- Jakub Ćwiek - "Kłamca"
- Terry Pratchett - "Straż Nocna"
- i zaraz mi w łapki wpadną "Amerykańscy bogowie" Neila Geimana
- no i porwałam znajomemu "Diunę" Franka Herberta
Ych. Co do HPiIŚ.
A tak uwielbiałam tę serię. Ale, yyych. Nie ma to jak 7 tomów zwalczać głównego złego, niepokonanego notabene, który ostatecznie popełnił jakieś harakiri.
Ale Seviczka jej nie daruję! <bezsilna złość> Najpierw pozbawiła mnie Syriusza, co jej jeszcze po ciężkich przejściach - darowałam. Albus - z ciężkim żalem. Fred - arghh miałam ochotę coś zniszczyć. Ale Seva nigdy! Mhroczhne sukins... w taki sposób nie giną i tyle! A tym bardziej tak idealne jak Sevik
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
wszystko co mi się nawinie o alkoholiźmie dlatego że piszę pracę na socjologię i dlatego że chcę się przekonać czy rzeczywiście jestem już alkoholikiem
Najpierw pozbawiła mnie Syriusza, co jej jeszcze po ciężkich przejściach - darowałam.
ja nie darowałam
Aurorek napisał/a:
Ale Seva nigdy!
Sev jest super!
JEST!
on nie mógł zgnąć! Nie mógł się zak.... nie mogę tego wymówić
jestcze Draco eM to cudo
A tak w temacie to czytam
The Gunslinger - 1 tom The Dark Tower
Narrenturum
i dużo innych
_________________ Katowickie słońce spowił czarnej wrony cień
Nadciągnęły chmury zła, zaczął padać krwisty deszcz
Młodzieńczy wiatr się zerwał, stawił opór siłom tym
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my
on nie mógł zgnąć! Nie mógł się zak.... nie mogę tego wymówić
Wieelki foch! tego Rowling nigdy, ale to przenigdy nie daruję! żeby tak dało się na niej jakoś zemścić...
Zgadzam się z Tobą w 100% śmier... brrr.... no wiesz... Seva w ten sposób? No przepraaszam. To nie była osoba, którą dałoby się tak po prostu, ot, zabić! Nie, nie, nie! <wściekła>
Ale jeszcze bardziej mnie dobiło zrobienie z niego szlachetnego-niemal-gryfona -.- zarzucanie mu gryfoństwa przez Albusa było po prostu śmieszne! phii.
Cytat:
jestcze Draco eM to cudo
O Draacze tak
Cytat:
Narrenturum
Cytat:
Świetna książka. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć drugiej części =='
Narrenturum taa. Druga część też. Ale trzecia -.-'' No przepraszam, ale akcja tej książki konczy się jakieś 180 stron przed końcem samej ksążki. Jak Sapek mógł fanom to zrobić??
A żeby mnie nie ścigali o spam - dorwałam po raz kolejny Lian Hearn - "Po słowiczej podłodze". Mrau =^^=
_________________ Na co komu posiadanie władzy nad kosmiczną równowagą, na co poznawanie tajemnic losu, jeśli nie można zwyczajnie czegoś wysadzić?
"amerykańscy Bogowie" Gaimana
i "Achaja" Ziemiańskiego na chwilę obecną.
i odkryłam że w księgarni położonej całkiem niedaleko jest wyprzedaż i są ksiązki Agathy Christie po 4,90 czas na obkupienie się
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 19:12 Re: Co teraz czytasz?
J-knoc'k napisał/a:
Wielce zniesmaczona po "HPiIŚ". Poprostu żal, w jaki sposób Voldziu i Snape kopnęli w kalendarz... .
Nie tylko Ty.
Aktualnie czytam:
"Wojnę Trappa",
Sagę O Ludziach Lodu tom... ee... 40 bodajże już?
"Pierścień Mroku" czy jakoś tak. Jakaś tam książka w świecie Tolkiena.
Tyle jak na razie. Nie lubię czytać wiele książek na raz.
I know who you are:
The leader of lost souls.
zawsze mnie zastanawiało o czym jest ta seria. Poowiedz mi coś o niej? O czym jest? jaka jest? warto czytać <chociaż myślę, że skoro przeczytałaś 40 tomów to jednak tak > ?
hmmm... u mnie to na razie króluje Stephen King... przeczytałam już 'Zieloną Milę" i teraz czytam "Skazani na Shawshank"... brat mnie namówił... na razie trudno mi jest się w to wgriźć ale może potem będzie lepiej
Za to uwielbiam trylogię Ziemiomorza po prostu klasa... nawet ostetnio kupiłam sobie "Opowieści z Ziemiomorza" ... Oglądałam już 19 razy i nadal mi się tak samo podoba
_________________ Dlaczego krzyż
uśmiech
rana głeboka
Teraz czytam "Zbrodnię i karę", bo trzeba to było przeczytac jako lekturę już jakiś czas temu i "Psychopatologię seryjnego mordestwa". Polecam to drugie XD.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum