Wysłany: Sob Sie 16, 2008 18:25 Higurashi no naku koro ni rei!
Już niedługo (bo jeszcze w tym roku, chodź pod koniec ) ruszy 3 seria najlepszego* anime! Mowa oczywiście o Higurashim! Trudno przypuścić o czym tym razem będzie kolejna "dawka schizy", jednak zostaje nam czekać i ufać (że 3 seria będzie jeszcze lepsza )!
Promo Video
*dla fanów
PS: W 2008r. Powstanie jeszcze jeszcze film life action przedstawiający pierwszy roździał
PS2: W 2008r. (cosik dobry rok dla fanów ) wyjdzie gra na PSP Higurashi Daybreak Portable, przedstawiającą bijatykę w stylu "chibi"
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia. -
Higurashi no naku koro ni http://pl.youtube.com/watch?v=3hHKmiRwyBU
Opening !
no ciekawe. czyli mam do sciagniecia kolejny sezon tak? wlasnie zasysam pierwszy, w koncu sie za to zabralam
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Zakładam, że anime Ci się strasznie spodoba, więc tak 3 sezon też koniecznie trzeba pobrać . Higurashiego się ogląda na tyle ciekawie, że na początku nic się nie rozumie, a dopiero z czasem cosik się układa i cosik jednak znowu intrygującego dochodzi. Natomiast drugi sezon trochę zmienia klimat, skupia się na czymś innym, wyjaśniają się przy tym najciekawsze rzeczy i w efekcie fabuła jest boska . Natomiast, czego się w 3 sezonie można spodziewać, to... nie mam zupełnie pojęcia (i to mi się podoba )
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia. -
Opening !
czytalam kilka recenzji i wlasnie tak mi sie wydaje ze powinno mi sie spodobac
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Przy okazji ma to być OAV, więc miejmy nadzieje na szybka, skondensowana akcje i zagmatwana fabulę, bo odcinkow nie bedzie wiele...
Z drugiej strony (wdziecznosc) moze to byc rodzaj tribute.
Z zebranych informacji wynika, ze jednak polaczenie obu- duza czesc to tributy i spinoffy, a kilka odninkow osobnego arcu ma rozwijac historie jednej z osob juz po HNNKN Kai
Nb. kojarzycie pewnie juz Umineko NNKN ?
http://www.animenewsnetwo...me.php?id=10168
Ciekawi mnie jak wypadnie ta seria, wiecie jakiej jakosci jest visual(sound) novel na podst., ktorego powstala?
P.s. Poki co dzis zzamierzam delektowac sie 3 ostatnimi odcinkami KAI. Tez uwazam,ze Higurashi i H Kai maja dość odmienny klimat, w zasadzie oba rownie dobre jedynka byla taka hmm slodko-gorzka z jednej strony ciepła z drugiej potworna. Kai z pewnoscią ma bardziej pozytywny wydzwiek (por. ewolucja pogladow postaci np. wioska w stos. do Satoko), choc z drugiej strony jest mniej tajemnicza od jedynki.
Ciekawa roznice stanowia tez zapowiedzi odcinka por. tajemnicze i oczedne w jedynce z parodiai w Dark Rita Corner widac juz dystans dziela wobec samego siebie (jak powiesci dygresyjnej).
Roznice podkresla to, ze ;-) Kai ma lepszy opening, a jedynka ending.
Jak mówiłem, czyli najmniejszego pojęcia nie mam . Nie doszukiwałem się rąbku informacji o fabule, ani samemu nie próbowałem się domyślić. W każdym razie na pewno będzie mógł 3 sezon czymś nowym zadziwić . W ostatnim odcinku zobaczysz na chwilę kolejną intrygującą postać, która mimo tego też nie musi mieć tak wielkiego wpływu. Jeżeli zaś chodzi o plan wydawania to prezentuje się tak:
OAV 1 : 26/12/2008
OAV 2 : 25/02/2009
OAV 3 : April 2009
OAV 4 : June 2009
OAV 5 : August 2009
Tak odbiegając do Umeniko NKKN, to w ogóle zabiera się za to te same studio?
Znalazłem mangę i szczerzę nie prezentuje się najlepiej. Postacie główne również nie zachęcają, jak sama fabuła o "złotej wiedźmie". Ja to odpuszczam .
Opening !
A ja włąśnie kończę pierwszy sezon no cóż... będzie co oglądać.. Skończę Kai to pewnie już Rei wyjdzie
_________________ Katowickie słońce spowił czarnej wrony cień
Nadciągnęły chmury zła, zaczął padać krwisty deszcz
Młodzieńczy wiatr się zerwał, stawił opór siłom tym
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my
Ja też z niecierpliwością czekam na Rei. Co prawda to tylko OVA, ale zawsze coś. Dobrze by było coś zobaczyć w starym dobrym, klimacie Higurashi, bo drugi sezon już tak dobry nie był niestety;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum