Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Gintama
Autor Wiadomość
Good Vader 
Begging Otaku

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 17:30   Gintama

No właśnie ktoś oglądał/czytał? Co sądzicie?

A ci co nie słyszeli o tym to niech mają:
Ten tytuł to tak właściwie jedna wielka parodia wszystkiego co znane jest naszym żółtym braciom. Żartują sobie z anime, japońskich programów telewizyjnych i czego się da xD Całość przypomina wyśmienity sitcom, chociaż są też miejscami zwroty w fabule, gdzie tematyka zjeżdża na poważniejsze rzeczy.
Akcja dzieje się w Edo w alternatywnej historii Japonii, gdzie na kraj najechali kosmici przypominający wyglądem zwierzęta i od tej pory wpływali na rozwój państwa. Tak wiec mamy tam starawe budyneczki japońskie, a tuż obok samochody i inne znane dzisiaj szerzej pierdoły :P Głównym bohaterem jest Sakata Gintoki, który zarabia na życie chwytając każdej pracy za jaką mu tylko zapłacą.
Przyznaję bez bicia, że na początku oglądając anime odniosłem wrażenie, że seria jest co najmniej dziwna... Dziwny świat, nic tylko jaja sobie robią i dopasowane do tego wszystkiego postacie kosmitów i takie tam... Ale po kilku odcinkach naprawdę zaczął udzielać mi sie humor tam przedstawiony, a bohaterowie szybko dali sie polubić ze swoimi charakterystycznymi dziwactwami xD Szczerze polecam, poprawia humor na max ;)

I tyle z mojej mini recenzji :P Czekam na głosy zainteresowanych.

Kimiko 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 19:58   

Gintama= win !! :lol-above:
Ja już od pierwszego odcinka wiedziałam, że nie porzucę tej serii i miałam rację, bo aż szkoda i hańba by było to zrobić!
Humor niesamowity, postacie świetne (btw. Go Captain Zura :sweet: znaczy.. Katsura XD).
Połączenie Gin- Shinpachi- kagura + Zura+ Shinsengumi jest po prostu cud, miód i majonez XD (Odniesienie do Hijikaty XD) Akcji też nie brakuje, chociaż przyznam, że na początku myślałam, że Gintama to będzie całkowity random i zero fabuły..ale się myliłam.
btw. Podoba mi się seiyu Gintokiego :D
Żałuję, że nie ma zsubowanych (albo nie mogę znaleźć) dalszych odcinków, chodzi mi o 80+ więc muszę cierpliwie czekać. mangi na necie też nie ma kompletnej, a manga zdaje się być bardziej uporządkowana niż anime (lol) więc najpierw czytałam mangę.
Ogólnie seria świetna zresztą tak samo jak "13" Hideki Sorachi naprawdę potrafi napisać ciekawą i śmieszną historię. Nie mówię, że najlepszą pod słońcem. Ale mi się podoba.

Elizabeth&Zura FTW!! :letssin: :sweet:

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu