Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: StabiL
Nie Wrz 07, 2008 13:11
Code Geass: Hangyaku no Lelouch
Autor Wiadomość
Kimiko 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 21:12   Code Geass: Hangyaku no Lelouch

Tak jakoś przyszło mi na myśl.. :lol-sweat:

~Więc osobom które znają to anime nie muszę mówić o czym jest, a innym opowiadać mi się nie chce xD
Mimo mojego lenistwa zapraszam do dyskusji xD
Anime naprawdę ciekawe i warte zobaczenia. Ja czekam na 2 serię.. dziś chyba miał być 1 odc 2 serii.. thehe. itd. xD

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 22:06   

Jako, że Death Note bardzo mi się podobało, to do tego anime podchodziłem bardzo entuzjastycznie, skoro ludzie mówią, że są do siebie podobne :)

Po obejrzeniu wszystkich 25 odcinków stwierdzam, że anime to jest naprawdę ciekawe, bardzo dobre, jednakże chyba nie tak jak Death Note, chociaż też ma coś w sobie. Co do podobieństw, to na pewno można do nich zaliczyć niezwykłe zdolności umysłowe bohaterów, oraz niezwykłą moc. Czy jest ich więcej? Pewnie tak, ale moim zdaniem serie mimo wszystko mają zupełnie inny klimat. Ale nic, zostawmy przygody Light'a i skupmy się na Code Geass.

Historia Leloucha, jest niezwykle ciekawa. Pierwsze odcinki są dośc nudne, ale z czasem historia nabiera na szybkości. Mamy tutaj trochę standardu - dwóch przyjaciół, którzy znaleźli się po dwóch stronach konfliktu. Jeden z nich, czyli główny bohater, jest uczniem, wyśmienitym strategiem, który chce pomścić swoją matkę, oraz od tajemniczej C.C zyskuje niesamowitą moc. Anime swoją fabułą wciąga, a pod koniec porywa doszczętnie (przynajmniej mnie)

Hmm, moim zdaniem anime bardzo dobre i z niecierpliwością czekam na drugi sezon, który już wychodzi w Japonii. Mam nadzieję, że szybko pojawią się polskie suby i jakaś możliwość ściągnięcia, jak ktoś będzie miał o tym jakieś info to mam nadzieję, że się podzieli ;)

tenshim 
Wanderer

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 10:24   

Mi też się Code Geass podobało :D W pewnym momencie myślałam, że będą same nudy, no ale na szczęście nie byłyxD. Warto obejrzeć to anime ;)

Tia jest już 1 ep. 2 serii :D Ciekawe czy mi się ściągnie ten odcinek...^^

Kimiko 
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 10:39   

Nie, nie Die Suzaku, die!
Dlaczego ja go tak nienawidzę... ? Nie wiem.
Ale mnie zamotał ten pierwszy odc... ale... później zrozumiałam.. wiem niebywałe...

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 13:11   

Ja już jestem po pierwszym odcinku drugiej serii. Zrobił on na mnie spore wrażenie. Wygląda na to, że Lulu stracił pamięć, to dość tani chwyt, ale nie przeszkadza mi to zupełnie :) Ciekawe jak to się stało, że stracił pamięć i jak wydostał się z sytuacji, która zakończyła pierwszą serię...Wiem, że w sieci krąży w cholerę spoilerów, ale nie bawi mnie psucie sobie fabuły, więc grzecznie poczekam i będę śledził wydarzenia z anime :)

tenshim 
Wanderer

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 21:20   

No ja w końcu też już jestem po 1 ep. 2 serii :D W końcu na necie obejrzałam, bo mi się plik nie chciał w żaden sposób otworzyć O.o. Podobał mi się ;D Dobrze, że odzyskał pamięć ;P Ciekawe co będzie dalej ;)
A Suzaku jest dziwny^^ Wole of course Lelouch :D

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 21:34   

I już drugi odcinek drugiej serii za mną :) Sądzę, że można byłoby stworzyć nowy temat dla drugiej serii, żeby spoilerami nie siać tym, którzy z pierwszą się jeszcze nie zapoznali, ale można pisać w sumie i tu :)

Drugi odcinek bardzo dobry, akcja rozkręca się w ciekawym kierunku, no i wyjaśniono nam co stało się po wydarzeniach z pierwszej serii :) Suzaku, co nim teraz kieruje? Czyżby był na tyle wyrachowany, że aby osiągnąc swój cel potrafi zrobić więcej, niż się zdawało? Wygląda na to, że druga seria będzie lepsza od pierwszej, ale nie zapeszam :)

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 08:58   

xD Wlasnie mialam pisac temat o Code Geass , dobze ze sprawdzilam czy jest *uff*

Wiec jesli istnieje cos , co mna owladnelo jest to Code Geass.

Jako Rasowy GEASStard, jestem oczarowana druga seria. A jesli ktos juz widzial 4 R2 , to Lulu sie zbyt upodabinia do Raito (jesli mozna mowic o podobienstwach z DN) >_> Od zawsze sie cieszylam ze Lulu ma odczucia w przeciwniestwie do Raito, a tu powturka z rozrywki >_> Wogule, ktos sie domysla co ma Rolo wspulnego z Nunally ? Chodzi mi o ich podobienstwo wygladem ... a moze to zwykly przypadek ?

No i kolejna sprawa ... czemu ten idiota wraca do akademi (tak mowie o tym dnie "walczacym w imie wolnosci" Suzaku ... DIEEE ! )... juz mialo byc tak pieknie ...

A teraz z troche mniej oficjalnych informacji: Code Geass napewno doczeka sie 3 serii i miejmy nadzieje ze nie zastanie ona nazwana R3 ( Rebellion 3), bo oznaczalo by to kolejny upadek Lelouch'a w R2 (Rebellion 2 <druga seria>) a nie chcemy powtorki z rozrywki. Osobiscie mam nadzieje ze zaniedlugo pojawi sie MANGA w wykonaniu CLAMPA Ktora bedzie mozna czcic ile sie da :sweet: <333

btw. Widzial ktos juz zdiecia Curry promowanego przez postac Lelouch'a w Japoni xDDD Mozna zejsc ... Lulu z swoja tajemnicza mina a za nim micha rozbabranego curry (jak znajde obrazek to dam )

ALL HAIL EMPEROR LELOUCH ! ALL HAIL EMPRESS C.C. ! ALL HAIL BRITANNIA !!!!

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 21:14   

A ja już po 2 odcinkach jestem ^_^ lalala , narazie jakbym miał ocenić wstępnie to takie 8 na 9 ale ponoć szybko się porządnie rozkręca (więc jak...będzie dycha xD ?). Nie no >.<, czemu ten Suzaku w pierwszym odcinku nie umarł :sweet: ? Właśnie oglądając jego "śmierć" miałem nadzieję, że go już nie wskrzeszą, a tu co ><? Zostaje pilotem super-ultra gundama O_o.
Opening ^^ !

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 05:25   

Smigolx napisał/a:
łaśnie oglądając jego "śmierć" miałem nadzieję, że go już nie wskrzeszą, a tu co ><? Zostaje pilotem super-ultra gundama O_o.

Dlatego ci mowilam ze jesli ktos ma zabrac drugiego avatara pasujacego z moim to musi to zrobic przed obejzeniem serii xD D Zreszta super-ultra gundam to przegiecie >_> x3

Dwa pierwsze odcinki to wstep nawet nie ma wszystkich postaci ...

Zobaczysz potem ze bardziej durna od Suzaku jest np. Kallen (ta to trzeba spalic na stosie >_>).

Pojawis sie nowy art Clampa z Code Geass (z seri Clamp in Cardland) Lelouch x C.C. *w* Widzial go ktos? Jest naprawde sliczny ;_;

Aprops:
Pojawila sie manga >________________________________> JEST OBRZYDLIWA ! :eek: Wbrew wczesniejszym doniesienia to nie CLAMP ja robil >_> Zreszta parquele (Knightmare of Nuunaly i Suzkau costam) so jeszcze gorsze .^.

Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 18:02   

AkatsukiNoShin napisał/a:
Dlatego ci mowilam ze jesli ktos ma zabrac drugiego avatara pasujacego z moim to musi to zrobic przed obejzeniem serii xD

Musiałbym chyba w ogóle zrezygnować z całego Code Geass xD . Nie wyobrażam sobie, żeby jego gęba zajmowała mi miejsce w Avku xD .
Obejrzałem już 3 odcinek (szaleję xD ) i zapowiada się coraz ciekawiej. Dziś jeszcze poleci kilka odcinków, aby zwiększyć trochę tempo xD .
Opening ^^ !

skycolored
Otaku Gate Seeker

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 19:31   

no to może ja skomentuję tylko pierwszą serię, bo z drugą nie jestem na bieżąco.

trzeba przyznać, że anime wciąga już od pierwszego odcinka, a potem całkowicie i doszczętnie pochłania. pamiętam, kiedy oglądałam 14 ep późno w nocy, mózg przestał mi funkcjonować i całą noc nie spałam, bo CG nie dawało mi spokoju. nic takiego by się też pewnie nie zdarzyło, gdyby nie to, że akcja rozwija sie szybko, nie żadnych dłużyzn i naciągania.
zdecydowanym minusem są osobowości postaci... poza Lelouchem, którego chyba każdy lubi, do żadnego z bohaterów nie zapałałam specjalną sympatią, z żadnym bohaterem nie mogłam się utożsamić. niektórzy tylko mnie denerwowali, a niektórych wręcz nienawidziłam. może tylko ja odniosłam takie wrażenie, ale moja opinia jest całkowicie subiektywna ;)
od strony technicznej mogę powiedzieć tylko tyle, że animacja jest przeciętna, nie zachwyca, ani nie razi niepłynnością. muzyka przyzwoita, niektóre kawałki naprawdę budują klimat, ale openingi i endingi to porażka.

ach, czy ktoś poza mną dostrzegł, jak zmieniła się kreska w R2? moim zdaniem na gorsze...

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 20:56   

skycolored napisał/a:
zdecydowanym minusem są osobowości postaci... poza Lelouchem, którego chyba każdy lubi, do żadnego z bohaterów nie zapałałam specjalną sympatią, z żadnym bohaterem nie mogłam się utożsamić. niektórzy tylko mnie denerwowali, a niektórych wręcz nienawidziłam. może tylko ja odniosłam takie wrażenie, ale moja opinia jest całkowicie subiektywna ;)

Prawda jest taka ze poza Lelouchem i C.C. wiekszosc postaci sie nie miala okzaji rozwinac. Wszystko to zostaje nadrobione w R2 (np. Shirley) a do tego nie zostaje tu ograniczona mozliwosc pokazywania "ja" innych postaci (np. Rolo) Dlatego warto R2 szybko nadorbic <3

skycolored napisał/a:
od strony technicznej mogę powiedzieć tylko tyle, że animacja jest przeciętna, nie zachwyca, ani nie razi niepłynnością

To tez nadrabia R2 w 100 % Animacja jest jedna z najlepszych jakie widzialam. Choc prosze zwruc uwage ze w R1 i tak masz NIESAMOWITA jakosc animacji ... widac to czesto przy np. ruchach dloni (Kallen podczas walki w gorach, Suzaku prawie zawsze w Lancelocie ma taka scene) ;3

skycolored napisał/a:
ale openingi i endingi to porażka

Tu sie w 100 % nie zgadazam ....

Najgorsze jest to ze Worlds End zawiere jako takie spoilery w tresci T_T

Co prawda na poczatku sama nie lubilam Colors i reszty ale tak naprawde teraz mam obsesje na punkcie kompletu OSTow z O2 na czele <3
A w przypadku O2 to dziwna sparwa po przez ostatnia linijke (Kimi no namida boku ga ima ubaisaru) ktora jest tak ciekawie eeee wyeksponowana zaczelam sluchac kawalaka na okraglo az nie moge sie od niego oderwac ;3

skycolored napisał/a:
ach, czy ktoś poza mną dostrzegł, jak zmieniła się kreska w R2? moim zdaniem na gorsze...

Stala sie bardziej wyostrzona taka nowoczesna ... teraz mozemy mowic o typie kreski z Code Geass bo juz nie jest w zaden sposb ograniczana ;3 Mi sie w kazdym razie bardziej podoba ... wedlug mnie jest bardziej na miejscu niz ta lagodniejsza z R1 ...

A teraz o R2 ... mam nadzieje ze mnie nie zawiedziecie i ktos skomentuje 13 ep w rzeciagu tego dziesieciolecia ...

Wedlug mnie to prawdziwy majstersztyk ............. na koncu odcinka rycazalam mimo tego ze do ostatniej chwili Shirley nie lubilam a jak juz umarla moje podejscie do niej sie w 100% zmienilo i bardzo mnie to dziwi ... Tak samo jak POLUBIALM Suzaku ...... cholera ... nagle ... jezu jaki on jest udany... nie docenialam chary do teraz poprostu .... Tak samo pan Oranzowy zadziwia >_> Choc na moj gust sciemnia ... ale dobra ... I nie skomentuje zachowania Rolo .. bo sie cholera przejechalam na maksa ...................... nie wiedzialam ze to jest taka obsesja i tutaj Lulcjajkowi wyszlo za dobrze to co chcial osiagnac ... beda przoblemy to wiem na pewno i beda one za niedlugo ... i tu dodam ze wydaje mi sie ze kiedy juz dojdzie do spotkania Nunci z Lulu to Rolo odwali pewnie bedzie chcial ja zabic (jesli Nuny lub Rolo ktos nie sprzatnie wczesniej ... ale Nuncia jest nie tykalna jesli seria ma miec sens ) Wiec jest zament i chaos a ja jestem swiezo po Epku i wariuje ...

Do tego Lelu urusl mi w oczch do rangi mojej ulubionej postaci z M&A wywalajac z pisatujacego te pozycje rok Chrisa... I tez jest to spowodowane tym epkiem

Jezu jakie to chaotyczne >_> Wybaczcie ...

makaryn 
True Otaku
Vamo' alla Flamenco

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 23:32   

Ostatni ep. (czyli 13) drugiej serii był świetny! W ogóle cała druga seria jest o większą odrobinę lepsza od serii pierwszej :) Cóż rzecz o ostatnim odcinku - zaskakujący. I to bardzo! Zastanawia mnie jak rozwinie się motyw Oranżowego i czy Rolo poniesie konsekwencje tego co zrobił, a jestem pewny, że nie ujdzie mu to na sucho. Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego tak postąpił... Wszystkiego dowiemy się w swoim czasie. Kto wie, może Jeremiah coś knuje. Biedna Shirley - straciła ojca, tyle czasu żyła bez wspomnień i nie miała nawet szansy aby być razem z Lulu. To co się wydarzyło z nią stało się od tak, po prostu, w nic nieznaczącej sytuacji... Smutne i szokujące..

AkatsukiNoShin 
Royal Otaku
GEASStard

Wysłany: Sob Lip 12, 2008 01:55   

makaryn napisał/a:
Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego tak postąpił...

Hmmm ,,, myslalam za obsesja na punkcie "brata" jest tu dosc jasnym powodem. Przeciez wszystko bylo dobrze od momentu kiedy Shirley puscila spust az do momoentu kiedy pominela Rolo mowiac o rodzenstwie Lamparque ...

makaryn napisał/a:
nie miała nawet szansy aby być razem z Lulu

Niestety od poczatku nie miala szansy. Zauwarz ze kiedy ona w R1 pocalowala Lulu to C.C. juz wypowiedziala swoje zyczenie ... khem ... W kwestiach paringowych sprawa jest dosc jasna ... tymbardziej ze kiedy wszystkie podkniecia Lulu wyjda naw (a wie o nich tylko najwieksza fanka Pizzy) to jedyna osoba ktora mogla mu jeszcze wybaczyc wlasnie , khem ... odeszla na dobre.

A wracajac do sprawy C.C. ... eee moze mi ktos powiedziec kiedy ona stracila wladze nad Kultem ? Napoczatku myslalam ze wtedy gdy Lulu wypowiedzial jej prawdziwe imie, ale nie bo potej akcji jeszcze rozmawiala z KIMS (sceny kiedy C.C. rozmawia sama z soba). Wtedy tylko odzyskala wszystkie wspomnienia. Wiec co bylo przelomowym momentem ? Bo w 19 epie R1 (akcja na wyspie) mamy juz V.V. stojacego eee "w bramie" ale czy to znaczy ze C.C. juz nie ma wladzy ?

A wracajac do tematow bardziej R2kowych to ktos zwrucil uwage na tekst V.V. "jako twoj wojek jestem z ciebie dumny" ? Czy to znaczy ze cala rodzina Vi Britania (poza Marianne) ma w sobie krew Kultu ?

I mam jeszcze jedno pytanie ... czemu C.C. milczy ? Zna Lulu tak dlugo jak Suzaku, a do tego jako jedna z 3 osob w serii wie prawie wszystko (V.V. i Charles przewyzszaja ja wiedza o miejsce polozenia kultu i inne takie szczeguly) ... przeciez wiadomo ze C.C. juz wie wszystko np. o zamachu na Marriane, czemu milczy ?

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi