trochę mnie nie było. więc trzeba dopisać co nieco
co skończyłam już:
"krwiopijcy" Moore
"Nieulękły" Jack Campbell
"Wampiraci" zabijcie ale nie wiem kto to napisał książka kolegi brata więc po przeczytaniu od razu wróciła do właściciela.
"Młot na czarownice" jacek Piekara
i właśnie zostało mi ostatnie opowiadanie
"Ślepa wierzba i śpiąca kobieta" Haruki Murakami.
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Ostatnio przeczytałam "Krwiopijców" oraz "Mroczny regiment". Bardzo mi się obie książki podobały :)
A teraz czytam... nadal i chyba nigdy nie skończę... "Potop" -.-
_________________ "A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek.
Kotka.
Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.
Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre."
Dalej meczę "Paragraf 22" , jednocześnie czytając "Żarna niebios" M.L. Kossakowskiej, zabierając się za antologie "Deszcze niespokojne"
_________________ "Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”
wlasnie skonczylam "Przygode z Owcą" Murakamiego. jak zwykle swietne
i jestem w trakcie "oddechu bogów" Bernarda Werbera.
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 00:55
Seir napisał/a:
Dalej meczę "Paragraf 22"
Możesz powiedzieć coś więcej o tej książce? tak sie składa, że jestem w jej aktualnym posiadaniu ale się nie mogę zebrać... tematyka wojenna mi nie podchodzi ostatnio >.>
Zaliczyłam Kochanice Króla o bogowie co za ughm...
A teraz dodatkowo dobijam się niezwykle popularnym Zmierzchem (Twilight anyone?) ale chyba tego nie przełknę jednak...
_________________ E m b r a c e . y o u r . d r e a m s ♥
Możesz powiedzieć coś więcej o tej książce? tak sie składa, że jestem w jej aktualnym posiadaniu ale się nie mogę zebrać... tematyka wojenna mi nie podchodzi ostatnio >.>
No cóż... Paragraf 22 , jest ...hmm, jakby to ująć. Wydaje się dość ciężką książką, jednak bezbłędny humor potrafi zamydlić wszystkie wady
Cała książka jest pisana ...No cóż, brak jakichś bardziej poetycki określeń, jednak styl jest ...bezbłędny Co prawda jakieś głębsze odczucia można sobie podarować ze strony bohaterów.
Mamy tu wielu bohaterów, którzy pojawiają się i znikają i pojawiają i ...Jednak tym który pojawia się najczęściej jest mój ulubiony Yossarian i chociaż by dla jego przemyśleń i spojrzenia na świat warto przeczytać tę książkę.
Jednym słowem czytać, czytać, czytać (fuck.. to były trzy ).
_________________ "Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”
Eeeechh a ja czytam lekturę, a mianowicie "Lalkę". Nadrabiam zaległości z roku szkolnego.
Wczoraj przeczytałam też "Nie-boską komedię". Jutro chcę zacząc "A wild sheep chase" Haruki Murakami - nabyłam ostatnio w empiku .
A ja teraz czytam "Kroniki Jakuba Wędrowycza". Świetne po prostu !
czytałam teraz czytam "Oko Jelenia" tegoż autora kończę pierwszy tom i wypożyczyłam już drugi.
Ponadto muszę przeczytać Romea i Julię (z przyczyn naszej podstawy programowej nie omawialismy jej w 1szej klasie)
czytam jeszcze...e... Bezgrzeszne lata - Kornela Makuszyńskiego (przeczytałam dwa pierwsze rozdział)
I szukam Małego Księdzia aby go po raz wtóry wchłonąć.
_________________ Katowickie słońce spowił czarnej wrony cień
Nadciągnęły chmury zła, zaczął padać krwisty deszcz
Młodzieńczy wiatr się zerwał, stawił opór siłom tym
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my
przeczytalam "Po zmroku" i "Norwegian Wood" Murakamiego
przeczytalam tez w koncu i nareszcie "Siewce wiatru" <dumna z siebie>
oko jelenia i droge do nidaros tez juz mam za soba i poluje na 3 czesc
i nadal sie nie doczekalam 3 czesci Klamcy
Tak, tak... też czekam na Kłamcę 3
Hmm...ja teraz czytam ...eee... No, chwila co to był za tytuł...A "Mitologia greków i rzymian" - Kubiak. Idzie mi to tak dobrze, że nawet nie zaczęłam
A tak po za tym to zaczynam "Martwe dziwki idą do nieba" D. Szyllera. Książka świetna
No i bodajże "Romea i Julię" jako lekturę O_o
och tak jestem cudowna udalo mi sie mam w raczkach swiezutka 3 czesc "Oka jelenia"
Aktualnie antologie "Zachowuj się jak porządny trup" ...Niach
No ostatnio przeczytany został "Sługa boże" Piekary i za niedługo biorę się za "Wypychacza zwierząt" Grzędowicza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum