"Podróż na zachód" - za mój sentyment do tego filmu jakoś po prostu przypadł mi do gustu xd basniowy klimat, świetne postacie... no i znana chińska legenda... XD (dostępne tez pod tytułem "małpii król" )
"Twin PeKaEs" XD - jeden z niewielu lubianych przeze mnie seriali ;] miał naprawdę niepowtarzalny klimat, zagmatwany... no i zrobiony przez Lyncha XD
I ogólnie wsie filmy Lyncha XD
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
"Podróż na zachód" - za mój sentyment do tego filmu jakoś po prostu przypadł mi do gustu xd basniowy klimat, świetne postacie... no i znana chińska legenda... XD (dostępne tez pod tytułem "małpii król" )
emitowany kiedys namietnie przez Hallmark. oparty na legendzie o chinskim mnichu podrozujacym z 3 demonami czyli Saiyuki
uwielbiam.
i chyba nie mam ulubionych filmow jest kilka ktore lubie ogladac w kolko jak np Zielona Mila ale jakbym miala teraz podac jakies tytuly to bym tu zapuscila korzenie i nic nie wymyslila...
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Prestiż - Za bardzo dobry klimat, fabułe oraz inscenizacje... po prostu jeden z lepszych filmów jakie ogladałem :p
Oko - hmm film jak to film, jednakże jak sie człowiek zfazuje, moze sie bac potem wyjsc do łazienki nocą
Jestem legendą - niby przez długi czas na ekrannie tylko jedna postać, a jednak osobiscie mnei nei znudziło
Step up 2 - hmm film o tancu, o ulicznym tancu i myśle że lepszy niz jedynka, ogolnie jezeli ktos lubi ogladać tańce, breakdance, słuchac hh, to polecam nei tylko kobietom
tyle na razie
Step up 2 - hmm film o tancu, o ulicznym tancu i myśle że lepszy niz jedynka, ogolnie jezeli ktos lubi ogladać tańce, breakdance, słuchac hh, to polecam nei tylko kobietom
Ale jeśli ktoś lubi ambitniejsze filmy, to nie polecam =)
Ale jeśli ktoś lubi ambitniejsze filmy, to nie polecam =)
Hie hie hie
Co do Step up 2 to zgadzam się z tobą w 100% ... nie obrażając fanów tego filmu, dla mnie to po prostu kiczowata, płytka, współczesna wersja Dirty Dancing...
Z resztą... Ja tam i tak wolę ekranizację Jane Austen ... "Duma i uprzedzenie" i "Rozważna i romantyczna" ...
Albo "Maska" po prostu nie ważne ile razy bym ten film widziała, za każdym razem po prostu kulam sie po podłodze ze śmiechu... Jim Carrey w tym filmie po prostu jest GENIALNY
_________________ Dlaczego krzyż
uśmiech
rana głeboka
Ja gustuję raczej w horrorach . Jedne z moich ulubionych to :
Teksańska Masakra z 1974 - genialny klasyk po prostu. Trzeba obejrzec.
Eraserhead - jeden z najbardziej walniętych filmów, jakie widziałam. Sama nie wiem, o co tam do końca chodziło.
Fanom komedii polecam "Haggard" i "Meet the Feebles".
Czterej Bracia - bardzo miły filmik, emitowany jakis już trochę długi czas temu na polsacie... (polecam ze względu na Garretta... jak znam życie to Luthien też to z pewnością poleca)
Azumi (1 oraz 2) polecam oglądanie przy jedzeniu chyba że ktoś nie ma gdzie się później wyżygać (kreeeeeeeew!) my z braciszkiem ogladaliśmy Azumi2 przy pączkach...
etc.
_________________ Katowickie słońce spowił czarnej wrony cień
Nadciągnęły chmury zła, zaczął padać krwisty deszcz
Młodzieńczy wiatr się zerwał, stawił opór siłom tym
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my
Egzorcyzmy Emily Rose! genialny film nie dosc ze horror to jeszcze oparty na faktach ;x
a tak to jeszcze uwielbiam rozne durnowate komedie czyli te wszystkie "Straszne Filmy" itp
o taak, Bollywood wprost kocham XD te filmy sa po prostu niepowtarzalne XD serio mają coś w sobie XD
i dorzucam japońskie horrory i film o którym zapomniałam poczatkowo - Battle Royal =^^= produkcja japońskawa, a film cholernie działający na psychike ^^jeden z tych nie do zapomnienia ;]
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
noooo te filmy sa naprawde urocze
polecic moge "Czasem slonce czasem deszcz" i "Zona dla zuchwalych"
jeszcze jakies ogladalem ale niepamietam tytulow ;x
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum