ekhem...
tak sobie pomyślałam, że skoro już było kilku odważnych to i ja się skuszę to pierwsze moje opowiadanie, więc zdaję sobie sprawę, że rewelacyjne to to nie jest, no ale od czegoś trzeba zacząć, żeby później było lepiej, prawda? Taki mój fanfick, do którego selekcję postaci zrobiłam wraz z Aurore i MałymZłem
aha i jest gdzie jest, bo nie chciało mi się specjalnie myśleć nad miejscem
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Kulawe to zdanie. "Ty chyba sama siebie nie słyszysz." jak już coś.
Cytat:
Zapomniałam, że budzenie Yuki do najbezpieczniejszych nie należy…
...do najbezpieczniejszych czynności albo coś.
Cytat:
Nie dowiemy się co to było, gdyż zniknęło za oknem.
Daruj sobie takie uwagi. Na dłuższą metę tylko irytują czytelnika. Wszechwiedzący narrator nie ma prawa sam się przyznawać do swojej niewiedzy - podważa to zaufanie do jego słów
Cytat:
a to co do cholery?
Ponownie - kuleje składnia. Poza tym jakoś mi nie pasuje. Na twoim miejscu wstawiłbym coś w stylu "A co to za cholerstwo?"
Cytat:
- Game over.- uśmiechnęła się złośliwie – to było bardzo głupie pytanie – mruknęła do siebie.
Kropkę postawiłaś w złym miejscu i pominęłaś wielką literę. Całość powinna wyglądać tak:
- Game over - uśmiechnęła się złośliwie. – To było bardzo głupie pytanie – mruknęła do siebie.
Cytat:
-no dobra.
Cytat:
- można i tak.
Wielka litera. Zdarza ci się to NAGMINNIE.
A w ogóle to polecam sprawdzenie tekstu w edytorze typu darmowego OpenOffce przed upublicznieniem. Przeczytałem tylko pierwszy fragment, resztę przeczytam potem. Nie jest źle, błędów jak na początkującą też raczej mało. Ogólnie jak to poprawisz i popracujesz nad stylem, to może z tego wyjść nawet coś ciekawego
Mam tylko taką uwagę - jeśli piszesz tekst i obok wklejasz wizerunki bohaterek, to sama się rozleniwiasz. Powinnaś opisać ich wygląd w tekście.
awrrr nawet nie wiesz ile czasu mi zajelo poszukiwanie tych obrazkow P
nii tam nie wkleje tam sa za dobre teksty jak juz bede slawna i cudowna pisarka to moze sie skusze
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
jak juz bede slawna i cudowna pisarka to moze sie skusze
Bycie "sławną i cudowną pisarką" samo do ciebie nie przyjdzie. Bierze się właśnie z tego, że poprawiasz to, co ci nie wychodzi. I jeśli już na początku próbujesz iść na skróty, niewiele z tego dobrego wyniknie. Opisy to podstawa. Jeśli nie umiesz opisywać postaci, praktycznie nic nie umiesz. Taka jest smutna prawda. Bo jest bardzo wiele różnych rzeczy, które można przemycić o postaci w ramach opisu. I to sprawia, że postać staje się ciekawsza i pełniejsza. Zobaczyć wygląd na obrazku to znacznie mniej niż przeczytać porządny opis.
jeeejku, panie kolego, pan sie w ogole na zartach nie zna
wlasnie jestem w trakcie poprawiania tych wszystkich malych literek troche mi to pewnie zajmie wziawszy pod uwage fakt, ze mi internet co chwile siada i co zdaze cos zrobic to mi sie kasuje -.-"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum