Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Higurashi no naku koro ni rei!
Autor Wiadomość
Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Sie 16, 2008 18:25   Higurashi no naku koro ni rei!

Już niedługo (bo jeszcze w tym roku, chodź pod koniec ^^" ) ruszy 3 seria najlepszego* anime! Mowa oczywiście o Higurashim! Trudno przypuścić o czym tym razem będzie kolejna "dawka schizy", jednak zostaje nam czekać i ufać (że 3 seria będzie jeszcze lepsza :sweet: )!
Promo Video

*dla fanów xD
PS: W 2008r. Powstanie jeszcze jeszcze film life action przedstawiający pierwszy roździał
PS2: W 2008r. (cosik dobry rok dla fanów :sweet: ) wyjdzie gra na PSP Higurashi Daybreak Portable, przedstawiającą bijatykę w stylu "chibi" :lol-sweat:
Opening ^^ !

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 13:21   

no ciekawe. czyli mam do sciagniecia kolejny sezon tak? wlasnie zasysam pierwszy, w koncu sie za to zabralam xD

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 16:45   

Zakładam, że anime Ci się strasznie spodoba, więc tak 3 sezon też koniecznie trzeba pobrać xD . Higurashiego się ogląda na tyle ciekawie, że na początku nic się nie rozumie, a dopiero z czasem cosik się układa i cosik jednak znowu intrygującego dochodzi. Natomiast drugi sezon trochę zmienia klimat, skupia się na czymś innym, wyjaśniają się przy tym najciekawsze rzeczy i w efekcie fabuła jest boska :] . Natomiast, czego się w 3 sezonie można spodziewać, to... nie mam zupełnie pojęcia (i to mi się podoba :hihi: )
Opening ^^ !

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 17:11   

czytalam kilka recenzji i wlasnie tak mi sie wydaje ze powinno mi sie spodobac :D

Peterka 
Wanderer

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 11:40   

Czesc!
Macie jakies informacje nt. jak pisane jest to Rei?
Tak sie zastanawiam czy moze byc to prequel skoro rei znaczy m.in. zero?

W sumie w miedzyczasie przeprowadzilem wlasny research = oto jego wyniki:
rei/rai - etykieta,rytual, wdziedznosc
http://japanese.about.com/library/blkod436.htm

Przy okazji ma to być OAV, więc miejmy nadzieje na szybka, skondensowana akcje i zagmatwana fabulę, bo odcinkow nie bedzie wiele...
Z drugiej strony (wdziecznosc) moze to byc rodzaj tribute.
Z zebranych informacji wynika, ze jednak polaczenie obu- duza czesc to tributy i spinoffy, a kilka odninkow osobnego arcu ma rozwijac historie jednej z osob juz po HNNKN Kai

Nb. kojarzycie pewnie juz Umineko NNKN ?
http://www.animenewsnetwo...me.php?id=10168
Ciekawi mnie jak wypadnie ta seria, wiecie jakiej jakosci jest visual(sound) novel na podst., ktorego powstala?
P.s. Poki co dzis zzamierzam delektowac sie 3 ostatnimi odcinkami KAI. Tez uwazam,ze Higurashi i H Kai maja dość odmienny klimat, w zasadzie oba rownie dobre jedynka byla taka hmm slodko-gorzka z jednej strony ciepła z drugiej potworna. Kai z pewnoscią ma bardziej pozytywny wydzwiek (por. ewolucja pogladow postaci np. wioska w stos. do Satoko), choc z drugiej strony jest mniej tajemnicza od jedynki.
Ciekawa roznice stanowia tez zapowiedzi odcinka por. tajemnicze i oczedne w jedynce z parodiai w Dark Rita Corner widac juz dystans dziela wobec samego siebie (jak powiesci dygresyjnej).
Roznice podkresla to, ze ;-) Kai ma lepszy opening, a jedynka ending.

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 12:35   

Jak mówiłem, czyli najmniejszego pojęcia nie mam :) . Nie doszukiwałem się rąbku informacji o fabule, ani samemu nie próbowałem się domyślić. W każdym razie na pewno będzie mógł 3 sezon czymś nowym zadziwić ;) . W ostatnim odcinku zobaczysz na chwilę kolejną intrygującą postać, która mimo tego też nie musi mieć tak wielkiego wpływu. Jeżeli zaś chodzi o plan wydawania to prezentuje się tak:

OAV 1 : 26/12/2008
OAV 2 : 25/02/2009
OAV 3 : April 2009
OAV 4 : June 2009
OAV 5 : August 2009

Tak odbiegając do Umeniko NKKN, to w ogóle zabiera się za to te same studio?
Znalazłem mangę i szczerzę nie prezentuje się najlepiej. Postacie główne również nie zachęcają, jak sama fabuła o "złotej wiedźmie". Ja to odpuszczam :P .
Opening ^^ !

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:07   

A ja włąśnie kończę pierwszy sezon ;D no cóż... będzie co oglądać.. Skończę Kai to pewnie już Rei wyjdzie ;D
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my

Shizuku
Wanderer

Wysłany: Nie Lis 30, 2008 21:55   

Ja też z niecierpliwością czekam na Rei. Co prawda to tylko OVA, ale zawsze coś. Dobrze by było coś zobaczyć w starym dobrym, klimacie Higurashi, bo drugi sezon już tak dobry nie był niestety;/

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu