jak dla mnie to zakończenie było troche naciągane, w ogóle motyw z Nearem Mello też trochę przeciągnięty Light przez całą mangę wykazywał się wielką przewidywalnościa i dla mnie mało prawdopodobne jest że nie wpadł na to, że Mikami zrobi coś bez jego wiedzy, zwłaszcza że wcześniej wybił na własną rekę całą obsadę Kira's Kingdom. Wydaje mi się, że zwyczajnie zabrakło im pomysłu
Fake ending bardziej mi się podobał
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 13:18
Czy dobrze się zakończyło, trudno mi to stwierdzić. Ja czekałam w napięciu aż do ostatniej chwili
Według mnie zakończenie było odpowiednie, wydaje mi się, że Raito nie wytrzymywał już presji związanej z Notesem i powoli zaczynał fiksować.
Wg mnie okropnie!!
Całą noc przeżywałam że Light zginął i że mu sie nie udało!
Jak już cos 2 razy lepsze zakończenie było by gdyby to L odkrył Lighta a nie N
nie ! Nie skończył się dobrze! *drze sie i tupie nogą* wyszscy mogliby zginąć tylko nie eL (krzyczy i rzuca się, tupie nogą i dostaje histeri) Niech oni se wszyscy debile giną tylko nie on! niech zostanie i dalej je słodycze
(wpada w szał) aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagghhhhhhhhhhrrrrrrrrrrrr!!!.
_________________ Katowickie słońce spowił czarnej wrony cień
Nadciągnęły chmury zła, zaczął padać krwisty deszcz
Młodzieńczy wiatr się zerwał, stawił opór siłom tym
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my
<głaszcze Namide po głowie> tak, masz racje to że L zginął było straszne
oni powinni byli razem stworzyć nowy świat. tak, to byłoby świetne zakończenie
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Ostatnio zmieniony przez nvrmd Wto Maj 20, 2008 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Wg mnie okropnie!!
Całą noc przeżywałam że Light zginął i że mu sie nie udało!
Jak już cos 2 razy lepsze zakończenie było by gdyby to L odkrył Lighta a nie N
dokłaadnie -.- też spać cholera nie mogłam -.- <pomijając fakt że skończyłam DN oglądać około 5 rano >
Naaamiś nie martw się, nie jestes sama -.- geez ciągle nie rozumiem co oni<autorzy> mieli za przyjemność w zabiciu L'a - przecież później poziom anime/mangi drastycznie spaaada -.-
nvrmd napisał/a:
oni powinni byli razem stworzyć nowy świat. tak, to byłoby świetne zakończenie :sweat:
O mrau, tak powinno być XD musimy sami coś stworzyć
Ogólnie - to było tak jakby seria skończyła się ok 10 odcinków przed rzeczywistym zakończeniem -.-''
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
Naaamiś nie martw się, nie jestes sama -.- geez ciągle nie rozumiem co oni<autorzy> mieli za przyjemność w zabiciu L'a - przecież później poziom anime/mangi drastycznie spaaada -.-
Fajne było jak L powiedział ze takie jego siedzenie podnosiu mu zdolność dedukcji o 40%
eee jak ja juz tag dzisiaj o DN gadam to o koncu tez sie wypowiem....
Jak dla mnie DN powinnien skonczyc sie z smiercia L'a ... potem mogly byc jakies Siquele , ale dopiero potem. I co z tego ze nie pojawila by sie jedna z moich dwuch ulubionych postaci x3 ? NMM poprostu wydawalo sie naciagane gdyby nie oryginalnosc tych postaci. Cala kontynulacja watku byla bardzo srednia. Tak samo jak wcielenie Mikamiego do fabuly ... jesli kogos nie znosze bardziej od Mella to tylko tego goscia >_> W sumie przez niego sie nie udalo. Koniec w ktorym Raito zwycieza tak poprostu byl by bardzo dziwny ... JEdnak nie wydaje mi sie nie odpowiedni. DN od poczatku byla by pokazac walke geniuszow ktorych pozia roznil sie o decydujacy 1%, a nie na pokazanie ich starcia zeby potem pokazac walke geniuszy ktorych odpowiadnio rozni sie -10%(N) i -15%(M) ktora zostanie rozwalona przez cholerna marionetke ktora zerwala sie ze smyczy. Ale przynajmniej smierc Raito nie byla tak przwidywalna jak smierc L od poczatku.
Jesli chodzi o koniec mazy mi sie Siquel o duszy / losie Raito po smierci. *w* (mam swoja wlasna teorie i fajnie by bylo jagby byla potwierdzona)
I gdyby tam L był! i Near (jak sie cieszę ze Near nie zginął!)!
też niezłe *próbuje sobie go wyobrzić w wersji wymienionej* nie umiem tego zrobić .
A L siedzi w niebie? możliwe, ale ja chciałabym się o nim jeszcze więcej dowiedzieć '
To sobie odsylam cie do Death Note tomu - 13/0 (ang/jap) tam masz sporo L'a .
znam... ale i tak chcę więcej
Cytat:
Szczerze, o mnie Death Note bardzo Średnio się podoba. Coraz bardziej mnie nudzi
po pierwsze, chyba post nie w temacie, po drugie, skoro nudzi cię coroz bardziej, to znaczy ze oglądasz. To skąd wiesz jek się skończy?
ciekawe czy nam wydadza ten 13 tom... bo jak pisza ze jest 12 to moga tego nie zrobic
na ktorejs stronie o def nocie byl sobie taki fejk ending jak Raito trafia do swiata shinigami i postanawia walczyc z ich krolem <nie wiem czy juz tego przypadkiem tu nie pisalam >
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum