
3. Count Cain - GodChild - Yuki Kaori ma prześliczną kreseczkę a historia Count Cain'a i Riff'a jest tak wzruszająca, że po przeczytaniu mangi ryczałam chyba z bite 10 min O nie! Znów mi się przypomniało T_T Sob Sob
Dzięki waszym wypowiedziom zorientuję się, jakie pozycje najbardziej lubicie i jakie znacie, co pomoże otworzyć więcej tematów już o konkretnych pozycjach z gatunku Yaoi/Shounen-ai
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 23:34
hitomi2oo7 napisał/a:
2. Loveless - te kocie uszy... no i Ritsu jest po prostu kawaii, choć mam nadzieje, że Soubi pozbawi Ritsu jego kocich uszu i ogona
o *.* loveless jest taaaaaaaaaki cudny x3 popieram x3
hitomi2oo7 napisał/a:
Count Cain - GodChild - Yuki Kaori ma prześliczną kreseczkę a historia Count Cain'a i Riff'a jest tak wzruszająca, że po przeczytaniu mangi ryczałam chyba z bite 10 min
Kaori Yuki jest niesamowitą autorka. Klimat który utrzymuje jest po prostu genialny *.* o artach nawet nie wspominam. To to można czytać choćby wyłącznie ze względu na arty *.*
No to teraz moje pozycje (nie będę wymieniać tych które wymieniła hitomi bo to byłoby bez sensu :3 lepiej żeby pojawio się więcej tytułów niż powtarzanie w kółko tego samego
Przy okazji trudno powiedzieć ze to moje ulubione tytuły mam strasznie słabą pamięć do tytułów więc 3 shounen-ai i 2,3 yaoi będą po prostu najlepszymi 3 z 11 tytułów które dzisiaj dorwałam
Shounen-ai:
1. Gohou Drug - tak tak TAK .. my dear *.* uwielbiam ich .. opowieść fantazy by Clamp rzecz jasna, za każdym razem kiedy to czytam tarzam się ze śmiechu po podłodze. CUDO! tzw. MUST SEE!!
2. Thief and detective - nie pamiętam czy to było dobre czy złe ale zapadło mi w pamięci jako że był to pierwszy yaoi w moim życiu x3 całkiem sympatycznie go wspominam i polecam (choć było to 6 lat temu i nie jestem pewna czy jest to to "głęboki"/dobry tytuł )
3. Yare Ura Yuubin Monogatari - cudna kreseczka, przyjemny oneshocik (a właściwie krótka historyjka) dzisiaj przeczytana , jak macie czas to polecam
Yaoi:
1. Oujisama Game - całkowity MUST SEE! jedno z niewielu yaoi które aż tak zapadło mi w pamięć (którego tytuł pamiętam ) CUDO x3 piękna kreseczka, fabuła cacy zwłaszcza druga historyjka jest genialna. Jak coś to walić do mnie chętnie sie podzielę x3
2. Kyoukasho no Koibito - smaczne było dziś przeczytane, dostarczyło rozrywki, urocze w pewnych momentach . Dużo smexu, piękne bishe *________* <nosebleed>
3. Chouhatsu - Denkou Sekka Boys - j.w. nama says KYAAAAA x3 mamy sporo bishów, sporo humoru i NAPRAWDE SPORO SMEXU x3 Bardzo fajnie się to to czytało
to byłam ja .. niestety zanim wyprodukowałam ten post zdążyło mnie wypitolić =x=
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 22:15
hitomi2oo7 napisał/a:
Normalnie nikt nic nie pisze Wszyscy pojechali na wakacje...
powinien być temat "godne polecenia" Można by porozmawiać na temat ostatnio przeczytanych czy cuś. Ten temat jest praktycznie martwy Jak wymienisz 3 mangi to nie masz co tu dopisać '
fi napisał/a:
@em... a to kto pisał?
byłabym to ja ...tyle że mnie wylogowało a nawet nie zauważyłam =='''
fucking system =x=
Hmm za dużo by wymieniać ._. No ale spróbuję chociaż parę:
Loveless
Gravitation
CUT
You are my love prize on viewfinder
Ai no kusabi
Zetsuai/Bronze
Color
Gakuen Heaven
Uhmm jeszcze parę innych ale nie mogę przypomnieć sobie tytułów T___T
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum