Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Moje ulubione Yaoi/Shounen-ai
Autor Wiadomość
hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Czw Cze 26, 2008 23:33   Moje ulubione Yaoi/Shounen-ai

Yaoi taaaaaaaaaaaaak!!! Nareszcie. :hihi:

Więc, żeby od czegoś zacząć to może jakie są wasze trzy ulubione (mangi) pozycje z gatunku Yaoi i trzy ulubione z Shounen-ai? (Uzasadnij :letssin: )

Ja osobiście uwielbiam z Yaoi:

1. Zetsuai/Bronze - Cudnie dręczy nas autorka ów mangi Minami Ozaki xD Kiedy myślisz, że gorzej juz być nie może Pani Ozaki udowadnia ci jak bardzo się mylisz!
2. Haru wo Daite Ita - uwielbiam ta pozycję chyba dzieki jednej z najbardziej charyzmatycznych postaci tego gatunku - Iwaki Kyosuke of course!
3. Tu wahałam się pomiędzy Crimson Spell, Cut i Let Dai. Led Dai jest dość cieżkie do przetrawienia; Cut - moje pierwsze yaoi :puppyeyes: ale dałam trzecie miejsce Crimson Spell bo jest to fantazy i to w dodatku bardzo ciekawe. Havi jest po prostu BOSKI!!!

Ulubione Shounen-Ai"

1. Tak teraz będzie ciężej (Loveless czy Komatta Toki ni wa Hoshi ni Kike!) ... hmm... Będzie Komatta :] Dlatego, że uwielbiam prace Pani Abe Miyuki i kocham jak Kiyomine bije sie z Takarą :hihi: W dodatku Takara jest so chibi a Kiyomine ma chyba z trzy metry!
2. Loveless - te kocie uszy... no i Ritsu jest po prostu kawaii, choć mam nadzieje, że Soubi pozbawi Ritsu jego kocich uszu i ogona :letssin:
3. Count Cain - GodChild - Yuki Kaori ma prześliczną kreseczkę a historia Count Cain'a i Riff'a jest tak wzruszająca, że po przeczytaniu mangi ryczałam chyba z bite 10 min :cry: O nie! Znów mi się przypomniało T_T Sob Sob

Dzięki waszym wypowiedziom zorientuję się, jakie pozycje najbardziej lubicie i jakie znacie, co pomoże otworzyć więcej tematów już o konkretnych pozycjach z gatunku Yaoi/Shounen-ai :]

Arigato gozaimasu :pada:

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 23:34   

hitomi2oo7 napisał/a:
2. Loveless - te kocie uszy... no i Ritsu jest po prostu kawaii, choć mam nadzieje, że Soubi pozbawi Ritsu jego kocich uszu i ogona :letssin:

o *.* loveless jest taaaaaaaaaki cudny x3 popieram x3
hitomi2oo7 napisał/a:
Count Cain - GodChild - Yuki Kaori ma prześliczną kreseczkę a historia Count Cain'a i Riff'a jest tak wzruszająca, że po przeczytaniu mangi ryczałam chyba z bite 10 min

Kaori Yuki jest niesamowitą autorka. Klimat który utrzymuje jest po prostu genialny *.* o artach nawet nie wspominam. To to można czytać choćby wyłącznie ze względu na arty *.*

No to teraz moje pozycje (nie będę wymieniać tych które wymieniła hitomi bo to byłoby bez sensu :3 lepiej żeby pojawio się więcej tytułów niż powtarzanie w kółko tego samego ^^
Przy okazji trudno powiedzieć ze to moje ulubione tytuły xD mam strasznie słabą pamięć do tytułów więc 3 shounen-ai i 2,3 yaoi będą po prostu najlepszymi 3 z 11 tytułów które dzisiaj dorwałam :D

Shounen-ai:
1. Gohou Drug - tak tak TAK .. my dear *.* uwielbiam ich .. opowieść fantazy by Clamp rzecz jasna, za każdym razem kiedy to czytam tarzam się ze śmiechu po podłodze. CUDO! tzw. MUST SEE!!
2. Thief and detective - nie pamiętam czy to było dobre czy złe ale zapadło mi w pamięci jako że był to pierwszy yaoi w moim życiu x3 całkiem sympatycznie go wspominam i polecam ^^ (choć było to 6 lat temu i nie jestem pewna czy jest to to "głęboki"/dobry tytuł xD )
3. Yare Ura Yuubin Monogatari - cudna kreseczka, przyjemny oneshocik (a właściwie krótka historyjka) dzisiaj przeczytana , jak macie czas to polecam ^^

Yaoi:
1. Oujisama Game - całkowity MUST SEE! jedno z niewielu yaoi które aż tak zapadło mi w pamięć (którego tytuł pamiętam xD ) CUDO x3 piękna kreseczka, fabuła cacy zwłaszcza druga historyjka jest genialna. Jak coś to walić do mnie chętnie sie podzielę x3
2. Kyoukasho no Koibito - smaczne było :D dziś przeczytane, dostarczyło rozrywki, urocze w pewnych momentach ^^ . Dużo smexu, piękne bishe *________* <nosebleed>
3. Chouhatsu - Denkou Sekka Boys - j.w. nama says KYAAAAA x3 mamy sporo bishów, sporo humoru i NAPRAWDE SPORO SMEXU x3 Bardzo fajnie się to to czytało ^^

to byłam ja .. niestety zanim wyprodukowałam ten post zdążyło mnie wypitolić =x=

@poprawiłam

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 15:55   

<a class= napisał/a:
alathriel napisał/a:
to byłam ja .. niestety zanim wyprodukowałam ten post zdążyło mnie wypitolić =x=

Znam ten ból Ja się produkuję a tu mnie sruuuuu z forum i znowu musze się logować...

A to napisałam ja i znów mnie sruuutło :cry: A wstałam od kompa tylko na chwilke ^^"

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Wto Lip 01, 2008 17:07   

Cytat:
A to napisałam ja i znów mnie sruuutło :cry: A wstałam od kompa tylko na chwilke ^^"

Norma ... mogli by przedłużyć czas wylogowywania =x=

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 09:33   

Normalnie nikt nic nie pisze :cry: Wszyscy pojechali na wakacje... :angry:

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 22:15   

hitomi2oo7 napisał/a:
Normalnie nikt nic nie pisze :cry: Wszyscy pojechali na wakacje... :angry:

powinien być temat "godne polecenia" Można by porozmawiać na temat ostatnio przeczytanych czy cuś. Ten temat jest praktycznie martwy :/ Jak wymienisz 3 mangi to nie masz co tu dopisać ^^ '

fi napisał/a:
@em... a to kto pisał?

byłabym to ja ...tyle że mnie wylogowało a nawet nie zauważyłam =='''
fucking system =x=

@ tio już poprawione ;p

Agee 
Otaku Gate Seeker
Vampire Princess

Wysłany: Wto Paź 07, 2008 15:52   

Hmm za dużo by wymieniać ._. No ale spróbuję chociaż parę:
Loveless
Gravitation
CUT
You are my love prize on viewfinder
Ai no kusabi
Zetsuai/Bronze :heart:
Color
Gakuen Heaven
Uhmm jeszcze parę innych ale nie mogę przypomnieć sobie tytułów T___T

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 15:01   

Agee napisał/a:
Zetsuai/Bronze

Też uwielbiam! Ta cudna klasyka! :love:

PS: To miały być tylko trzy przykłady z Yaoi i trzy z Shounen-ai + UZASADNIENIE! :threat:

Ja ten temat usunęłam o ile dobrze pamiętam a on wrócił??? :wht: Dziwne hmm...

Agee 
Otaku Gate Seeker
Vampire Princess

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 16:12   

Ah tak. hm. ._. Jak można uzasadnić, że to lubię? Boo... podoba mi się? :confused_:
A! Zetsuai dlatego, bo autor ma pięęękną kreskę :puppyeyes: Uwielbiam ten styl.

PS. Czemu chciałaś usunąć temat? Jak dla mnie jest niezły.

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 15:02   

Agee napisał/a:
PS. Czemu chciałaś usunąć temat? Jak dla mnie jest niezły.

Bo umarł śmiercią naturalną :lol-sweat:

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu