Celem tematu jest polecenie swojej uwielbianej mangi innym, a nuż jeszcze zajrzą .
Ja z empikowskich półek bym polecił Saiyukiego (szczególnie ), fma i death note .
A ze skanów bardzo mi do gustu (ale to poprostu genialnie ) przypadł Berserk (Berserkfan.info 14 tomów pl)
I narazie tyle , mangi skanowane dopiero niedawno zacząłem czytać .
Ciekawe jestem co wy polecacie (najchętniej posłucham skanów PL )
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia. -
Higurashi no naku koro ni http://pl.youtube.com/watch?v=3hHKmiRwyBU
Opening !
Mi niezmiernie podobała się manga Balsamista wydana przez Hanami. Polecam, bo jest ... intrygująca ;]
_________________ "Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”
No Hanami ogólnie nieźle wydaje Osobiście Balsamiste uważam, za jedną z lepszych mang wydanych w Polsce
_________________ "Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”
Fakt 666Satan jest niezwykle ciekawą mangą, jednak wywiera rożne reakcje ... Jak babci wlazła mi do pokoju i zobaczyła na monitorze tytuł to posądziła mnie o zapędy satanistyczne
Jeśli chodzi o mangi, to ostatnio, to co mi się podoba to: 1.) Yami no Matsuei 2.) Saiyuki 3.) Angel Sanctuary. Choć oczywiście niezłe też są te komediowe typu: Inu Yasha, czy Ranma 1/2
ale czyz Saiyuki nie jest komediowe
ja mam praktycznie bezgraniczne uwielbienie dla "Wspomnien demona"
caly czas mnie korci "Island". czytal ktos??
a tak to oczywiscie polecam Saiyuki, Angel Sanctuary, Yami no Matsuei, Wisha, Wild Adaptera, Executive Comuttee <czy jakos tak to sie pisze > i Fushigi Yuugi
wiecej mam na koncie anime niz mang
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Zajrzałem po skany tego Satan'a . Przypomina mi Dragon Ball'a najbardziej . (chociaż kreska jest brata Masahi'ego Kishimoto, więc do tej z naruto jest "spokrewniona" )
Babcia Cię podejrzewa o bajki satanistyczne ?
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia. -
Higurashi no naku koro ni http://pl.youtube.com/watch?v=3hHKmiRwyBU
Opening !
Na początku ostrzegam, że nie będę zmieniać oryginalnych nazw własnych umieszczonych w tej mandze gdyż niektóre z nich po polsku brzmiałyby bardzo dziwnie i śmiesznie. Poza tym nie jestem językoznawcą żeby przekładać je na nasz język
Historia “Air Gear” jest o uczniu imieniem Ikki znanym na ulicach także jako „Unbeatable Baby face”. Jest on przywódcą gangu o nazwie „East Side Gunz”. Pewnego dnia wracając do domu został zaatakowany i poniżony przez uliczny gang „Storm Riders” o nazwie „Skull Riders”. Ikki odkrywa sekret utrzymywany przed nim w tajemnicy przez jego opiekunów prawnych, siostry Noyamano. Siostry należą do grupy Storm Riders a ich drużyna nazywa się „Sleeping Forest”. Chcąc pomóc Ikkiemu odzyskać pewność siebie i utraconą dumę, dają mu parę „Air Tracks” (nazywanych w skrócie AT).
Ikki w końcu odgrywa się na „Skull Raders”, ale podczas pojedynku otrzymuje coś więcej niż zwykłą satysfakcje płynącą z zemszczenia się na ów gangu. Zdeterminowany by doświadczyć uczucia latania jak długo tylko się da, nasz uparty młodzian szybko wciąga się w tajemniczy, ale jednocześnie pociągający świat Air Tracks.
Mangę tę niestety znajdziecie tylko na stronkach anglojęzycznych gdzie ma wielu fanów z całego świata (nie widziałam jeszcze tej mangi w empiku Nowe czapterki Air Gear wciąż wychodzą wiec historia Ikkiego wciąż nie dobiegła końca )
a kto czytal Suppli? suupeeer jest. i Balsamista tez. chce juz pazdziernik, nowy numer balsamisty
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Z wydanych moge polecić Dr. Slump
Moja ulubiona manga. Jest tak śmieszna...naprawdę, ubaw gwarantowany.
Co by tam jeszcze...Paradise Kiss Typowe shoujo, ale ładna kreska i dopracowane ciuszki (jak na ciuszkową tematykę przystało ).
To są chyba moje 2 ulubione typy... No i jeszcze Hack fajny Kreska mi się podobała.
A ze skanów to Zettai Kareshi i Imadoki (autorka Fushigi Yuugi). Dwa shojce, ale bardzo fajne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum