Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Gdzie konczy sie zdrowe podejscie u Yaoistek ?
Autor Wiadomość
AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Czw Lip 17, 2008 19:25   Gdzie konczy sie zdrowe podejscie u Yaoistek ?

WWMYWYWYA
We Will Make Yaoi With You Whoever You Are

Kiedy Yaoistka traci rozum ? Jak zaczynaja sie fanowskie paringi !

Poruszam tutaj temat dosc drazliwy dla wiekszosci osob lubujacych sie w gatunku Yaoi Shounen Ai. Kiedy w szale na Fanowskie Paringi konczy sie jaki kolwiek rozsadek ?

czesti zauwazyc mozna wrecz absurdalne paringi yaoistyczne z tytulow wcale nie poruszajacych takiej tematyki. (Jest nawet przyklad FY z tytulu Ecchi w ktorym facet laduje na wyspie samych bardzo smexy kobiet - paring jest z jego bratem (?) ktory pojawia sie w wspomnieniach). Jak to jest ze byle lepzy facet z ladna buzka nie wazne w jakim tytule by sie schowal i tak zostanie przez tlumy rozwrzeszczanych dziewczyn okrzyknienty najwiekszym gejem swiata ? Jak to jest ze byle jakia kolwiek wiez miedzy dwoma meskimi postaciami w przecietnie znanym tytule zostanie zamieniona w wielkie YaoiLoveStory ? Wiadomo : autorzy seri czasami sami wrecz narzucaja yaoistyczne skojazenia nawet jesli jeden z "zainteresowanych" jest najwiekszym kobieciazem swiata ?
Albo zbierajac te wszystkie pytania w jedno:
Czemu niby:
Najwiekszym mazeniem Eda z FMA mialo by byc cialo jego brata bynajmniej nie z wkolko powtarzanych powodow
Kamui z X zekomo mazy o "mocnym dotyku" z swoiego przyjaciela z dziecinstwa.
Jedynym celem dla ktorego obudzil sie Real Shaoran bylo zaliczenie tylka swojego klona ktory tylko udaje milosc do Skaury z T:RC.
Glowni bochaterowie Sayuki zajmuja sie soba w czworokacie gdy maja chwilke ?
Az wreszcie co ma Suzaku do Leloucha zeby go zagwlacic do nieprzytomnosci (mowa ofc o Code Geass)?

odp: bo sa facetemi i maja ladna buzie ....

A dotego Yaoi napedza Yaoi ...

Z rozsadnego punktu widzenia:
Jak to mozliwe ze 99% postaci meskich w Naruto to geje ? Czemu osoba ktora raz zachlysnela sie yaoi poprostu nie moze przestac wymyslac dalej - kazda kolejna seria animcow to z 50 nowych przenajprawdziwszych sweetasnych paringow.

zastanawia mnie to od dluzszego czasu ... Moge sie bez bicia przyznac do tego ze swego czasu (gezz dawno temu) bylam chodzaca bomba Fanowskich Yaoicow ale jakos dlugo to nie trwalo, bo w 95% te paringi sa bez sensu a czesto nawet i samku.

Ostatnio mialam zgrac plytki z animcami dla kolezanki (Yaoistki ~.~) i jak tylko wspomnialam o tym zeby nie doszukiwala se tam Yaoicow bo ich poprostu nie ma odpowiedziala "No to moze byc trudne - niczego zagwarantowac nie moge". Nie znajac serii z gory nastawia sie "radar" na wyszukiwanie yaoistycznych paringow.

Czy jest jaki kolwiek sposub na opamientanie sie ?

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Czw Lip 17, 2008 21:43   

AkatsukiNoShin napisał/a:
Najwiekszym mazeniem Eda z FMA mialo by byc cialo jego brata bynajmniej nie z wkolko powtarzanych powodow

niecierpie teo pairingu brrrrr :/
strasznie lnie lubie jak z miłości braterskiej robią yaoi :/ fuj fuj biedny al <hug> zresztą ed należy do roya x3
Jedynym celem dla ktorego obudzil sie Real Shaoran bylo zaliczenie tylka swojego klona ktory tylko udaje milosc do Skaury z T:RC.

<przechyla łepek w prawo, w lewo, w prawo, w lewo > nani ? xD Dobra to jest przesada xD
Glowni bochaterowie Sayuki zajmuja sie soba w czworokacie gdy maja chwilke ?

<turla sie po podłodze> ahahahahaha xDDDDDDD ale to jest akurat zabawne xD jakoś ich sobie nie wyobrażam w czworokącie xD po jakich ty stronach chodzisz? xD
Kamui z X zekomo mazy o "mocnym dotyku" z swoiego przyjaciela z dziecinstwa.

tu sie nie zgodze .. panie z clampa same ich tak rysują ... ich arty same z siebie mają podteksty a biorąc pod uwage że stworzyły gohou drug to najwidoczniej nic przeciw męsko męskim swiązkom nie mają. A fuma na[rawde ma niezdrowe zapędy jeśli chodzi o kamuiego xD [
quote="AkatsukiNoShin"]bo sa facetemi i maja ladna buzie .... [/quote]
to jest całkiem miła motywacja :D
Jak to mozliwe ze 99% postaci meskich w Naruto to geje ?

w naruto większość pairingów mnie śmieszy ale jest kilka które uwielbiam .. jak sasunaru ^^ bo kto mi powie że naru nie zachowuje sie jak typowe uke? ablo allen z d. gray man'a? jak by im dorobić cycki i długie rzęsy nikt by sie nie połapał że to faceci xD

ale naprawde czasami spotykam sie z pairingami które w żaden sposób nigdy nie powinny były ujrzeć światła dziennego .. ael 80% jest cudna :D

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Czw Lip 17, 2008 22:17   

alathriel napisał/a:
po jakich ty stronach chodzisz? xD

A moja wina ze na Fakku i HenatiTarders wrzucaja tez Yaoice ? Jednak wiekszosc paringow jest z tego co uslyszalam do Yaoistek (i z tego co sama pamientam) xD

Co zas sie tyczy X to Fuma jest sam w sobie ... jezu ja sie go boje xD ... on moze zrobic WSZYTKO wszystkim wiec ...

alathriel napisał/a:
blo allen z d. gray man'a

Ty mis ie odczep od Allena ty malpo xD Alen ma juz paring 4eva wiec jednagze jest zaklepany xD (Bynajmniej nie mowie tu o Leenale >D )

alathriel napisał/a:
jak by im dorobić cycki i długie rzęsy nikt by sie nie połapał że to faceci xD

Faceci z cyckami ... sugerujesz ze od Allena jeden krok do Miriam ?

alathriel napisał/a:
strasznie lnie lubie jak z miłości braterskiej robią yaoi

I o to wlasnie w temacie chodzilo :
Czemu nikt nie czyma sie grani, fabuly ... sensu. Wiekszosc paringow jest dobierana na zasadzie "ladzie wygladaja" "gdyby byl kobieta" - nie jest a do tego ma inne sprawy niz uganianiem sie za ... no niewazne x33
alathriel napisał/a:
Dobra to jest przesada xD

W obecnej chwili chyba najslawniejszy paring z Tsubasy ... po o jednym z tych cholerstw nawet slyszec nie chce wiec nie wymienie ... nie wspomne nawet o jeszcze slawniejszym paringu z TRC ... i prosze go tu nie wymieniac bo dostane garaczki xD Jesli zas chodzi o teorie ... poczytaj opisy niektorych dojinow ... ze Ty nie wiesz co zostalo juz stwozone to ... szok !

Dotego porusze temat czysto narutkowy:
"Ale zobaczysz ze w astepnym odcinku on go pocaluje" - Dream of Yaoi changing world !

Fanowskie Yaoi ... gdzie jest umiar ...

a do tego sie przerazilam bo odkrylam ze jest na ebayu wiecej Yaoicow niz Hentaicow z CG >____________>

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Pią Lip 18, 2008 12:00   

A moja wina ze na Fakku i HenatiTarders wrzucaja tez Yaoice ? Jednak wiekszosc paringow jest z tego co uslyszalam do Yaoistek (i z tego co sama pamientam) xD

niektórzy mają naprawde dziwne gusta =x= jak można edzia z alem łączyć >.<
Co zas sie tyczy X to Fuma jest sam w sobie ... jezu ja sie go boje xD ... on moze zrobic WSZYTKO wszystkim wiec ...

ano właśnie xD przecież na większości artów on sie do kamuiego wręcz dobiera xD
Ty mis ie odczep od Allena ty malpo xD Alen ma juz paring 4eva wiec jednagze jest zaklepany xD (Bynajmniej nie mowie tu o Leenale >D )

Prosze cie to mój najukochańszy pairing *.* Yuu to największe seme jakie w życiu widziałąm a allen jest taaaaaaaaaki słodki że na uke ma na czole wypisane x3x3x3xx3x3x3x3
Leenale

go die bitch =x=
Alen ma juz paring 4eva

jaki jaki x3 ja tam po ostatnich odc które oglądałam to go jescze z tykkim ewentualnie widze x3
I o to wlasnie w temacie chodzilo :
Czemu nikt nie czyma sie grani, fabuly ... sensu. Wiekszosc paringow jest dobierana na zasadzie "ladzie wygladaja" "gdyby byl kobieta" - nie jest a do tego ma inne sprawy niż uganianiem sie za ... no niewazne x33

u mnie to sie opiera na zasadzie nienawidze siostra+brat dlaczego mam ;tolerować brat+brat ... jak dla mnie RODZEŃSTWO ODPADA !!!!
plus ja zawsze patrze na charaktery x3 bez tego nie byłoby zabawy .. bo w yaoiach nie chodzi o smex ale o całą zabawę i ... gre wstępną .. smex to tylko podsumowanie ciekawej fabuły. Dlateego ja nie lubie yaoiów gdzie jest Wyłącznie jedno na tapecie .. chyba że są NAPRAWDĘ piękinie rysowane ,, ale wtedy to o arty chodzi x3
Faceci z cyckami ... sugerujesz ze od Allena jeden krok do Miriam ?

xDDDD nie o to mi chodziło .. codziło mi o zachowanie ale jak by mu dodać kobiecą sylwetkę i dokleić rzęsy to naprawde jego charakter by nie wskazywał na faceta ^^ '
Cytat:
W obecnej chwili chyba najslawniejszy paring z Tsubasy ... po o jednym z tych cholerstw nawet slyszec nie chce wiec nie wymienie ... nie wspomne nawet o jeszcze slawniejszym paringu z TRC ... i prosze go tu nie wymieniac bo dostane garaczki xD Jesli zas chodzi o teorie ... poczytaj opisy niektorych dojinow ... ze Ty nie wiesz co zostalo juz stwozone to ... szok !

znam lepsze :P nie szukam nigdy pairinów klon+klon albo bliżniak+bliżniak to nie wiem bo unikam tego jak ognia :D
w trc toleruje jedynie i wyłącznie kurofay (ale musi być dobrze zrobiony + Kurofay nie faykuro jak widze fay'a w roli seme to zbiera mi sie na wymioty) to jedne + pairing który lubie to fuma z trc (niach niach)+ kamui z trc (boziu jak on tam PIĘKNIE wygląda .. zakochałam sie *.* .. znaczy ona zawsze pięknie wyglądał ale teraz panie z clampa siebie same przeszły *.*)

"Ale zobaczysz ze w astepnym odcinku on go pocaluje"

no błagam cie ..a le jak naru powiedział "Even I've had kissing experience! <blush> ... Although it was a boy... " to nie zalatywało yaoi na kilometr xD
Fanowskie Yaoi ... gdzie jest umiar ...

to zależy od człowieka ... niektórzy mają jakieś naprawdę dziwne odchylenia niktórzy trzymają sie granic rozsądku ^^

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pią Lip 18, 2008 13:54   

Pfff ale fajnie se pogadałyście :hihi: A ja myślałam, że wszyscy wiedzą iż ludzie maja swoje odchyły :rotfl:

PS: To jak myślisz oznacza kim jesteś. xD

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Pią Lip 18, 2008 22:12   

hitomi2oo7 napisał/a:

zdecydownie yaoistką xD ... taką przy zdrowych zmysłach :P ... ale jednak 100% yaoistką xD

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Pią Lip 18, 2008 23:20   

alathriel napisał/a:
Prosze cie to mój najukochańszy pairing *.* Yuu to największe seme jakie w życiu widziałąm a allen jest taaaaaaaaaki słodki że na uke ma na czole wypisane x3x3x3xx3x3x3x3
Leenale

go die bitch =x=
Alen ma juz paring 4eva

jaki jaki x3 ja tam po ostatnich odc które oglądałam to go jescze z tykkim ewentualnie widze x3

Baaaakaaa ~~~~~~ Road !!!!

alathriel napisał/a:
w trc toleruje jedynie i wyłącznie kurofay (ale musi być dobrze zrobiony + Kurofay nie faykuro jak widze fay'a w roli seme to zbiera mi sie na wymioty) to jedne + pairing który lubie to fuma z trc (niach niach)+ kamui z trc (boziu jak on tam PIĘKNIE wygląda .. zakochałam sie *.* .. znaczy ona zawsze pięknie wyglądał ale teraz panie z clampa siebie same przeszły *.*)

Prosilam zeby nie wspominac nic o Kurogane i Fayu ........ ja nie wiem czy ty sie orientujesz ale ja NIENAWIDZE FANOWSKICH YAOICOW .... a tego chyba zaraz po SuzuLulu nie nawidze najbatdziej. Uwazam ze niektore paringi sa smieszne i td. (EdRoy) jednak ogulem jestem na NIE fanowskim yoica.

Niumi pisalas ze patrzysz na charakter i td... ale czemu ogladajac animca nie mozesz usiedziec na miejscu i obejzec go nie doszukujac sie yaoi ? Bo zdrowe podejscie sie skonczylo ? Ehhh

hitomi2oo7 napisał/a:
hitomi2oo7 napisał/a:

zdecydownie yaoistką xD ... taką przy zdrowych zmysłach :P ... ale jednak 100% yaoistką xD

prazerazacie mnie ....... naprawde ,...

gdzie jest seeeens ?

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 00:33   

oj no teraz to juz sie czepiasz XP

znajda sie fani wszystkiego xD moze jest za malo yaoicow, ktore satysfakcjonuja niektore osoby i przez to powstaja takie kosmiczne paringi? albo ktos dla jaj cos wymysli, ktos inny to podlapie i dalej to juz sie toczy samo...

a Ala z Edem to chyba tylko jakies niewyzyte nastolatki lacza <ble pfe fuj>

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 11:05   

hitomi2oo7 napisał/a:
hitomi2oo7 napisał/a:
PS: To jak myślisz oznacza kim jesteś.

zdecydownie yaoistką ... taką przy zdrowych zmysłach ... ale jednak 100% yaoistką

prazerazacie mnie ....... naprawde ,...

gdzie jest seeeens ?

Prosze o spokój! Hobby innych nie jest zbrodnią, więc wrzuć na luz! Ludzie kochający Yaoi/Shounen-ai nie czepiają się was, bo macie bzika na punkcie mang z mechami albo magical girls. Jak was coś razi to tego po prostu nie oglądajcie i dajcie żyć innym w spokoju K? :D

nvrmd napisał/a:
oj no teraz to juz sie czepiasz

Moja obrączyni uciśnionych :D

alathriel 
True Otaku
nama x3

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 11:59   

Baaaakaaa ~~~~~~ Road !!!!

oł noł xD
(EdRoy) jednak ogulem jestem na NIE fanowskim yoica.

edroy oxO oł noł .. royed *.* mrrrr x3x3x3xx3x3x3x3x3x3xx3x3

Niumi pisalas ze patrzysz na charakter i td... ale czemu ogladajac animca nie mozesz usiedziec na miejscu i obejzec go nie doszukujac sie yaoi ? Bo zdrowe podejscie sie skonczylo ? Ehhh

nie .. bo widziałam świtenie zrobione yaoi z nimi .. to nie ja sie doszukałam pairingu po prostu ktoś mi to podrzuciła a ja przeczytałam i powiem szczeże że to co prezentują doujiny to jest coś naprawde pięknego. (nie wszystkie ale jest taka autorka która naprawde piękne historie psze a do tego arty są takie że gały wylatają na wierzch)
a Ala z Edem to chyba tylko jakies niewyzyte nastolatki lacza <ble pfe fuj>

chyba tak ==
nvrmd napisał/a:
oj no teraz to juz sie czepiasz XP

racja xD

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:36   

w sumie popieram hitomi. kazdy lubi co mu sie podoba i dopóki mi nie kaze sie zajac jego zainteresowaniami to mi nie przeszkadza ;

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Nie Lip 20, 2008 10:57   

nvrmd napisał/a:
w sumie popieram hitomi. kazdy lubi co mu sie podoba i dopóki mi nie kaze sie zajac jego zainteresowaniami to mi nie przeszkadza ;

:O No chyba źle widzę! Ktoś sie ze mna zgadza!? :shy: Dziękuję. :]

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Wto Lip 22, 2008 01:04   

hitomi2oo7 napisał/a:
Prosze o spokój! Hobby innych nie jest zbrodnią, więc wrzuć na luz! Ludzie kochający Yaoi/Shounen-ai nie czepiają się was, bo macie bzika na punkcie mang z mechami albo magical girls. Jak was coś razi to tego po prostu nie oglądajcie i dajcie żyć innym w spokoju K? :D

Ale ja tu mowie o fanowskich Yaoicach ... Yaoi z gatumku Yaoi sama w sumie chetnie czytam . A jak razi mnie paring Raito z L'em to czemu musialam zwiewac ile sil z w nogach wraz z moja maskotka (Raito) przed biegnacymi za mna Yaoistkami z pluszkiem L w rekach ? Kto tu komu ma dawac spokuj ? Khem ...

Nie mowi tu o Yaoi i Shounen ai ktore sa SHOUNEN AI i YAOI ... czytacie wy wogule co ja pisze ??!?!?! ^^"

alathriel napisał/a:
nie .. bo widziałam świtenie zrobione yaoi z nimi .. to nie ja sie doszukałam pairingu po prostu ktoś mi to podrzuciła a ja przeczytałam i powiem szczeże że to co prezentują doujiny to jest coś naprawde pięknego. (nie wszystkie ale jest taka autorka która naprawde piękne historie psze a do tego arty są takie że gały wylatają na wierzch)

nie mowie o konkretnym przypadku... chyba ze ogulnie czytasz sliczne doujiny zanim poznasz jakas serie ...... O_o""" Nie dobijesz mnie chyba potwierdzeniem tego ...

hitomi2oo7 napisał/a:
nvrmd napisał/a:

:O No chyba źle widzę! Ktoś sie ze mna zgadza!? :shy: Dziękuję. :]

Aczkolwiek powiedz mi jak uciec przed Yaoi ? W obecnej chwili wydano " Code Geass: Fan-doujibook FOR GIRLS " (oficjalnie) i co ja widze w opisie ? Jak co nadal jestem kobieta a mamy: " yaoi , yaoi , yaoi , yaoi ...................." teraz czuje sie nawet troszku dyskryminowana (z powodu takiego ze musze nabyc "Code Geass : Fan-doujibook FOR BOYS (czyt. hentai , hentai, hentai, hentai ..... ) Od 2 lat nie szukalam niczego co jest zwiazanego z Fanowskim Yaoi a jakos jestem w paringach na bierzaco mimo ze nie chce o tym slyszec. Wlasnie dlatego zalozylam ten temat ... bo gdzie konczy sie umiar ? Czemu nawet jak sie jest Yaoistka , nawet Yaoistka TYLKO FANOWSKICH PARINGOW , jak sie widzi dwoch facetow w serii to czy by sie swiat nie konczyl robi sie z nich paring Yaoi? Co z tego ze znaja sie przez 2 minuty i nie robili nic innego jak wyrywanie flakow drugiemu wreszczac "nienawidze cie" ? Przyjdzie jedna z druga i zrobia doujina gdzie owszem na smierc, bo na smierc ale nie koniecznie przy u rzyciu mieczy ... zajmuja sie soba? Czemu jak juz jest Yaoistka to nie wazne co by sie dzialo wystarczy dwoch bishonenow by stworzyc totalnie OOC paring? ZERO LOGIKI? A potem jeszcze zameczaja innych .... pytam sie CZEMU ? nie mowie ni pytam sie CZEMU MYSLENIE MA BYC ZLE ?!?!?!?!?!!?!?!

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Wto Lip 22, 2008 12:25   

CZEMU MYSLENIE MA BYC ZLE ?!?!?!?!?!!?!?!

Może, dlatego, że myślisz na głos? Ten temat akurat mnie nie rusza, dlatego powiedziałam żebyś dała już spokój tym biednym świruską... Ja uwielbiam yaoi i tym samym, shounen-ai (bo to bliskie sobie tematy), dlatego że po prostu je lubię. Czy nie można lubić coś bez konkretnego powodu? Tobie się to nie zdarza? To, że jakaś fanka zrobi doujinshi z parą, której się nie lubi to, co? Jej prawo skoro ma takie a nie inne upodobania. A jeśli przesadza to, co? Po co się nad tym rozwodzić skoro ta nasza rozmowa i tak niczego nie zmieni. Ów, yaoistka dalej będzie robić swoje zakręcone djn, bo jej się to podoba. Czy my jesteśmy psychologami żeby je pouczać? A kto daje ci prawo je osądzać? Zdrowie psychiczne innych fanek yaoi/shounen-ai nie jest moją sprawą (tylko ich osobistą).

PS: Sorry, ale to jest moja ostatnia wypowiedź w tym temacie.

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Wto Lip 22, 2008 18:16   

hitomi2oo7 napisał/a:
? Po co się nad tym rozwodzić skoro ta nasza rozmowa i tak niczego nie zmieni.

Pytam sie bo chce wiedziec. Zmieni - zaspokoi glud wiedzy, byc moze wymusi na mnie akceptacje. Pisze w poszukiwaniu sensu jestem osoba czysto logiczna i nie moge zniesc faktu gdy cos sie dzieje bez sensu a tym bardziej na moich oczach (tak to utrudnia zycie) A Kwestia z tematu zastanawia minie od dluzszego czasu ...

hitomi2oo7 napisał/a:
A kto daje ci prawo je osądzać?

Ja ... jak ktos chce nie musi sie zgadzac z moimi sadami - nie maja mocy prawnej wedlug PP, aczkolwiek maja dzialanie moralne i propagandowe co rowniez zakazanie nie jest. Jesli jednak przystawe Ci pistolet do klowy i kaze sie ze mna zgadzac - wtedy mozesz miec zastrzezenia i zglosci na mnie skarge xDDD

hitomi2oo7 napisał/a:
Czy my jesteśmy psychologami żeby je pouczać?

Nie pouczam .... Przejzalam caly temat i z tego co widze jeszcze nikogo nie pouczalam ;3

hitomi2oo7 napisał/a:
Może, dlatego, że myślisz na głos?

Ale mi chodzi o sens w paringach jakie powstaja ... nie o to co ja pisze ... i bynajmniej nie mysle na glos ... tutaj masz tylko zformulowane wypowiedzi ;3

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu