Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Co teraz czytasz?
Autor Wiadomość
Niniel
Wanderer

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 01:17   

Na dzień dzisiejszy zaczytuje się w lekturach xP ("Konrad Wallenrod", chociaz w tym nie da się raczej zaczytac bo miałam to na jeden wieczór xD )
oprócz tego czytam również "Chryzantema i miecz" Ruth Benedict.

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 04:19   

hmm... nadal tkwie w Pratchettowskim swiecie <ksiazki wytrwale dostarczane przez Aurore :kiss: > teraz mam Zbrojnych
Rafael Abalos - KOT - no powiem, ze sie podobalo, wczoraj skonczylam czytac xD
poza tym bardzo intensywnie studiuje ksiazke od japonskiego, karnego, ustawe o finansach publicznych i historie prawa sadowego ^^"

komx 
Begging Otaku

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 10:43   

"Granica" Zofii Nałkowskiej

Porażka na całej linii... 25 stron i już mam odruch wymiotny, nie to co przy "Ferdydurke" ;p Wątpię w to, że dotrę do końca tej lektury, ale mimo wszystko dzisiaj będę musiał do niej przysiąść. Matura coraz bliżej... ^^"

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Czw Lis 13, 2008 20:06   

Cytat:
Na dzień dzisiejszy zaczytuje się w lekturach xP ("Konrad Wallenrod", chociaz w tym nie da się raczej zaczytac bo miałam to na jeden wieczór xD )

Przez Konradzia jakos jeszcze przebrnęłam, ale Grażynkę czytałam z 40 stopniami gorączki... i to w szkole na polskim... masakra.. oO

czytam

Dziennik Norweski tom pierwszy Andrzeja Pilipiuka :sweet:
Romka i Julkę już skończyłam
Alchemika Paulo Coelo - ponoć będzie naszą lekturą hym... no cóż, ksiazka taka, specyficzna
najróżniejsze wiersze (Leśmian i Herbert) :hihi:
i walczę w poszukiwaniu lepszego tłumaczenia Boskiej Komedii niż to co mam w domu bo to jest chałowe :O
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Pon Lis 17, 2008 19:26   

komx napisał/a:

Porażka na całej linii... 25 stron i już mam odruch wymiotny

o tak, moja krew :] ja nie wiem jak to mozna czytac :O

przeczytalam "Ruchome obrazki" Pratchetta
i
"Ciemność płonie" Ćwieka. i ludzie, nie czytajcie tego wieczorem. Miałam po tym okropne koszmary :cry:

jestem w trakcie "Nigdziebądź" Gaimanna

Seir 
True Otaku

Wysłany: Wto Lis 18, 2008 00:05   

nvrmd napisał/a:
"Ciemność płonie" Ćwieka. i ludzie, nie czytajcie tego wieczorem. Miałam po tym okropne koszmary :cry:

W sumie chciałam to przeczytać, aczkolwiek nie byłam do końca przekonana... Ale skoro tak zachwalasz to trzeba się za to zabrać xD

Aktualnie czytam ... 'Martwe dziwki idą do nieba' Donata Szyllera.
Książka po prostu genialna. A jakie miny robi nauczycielka na polskim jak patrzy na ten tytuł...Mua :D
W każdym bądź razie naprawdę zabawna. Polecam ^^

O i jak dobrze pójdzie to w końcu dorwę się do 'Kłamcy 3' Ćwieka. Miała wyjść w tamtym tygodniu, albo nawet wcześniej i dalej nie mogę jej nigdzie dostać
:cry:
"Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pią Lis 21, 2008 14:15   

Już połknęłam "FORTECĘ W ŹRENICY CZASU" - C.J. Cherryh -> W zrujnowanej wieży Ynefel mieszka ostatni z wielkich mędrców - Mauryl. Pewnej nocy w akcie Starej Magii powołuje on do życia Formę, zamierzając rozliczyć się z dawnymi przeciwnikami. Niestety, młodzieniec, którego stworzył, nie ma niezbędnej wiedzy, jest prostoduszny i szczery i mimo, że otrzymuje tajemną Książkę, nie potrafi odczytać ani jednego słowa.
Po śmierci mistrza Tristen opuszcza Stare Ziemie i udaje się do twierdzy Zeide, wkraczając w nową epokę wypełnioną zdradami, walkę o władzę i wojnami. Przez cały czas chroni go czar, aż wreszcie, kiedy w wirze wydarzeń opada zasłona niewiedzy, ujawnia się jego niezwykła moc. Od tej chwili wrogowie Mauryla stają się i jego wrogami. Bardzo mi się podobała ów książeczka (787 stron w trzy dni xD ).
"KSIĘGA RZECZY UTRACONYCH" - John'a Connolly'ego -> jest fantastyczną, pełną literackich odniesień baśnią dla dorosłych. Została napisana dla wszystkich, którzy wierzą w życie zaklęte w książkach i w siłę tego, co zostało utrwalone na ich kartach. Mnie osobiście książka się nie podobała xD
Teraz jestem w trakcie "ATRAMENTOWA KREW" - Cornelii Funke -> Namiętna pochwała czytania - książka o miłości do książek i do świata baśniowej ułudy, który rodzi się z lektury. Jest to druga część trylogii o Atramentowym Świecie (dla czytelników od lat 10 wzwyż), pierwsza część nosi nazwę "ATRAMENTOWE SERCE" i polecam ją już teraz mimo, że nie skończyłam czytać drugiej części! :D

Futaba 
Begging Otaku
niach niach

Wysłany: Pią Lis 21, 2008 20:47   

komx napisał/a:

Porażka na całej linii... 25 stron i już mam odruch wymiotny, nie to co przy "Ferdydurke" ;p Wątpię w to, że dotrę do końca tej lektury, ale mimo wszystko dzisiaj będę musiał do niej przysiąść. Matura coraz bliżej... ^^"

Też właśnie te książki przeczytałam. Obie mi się podobały, ale Ferdydurke bardziej (chyba najlepsza lektura, jaką dotąd w życiu miałam... "pupa, pupa, pupa!").
Jakby się zastanowic to jak dotąd wszystkie lektury z XX-lecia przypadły mi do gustu. Muszę jeszcze z drugiej klasy z romantyzmu kilka przewałkowac... to dopiero były gnioty xD .

Filia-chan 
Otaku Gate Seeker
Dark Hań Orange Girl

Wysłany: Pią Lis 21, 2008 21:05   

ja teraz jestem przy czytaniu "Jądra Ciemności" (Joseph Conrad ) tzn mam zamiar bo muszę do poniedziałku przeczytać xD

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Sob Lis 22, 2008 16:21   

Filia-chan napisał/a:
ja teraz jestem przy czytaniu "Jądra Ciemności" (Joseph Conrad ) tzn mam zamiar bo muszę do poniedziałku przeczytać

fufufu książka nudna jak flaki z oleju xD :lmao: Współczuję!

Filia-chan 
Otaku Gate Seeker
Dark Hań Orange Girl

Wysłany: Czw Lis 27, 2008 21:44   

hitomi2oo7 napisał/a:
Filia-chan napisał/a:
ja teraz jestem przy czytaniu "Jądra Ciemności" (Joseph Conrad ) tzn mam zamiar bo muszę do poniedziałku przeczytać

fufufu książka nudna jak flaki z oleju xD :lmao: Współczuję!

noo rzeczywiście o.O szczerze przeczytałam 1/4 a reszte to streszczenie xDDD i tak dostałam 4 z lektury xD D (mam nadzieje że na maturze tego nie bedzie o.O)

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 13:34   

Filia-chan napisał/a:
noo rzeczywiście o.O szczerze przeczytałam 1/4 a reszte to streszczenie xDDD i tak dostałam 4 z lektury D (mam nadzieje że na maturze tego nie bedzie o.O)

Na maturze może być wszystko niestety :lol-sweat: Ale i tak więcej przeczytałaś odemnie xD Ja to tylko streszczenie - też o mało nad nim nie zasnęłam xDDD

Jedyną lekturę w liceum jaką przeczytałam od deski do deski bo mi się podobała była "Zbrodnia i Kara" Dostojewskiego :D Uwielbiam ją do dziś! xD

Filia-chan 
Otaku Gate Seeker
Dark Hań Orange Girl

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 22:17   

hitomi2oo7 napisał/a:
Filia-chan napisał/a:
noo rzeczywiście o.O szczerze przeczytałam 1/4 a reszte to streszczenie xDDD i tak dostałam 4 z lektury D (mam nadzieje że na maturze tego nie bedzie o.O)

Na maturze może być wszystko niestety :lol-sweat: Ale i tak więcej przeczytałaś odemnie xD Ja to tylko streszczenie - też o mało nad nim nie zasnęłam xDDD

Jedyną lekturę w liceum jaką przeczytałam od deski do deski bo mi się podobała była "Zbrodnia i Kara" Dostojewskiego :D Uwielbiam ją do dziś! xD

noo to była fajna lektura ^^ ja chyba Hamleta nie przeczytałam i nowelek xDDD a tak to jakoś czytam lektury ^^ '

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Sob Lis 29, 2008 13:03   

Filia-chan napisał/a:
a tak to jakoś czytam lektury '

Masz mój wieczny podziw dla twej osoby :pada:

Seir 
True Otaku

Wysłany: Sob Lis 29, 2008 14:37   

Waaa...Niektóre lektury są strasz...Ja do tej pory nie mogę przetrawić 'Starego człowieka i morza'... O, a o 'Ani z zielonego wzgórza' .... uuuu... xD

Ale 'Kamienie na szaniec' mi się podobały, czytałam kilka razy jeszcze zanim były jako lektura xD

W każdym razie aktualnie mam czytać 'Romea i Julię'. Boje się za to zabrać xD
"Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu