Zarejestruj się u nas lub też Zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Co ostatnio sie ogladalo!
Autor Wiadomość
Smigolx 
Royal Otaku
LocoRoco 2 *w*

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 23:17   Co ostatnio sie ogladalo!

Taki temacik na rozruszanie i tego działu, bo te pustki są okropne :wht: .
Czyli każdy bez względu na zagłębienie w temacie będzie mógł się podzielić, co się dzisiaj/tydzień /rok temu oglądało :] .
Ja ostatnio jestem z anime do tyłu, widziałem bodajże kilka dni temu pierwszy odcinek "He is my master", anime słabe, tylko złowieszczy śmiech był zabójczy :sweet: . Poprzednie anime to szkoda gadać, jeszcze jako tako niedawno FLCL (bo było świetne i polecam) to kilka odcinków Chobits przez wakacje X_X .
Opening ^^ !

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 23:39   

to może ja będę pisać tylko o aktulnie oglądanych ^^" bo za duzo tego :D

zabralam sie za Yami no Matsuei wersje animcowa ale jakos nie zacheca
Samurai Champloo. Kocham <3
Samurai Deeper Kyo. Cos mi sie napisy spsuly i utknelam. :cry:
Jestem chyba gdzies w polowie 2 sezonu Code Geass :)
Do tego jeszcze Loveless. Jak ja mogłam tego wczesniej nie obejrzec :O
powrocilam do Bleacha bo sie fillery skonczyly ^^
troche Naruto tez ogladam :D
i poluje na paczke z drugim sezonem Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou. Bo mi sie podobalo sie mi. ;)
i chce drugi sezon Junjou Romantica. Bo mnie Noire nawrocila na to xD

no to chyba na tyle z biezacych.

a nie dupa ^^"
jeszcze mam swiezutkie cos co sie nazywa Gilgamesh. I moze w tym roku uda mi sie skonczyc Texhnolyze.

no teraz to juz chyba wszystko :puppyeyes:

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Wto Paź 28, 2008 16:52   

nvrmd napisał/a:
zabralam sie za Yami no Matsuei wersje animcowa ale jakos nie zacheca

A tam nie zachęca! Wydaje ci się :] Z resztą to i tak króciutkie anime więc szybko się oglądnie!
nvrmd napisał/a:
Samurai Champloo. Kocham <3

Też kocham! My lovely Mugen! ^3^
nvrmd napisał/a:
Samurai Deeper Kyo. Cos mi sie napisy spsuly i utknelam.

Nie oglądam -_- Jakoś nie przykuło mojej uwagi to anime.
nvrmd napisał/a:
Jestem chyba gdzies w polowie 2 sezonu Code Geass

Nie, nie i jeszcze raz nie! No sorry wszyscy fani tego anime ale ja poprostu nie mogę się przekonać do niego ^_^
nvrmd napisał/a:
Do tego jeszcze Loveless. Jak ja mogłam tego wczesniej nie obejrzec

fufufu pisałam już o nim na naszym forum dawno temu więc radzę najpierw przeczytać mangę bo w niektórych momentach nie będziesz wiedziała o co chodzi w animcu xD Anime jest faktycznie śliczne (starali się trzymać mangi i nawet kreseczka im ładnie wyszła tak jak w mangusi), a głos Soubiego jest mrrrr BOSKI! Ritsuka i jego kocie uszy :sweet: KAWAII
nvrmd napisał/a:
powrocilam do Bleacha bo sie fillery skonczyly

Widziałam pierwsze 3 odcinki tego anime i mnie nie wciągnęło więc sobie odpuściłam xD
nvrmd napisał/a:
troche Naruto tez ogladam

A ja się tak już niecierpliwie na następny chapter mangi, że nie oglądam ostatnio anime ale spox! Niebawem nadrobię zaległości (znając mnie to nadrobię bardzo szybko).
nvrmd napisał/a:
i poluje na paczke z drugim sezonem Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou. Bo mi sie podobalo sie mi.

Drugi sezon? A mnie się wydawało, że gdzieś dorwałam RAW i już se oglądnęłam ale może mi się coś pomyliło hehehe
nvrmd napisał/a:
i chce drugi sezon Junjou Romantica. Bo mnie Noire nawrocila na to

Ja też się nie mogę doczekać choć mangę wolę bardziej w anime nie ma smexi scen :hihi: Noire nawraca na "złą" drogę hmm ciekawe czy nama wie, że ma konkurencję! xD fufufu
nvrmd napisał/a:
Gilgamesh

O! Tego jeszcze nie widziałam trzeba zobaczyć co to za nowość! :D
nvrmd napisał/a:
Texhnolyze

Ale se wybrałaś! ^^" Strasznie ciężkostrawne anime - szare komórki pracują 24h

To teraz ja hmm...
Antique Bakery - uwaga są tam lekko naznaczone relacje shounen-ai (męsko/męskie), anime krótkie bo ma tylko 12 odcinków a szkoda bo bardzo fajne.
Monochrome Factor - też krótkie bo ma tylko chyba 25 odcinków a relacje Akira x Shirogane są przesłodkie! W dodatku animiec kończy się troszkę smutno.
Blue Dragon - przyznam, że na razie zobaczyłam 1-szy odcinek i animiec lekki i przyjemny (podobny z kreseczki do DB) więc jeśli nie chcesz przegżać sobie szarych komórek to coś dla ciebie :]
Kyou Kara Maou - wciąż wychodzą nowe odcinki z trzeciej serii. Za to OAV-y zobaczyłam sobie wszystkie, które dotyczą trzeciej serii :D
Dobra jak mi się jeszcze coś przypomni co ogladałam ostatnimi czasy to napiszę - bo ja tak bardziej w mangusiach siedzę więc dużo tego nie będzie xD

[ Dodano: Wto Paź 28, 2008 17:58 ]
Wiedziałam, że o czymś zapomnę :lol-sweat: Jestem w trakcie oglądania Himitsu - The Revelation :] Kryminalny i w dodatku strasznie ciekawy scenariusz ma to anime - polecam!

nvrmd 
True Otaku
kosmiczny pierdolec.

Wysłany: Sro Paź 29, 2008 22:13   

no tak, wiedzialam ze zapomne :P
wzielam sie za reborna, d-gray mana i soul eatera :D
w koncu ^^"

Kayo 
Begging Otaku

Wysłany: Czw Paź 30, 2008 21:19   

hitomi2oo7 napisał/a:
nvrmd napisał/a:
Jestem chyba gdzies w polowie 2 sezonu Code Geass

Nie, nie i jeszcze raz nie! No sorry wszyscy fani tego anime ale ja poprostu nie mogę się przekonać do niego ^_^

Może się poprostu źle do tego zabrałaś. Mi też się nie podobało gdzieś do 10 odc. czy coś takiego, no możę bez przesady żę nie podobało no ale bez szału było!! :D I gdyby nie pewna osoba która kazała mi skończyć chodzby 1 sezon, nie skończyłabym. A aktualnie jestem bardzo świeżo po CG2 i jestem baaaatdzo zadowolona szczególnie z zakończenia!! :sweet:

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pią Paź 31, 2008 14:30   

Kayo napisał/a:
Może się poprostu źle do tego zabrałaś. Mi też się nie podobało gdzieś do 10 odc. czy coś takiego, no możę bez przesady żę nie podobało no ale bez szału było!! I gdyby nie pewna osoba która kazała mi skończyć chodzby 1 sezon, nie skończyłabym. A aktualnie jestem bardzo świeżo po CG2 i jestem baaaatdzo zadowolona szczególnie z zakończenia!!

Ja jednak preferuję anime, które wciąga przynajmniej od trzeciego odcinka :lol-sweat:
nvrmd napisał/a:
wzielam sie za reborna

fufufu też mi się nie podoba ten animiec (wiem zamordujecie mnie pewnie, ale ja w życiu też jestem taka wybredna xD )
nvrmd napisał/a:
d-gray mana

Wolę mangę, ale anime też sobie czasem oglądnę :D
nvrmd napisał/a:
soul eatera

I kolejne anime, które mnie nie pociąga, xD ale ja jestem pojechana wiem, :lmao: ale i tak bym w sobie prawie nic nie zmieniła fufufu (a jaka skromna xD )

Ostatnio zapomniałam dodać, że jeszcze jestem w trakcie oglądania One Piece (strasznie lubię openingi do tego anime bo od razu mi się stawia przed oczami obrazek plaży, gorącego słoneczka i uspakajajacy szum fal - soul in heaven).

Goki 
Otaku Gate Seeker
drukarkofil <3

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 21:11   

ostatnio.. tak ostatnio-ostatnio to Eureka Seven prawie miesiąc temu - tak to oglądam jak mam duuuzo czasu i moge całą serię obejrzeć w tydzień albo dwa xD '' - czyli ferie i inne wolne, oprócz wakacji - wtedy jakoś nie idzie XDDD

Holland my luv ~<3 ~Eureka seveN~

Futaba 
Begging Otaku
niach niach

Wysłany: Pią Lis 07, 2008 19:40   

Co się ostatnio oglądało? No to hmm...
*Ping Pong Club - nieco strasza komedyjka. Nieźle porąbane i w moim stylu. Anime bez zbędnych filozofii. Zaliczam je do moich ulubionych.

*Iketeru Futari - całkiem przyjemne ecchi o nietypowej parze ucznioków. Krótkie odcinki i brak zbędnych ceregieli.

*Golden Boy - krótki animiec o kolesiu, który bardzo lubi się uczyc, a konkretniej zdobywac wiedzę o życiu i kobietach. Ciągle zmienia miejsce pracy, by zdobyc więcej doświadczenia, a swoje obserwacje zapisuje w notesie. Polecam!!

Niniel
Wanderer

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 01:06   

Idąc śladem nvrmd wypisze tylko te aktualnie oglądane anime ;)

Nabari no ou ach tak juz nie dużo! dziś oglądnęłam 24 epek,przypomniałam sobie święte słowa ("Yoite jest przykrym człowiekiem"), stwierdziłam że to ja jestem przykra rozpaczając za Raikou i... 25 już nie zdołałam oglądnąć xP
Soul Eater na bieżąco... czekam aż mi się ściągnie 30 ep, a dokładniej wersje w której głos i obraz będą ze sobą zgrane O_o
Kuroshitsuji w miarę na bieżąco...opóźnia mnie czekanie na polskie napisy xP
Kurozuka jak wyżej ^^
Vampire Knight Guilty *__________* dobra, nic już nie mówie.
Clannad After Story sama nie wiem co mnie tak urzeka w tej serii ; )
Shakugan no Shana 2 okazyjnie... hmmm
bardzo okazyjnie xD
xxxHolic w piątkowe wieczory xD

komx 
Begging Otaku

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 10:45   

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą i serii nie widzieli (m.in. ja ;p)... Od dzisiaj na Hyperze (oczywiście godzina 21:00) rusza anime Full Metal Panic.
Nie wiem jak wy, ale ja chętnie obczaję. Tym bardziej, że już od dłuższego czasu z anime nie oglądam nic innego po za Shippuudenem ;P

Filia-chan 
Otaku Gate Seeker
Dark Hań Orange Girl

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 18:20   

ja ostatnio oglądałam Chrno Crusade <3 (dobrze że ma tylko 24 epy ^^ na swoim koncie mam wiele nieskończonych anime ^^ ) mi się strasznie podobało *Q*

Namida 
True Otaku
nutka

Wysłany: Czw Lis 13, 2008 19:59   

Ja ostatnio to prawie nic nie oglądamm nie mam czasu. Ale tak ogólnie to wałkuję Higurashi no naku koro ni... nadal.... ;]
Ich ołtarzem Wieża, pomnikiem jesteśmy my

hitomi2oo7 
Royal Otaku
LoveForYaoiForLove

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 14:49   

Filia-chan napisał/a:
Chrno Crusade

O motyla noga! To jest dopiero dobijające anime :sad: Ryczałam chyba z piętnaście minut po jego zakończeniu :cry:

Namida napisał/a:
Higurashi no naku koro ni

Widziałam zwiastun i jakoś mnie nie zachęciło to anime ale mnie jest ciężko zadowolić :cry: więc to musi być jakaś wada genetyczna :wrrr:

komx napisał/a:
Full Metal Panic.

I znów anime, które mnie nie zachwyciło na tyle żebym je oglądała ^_^
Niniel napisał/a:
Nabari no ou ach tak juz nie dużo! dziś oglądnęłam 24 epek,przypomniałam sobie święte słowa ("Yoite jest przykrym człowiekiem"), stwierdziłam że to ja jestem przykra rozpaczając za Raikou i... 25 już nie zdołałam oglądnąć xP
Soul Eater na bieżąco... czekam aż mi się ściągnie 30 ep, a dokładniej wersje w której głos i obraz będą ze sobą zgrane O_o
Kurozuka jak wyżej
Vampire Knight Guilty *__________* dobra, nic już nie mówie.
Clannad After Story sama nie wiem co mnie tak urzeka w tej serii ; )
Shakugan no Shana 2 okazyjnie... hmmm
bardzo okazyjnie
xxxHolic w piątkowe wieczory

fufufu z wszystkich tych otglądałam chyba tylko xxxHolic -> Clamp znów dał popis swych wielkich umiejętności :sugoi: a Nabari no ou chyba dalej wychodzi o ile mi się nie pomyliło z jakimś innym anime xD
Futaba napisał/a:
Iketeru Futari

Normalnie oprócz tego, że to zakręcone anime nic w nim mnie nie pociąga na tyle żeby oglądać cała serię :D Sorry! :pada:
Futaba napisał/a:
Golden Boy

fufufu oglądałam ale nie wytrzymałam do końca bo to tak obleśnie zboczone anime, że zrezygnowałam w połowie xD
Futaba napisał/a:
Ping Pong Club

oooo nie widziałam to se lukne co to za jedno xD
Goki napisał/a:
Eureka Seven

Zabijcie mnie bo to anime też mi się nie spodobało :threat: (To pewne! Ktoś mnie prędzej lub później zlinczuje :cry: ).

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 18:22 ]
Niniel napisał/a:

To anime jest boooooskie :love: Sebastian jest diabelnie przystojny a Ciel jest po prostu słodki! Tylko dlaczego angielskie napisy w dniu dzisiejszym kończą się na 5-tym odcinku :cry: Ja chcę więcej!!! :angry: Jeszcze te mroczne klimaty :heart: To jest to co tygryski lubią najbardziej! :sugoi: ~~ O dzięki ci Niniel! :kiss: ~~

Filia-chan 
Otaku Gate Seeker
Dark Hań Orange Girl

Wysłany: Sob Lis 15, 2008 20:01   

hitomi2oo7 napisał/a:
Filia-chan napisał/a:
Chrno Crusade

O motyla noga! To jest dopiero dobijające anime :sad: Ryczałam chyba z piętnaście minut po jego zakończeniu :cry:

ja ryczałam chyba z 2 dni dobrze że był weekend długi (chociaż i tak były widoczne czerwone oczy dnia następnego ) ^^ '

LunarBird 
Otaku Gate Seeker
The One & Only

Wysłany: Pon Lis 17, 2008 17:17   

Co ostatnio oglądałem? Ninja Scroll

Wrażenia? Genialnie wyważone proporcje szybkiej akcji i poważnych momentów. Bardzo ładna historia romansu pary shinobi - a do tego kunoichi nosi znane skądinąd imię Kagero (doprawdy nie wiem kto zżynał z kogo). Jedynym zgrzytem była rzeka roztopionego złota w płonącym drewnianym statku, co dość wyraźnie łamie prawa fizyki. z drugiej strony jutsu poszczególnych postaci łamią fizykę jeszcze bardziej wyraźnie. Polecam wszystkim narutardom w celu zapoznania się z tym, jak w poważnym anime akcji wyglądają shinobi :)

Mój fic: Upadek Cephiro

..:: Otakus Gatus ::..

Dołaczus: ... p.n.e.
Postus: maximus

Odpowiedz do tematu