Z góry uprzedam że mam Dysortografię .... za błędy więć przepraszam....
Bezkresna przestrzeń, nieogarnięty wzrokiem horyzont.... jakie to piękne i samotne.
Tak samo puste jak serce wędrowca bez domu... tak samo puste jak wysuszona skorupa .
Gdzie zwrócisz swe oczy, udręczony podróżniku, wieczny tułaczu, niewolniku samotności .
Kiedy twoje ciało znajdzie ukojenie, kiedy twe serce powróci do Ciebie?... Kiedy ?
Czy w mrokach nicości odnaleźć można światło nadziei... czy ślepiec może radować się blaskiem ... ?
Kiedy powrócisz mój błądzący towarzyszu, kiedy nasze duch się znowu spotkają ... ?
Być może na ścieżkach Harona... Być może...
Proszę o, wyrozumiałośc dla domorosłego wierszoklety
_________________ Dlaczego krzyż
uśmiech
rana głeboka
Nie chcę oceniać samego wiersza, bo raz że się na tym nie znam, a dwa że pewnie bym Cię zbluzgał, więc zwrócę uwagę na sprawy natury technicznej =)
1. Firefox podkreśla błędy =)
2. Trzykropki, trzykropki, trzykropki... Raz że za dużo, dwa że muszą to być TRZYkropki
3. Spacja jest po znaku interpunkcyjnym, nie przed. Pamiętaj o tym.
Poowiem tak.
Tekst ogólnie całkiem niezły. Ale...
- leży interpunkcja (a raczej jej hym "zapisywanie"). Poza tym, w języku polskim istnieją wyłącznie TRZYKROPKI, jak wspomniał marsh rzy okazji - stanowczo za dużo ich w tekście. To nie wpływa zbyt dobrze na jego odbiór. Po 6 człowiek się denerwuje
- strasznie patetyczny tekst używasz ciężkich, podniosłych słów, co sprawia, że tekst staje się trochę ciężki. Poza tym ciutkę zagmatwany - parę razy musiałam się zastanawiać o co chodzi
- literówek nie znalazłam za to duży plus.
- a ostatnie - forma. Właściwie nie wiem jak to nazwać Wiersz z tego nie bardzo drabble? hym, też nie. Taki troszkę kwit z pralni...
Ale jak już powiedziałam - to głównie błędy techniczne. Widać, że i miałaś pomysł i potrafiłaś go ciekawie przekazać XD wieeelki + mała korekta i byłby naprawdę dobry :)
ogólnie - 5/10
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
Aurorek, Duże Arigato za tak szczegółową analizę...
W sumie mam roblam z ładunkiem emocjonalnym... z tąd te trzy- a czasem i czterokropki
Aurorek napisał/a:
Właściwie nie wiem jak to nazwać Wiersz z tego nie bardzo drabble? hym, też nie. Taki troszkę kwit z pralni...
Hmmm, a wiesz że sama nie wiem co to jest... miałam przypływ natchnienia ... i tak to sie u mnie zazwyczaj kończy
Aurorek napisał/a:
używasz ciężkich, podniosłych słów, co sprawia, że tekst staje się trochę ciężki.
... wiesz... ja po prostu kocham Homera... taki patetyczny, podniosły nastrój u niego jest świetny... Ale u amatora ( Mnie ) jest po prostu śmieszny ...
Reasumując... uwzględnię krytykę i postaram się poprawić
_________________ Dlaczego krzyż
uśmiech
rana głeboka
Nie będę już się czepiać o to, co wytknęli Ci inni, bo po co się powtarzać? (;
Zwrócę Ci uwagę na budowę wiersza. Dosyć ciężko się go czyta ze względu na "długie linijki", że tak to nazwę. (;
Radziłabym też popracować nad tym, by wiersz miał w sobie coś tajemniczego, coś, co na pierwszy rzut oka nie widać i nie podawaj tematu nam tak prostu, bo czytelnik sam musi sobie niektóre rzeczy zinterpretować. (;
Wiersz powinien mieć głębsze przesłanie, by czytelnik mógł przez chwilę podumać nad tym.
Ale pisz dalej. (;
I know who you are:
The leader of lost souls.
To teraz wyczerpująca opinia smeagola . Najpier nawytykam, żebym później mógł chwalić, ta kolejność zdaje mi się będzie lepsza . Ograniczaj "trzy kropki" i pytajniki do minimum, wtedy lepiej się czyta i można wstawić większe przesłanie, a jego też mi tutaj trochę brak . Druga sprawa to postać Charona (nie Harona ), nie wiem czy słusznie ona tu "występuje" . A tak pozatym to 6 dam bo mi się treść podoba , oczywiście zachęcam do dalszych wylewów potu . I może jednak spróbuj poprawić, nie wyjdzie za bardzo to nic, ale jak już wyjdzie to efekt będzie bardzo ładny .
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia. -
Higurashi no naku koro ni http://pl.youtube.com/watch?v=3hHKmiRwyBU
Opening !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum