Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 12:13 Axis Power Hetalia
Czemu męczyć się i wymyślać niestworzone ploty na anime /ewentualnie odgrzewać stare kotlety/ jeśli historia sama podkłada je nam na tacy? Tak jest, to mogli wymyślić tylko Japończycy! Na podstawie komiksu internetowego Axis Power Hetalia już w październiku (prawdopodobnie) wyjdzie anime, które może okazać się ogromnym hitem XDD
Założenia są proste; jest to komiks, który przedstawia lost narodów w okresie (mniej więcej) od I do II wojny światowej. Kraje przedstawione są za pomocą postaci (głównie męskich z czego jak możecie się domyślić pewne fandomy już kwitną *.*) posiadają cześć stereotypowych cech z którymi są utożsamiane (np; dla Amerykanina mapa świata to mapa USA, dodatkowo jego ulubionym przysmakiem są hamburgery, Rosja uwielbia wódkę, a Polska jest niezwykle patriotyczna, jednak za dużo gada a co z tego wynika to wiemy jak zwykle (niemniej jesteśmy gdzieś pokazani w stroju husarii *.*) a ich losy ściśle powiązane są z prawdziwymi wydarzeniami historycznymi (tak oto np; Litwa i Polska są najlepszymi przyjaciółmi do czasu, gdy nie zostają rozdzieleni przez złowrogą Rosję etc.).
Zaletą tego komiksu jest to, że jest on śmieszny, podchodzi do historii z dystansem. Pozwala nam polubić wszystkie kraje, nauczyć się o nich czegoś nowego, ma pozytywny wydźwięk XDDD
Nation's name: Rzeczpospolita Polska (Republic of Poland)
Capital: Warsaw
Language: Polish
Birthday (Independence Day): July 22nd
National flower: Pansy
Human name: フェリクス・ウカシェヴィチ Feliks Łukasiewicz
Height: Unknown
Was a super nation that controlled Middle and Eastern Europe with his partner Lithuania during the Middle Ages.
Due to the decadence and corruption of the royalty, he lost his status as a super nation and was often split apart (partitioned), and yet keeps reviving himself as though he were a phoenix. Is also famous for a very cool national anthem.
Is surprisingly shy, and is troublesome to get to know him.
But once you're used to him, and he's used to you, it's even more troublesome.
Is often used by other countries, mostly because he doesn't think before he acts.
But because of his good relationship with Lithuania, when the two countries meet there's practically no need for examination or questions.
Also, his Nagoya high schooler-like speech is just a personal preference of the artist.
http://sabideru.blog117.fc2.com/blog-entry-65.html <- nasz hymn bije rekordy popularności, a ten crossdressed cosplay to nasz kraj XD co by na to mohery powiedziały XD (- zastanawia mnie czy ma to odwołanie do tego, że byliśmy kiedyś bardzo tolerancyjni jeśli idzie o religie itd... szkoda, że te czasy przeminęły...z wiatrem =/)
głosu Wielkiej Brytanii użyczy znany nam wszystkim Noriaki Sugiyama (Sasuke)
_________________ E m b r a c e . y o u r . d r e a m s ♥
Zapowiada sie bardzo ciekawie, jestem ciekawy jak wypadnie Polska na tej stronce nawet nasze literki z ogonkami są (co sie w tłumaczeniach nie często chyba zdarza). poczyta sie jak znajde czas
a ten strój napewno nie jest polski
no i napinacze z innych krajów ze stronki naszego hymnu na yt... no ale fajnie widzieć że ktoś z Japonii umieszcza nasz hymn na yt
Vilexica napisał/a:
Polska jest niezwykle patriotyczna, jednak za dużo gada a co z tego wynika to wiemy jak zwykle (niemniej jesteśmy gdzieś pokazani w stroju husarii *.*)
i to mi sie podoba. patriotyzm ponad wszystko a co do gadania to smutna prawda... nawet na podstawie ostatnich wydarzeń to widać, gdzie Kaczyński prawie grozi Rosji
Yeh... Kochaniutkie jak nic
Z tego co widzę postacie są słodziuchne I nawet Polska jest. Grunt to patriotyzm.
Już się biorę za czytanie
_________________ "Stary, ja jestem czarną owcą nie idiotą. Oczywiście, że tak. [...] przynajmniej mogę zdechnąć tak, jak żyłem – jako bydlę, skurwysyn i niepodległa dusza, buntownik Samael, nie bez powodu nazywany Ryżym Hultajem!”
wlasnie trafilam na fanarta z tego tworu i mialam sie zabrac za czytanie a tu temacik zapowiada sie dobra zabawa
_________________ "There probably isn't any meaning in life. Perhaps you can find something interesting to do while you are alive. Like how you found that flower. Like how I found you."
Rozbawiają mnie te postacie . Ogólnie sprawa patriotyzmu w takich rzeczach jak manga jest też śmiesznym smaczkiem . Na razie przejrzałem tylko kilka "taśm" komiksowych, rozbrajają , aż każdy kraj się kocha . Czekam na tego animca, który podobno powstanie na początku 2009 i będzie trwać odcinek 5 minut, byle by nie wycieli opena i enda (niech nadają kilka pod rząd chociaż ) .
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia. -
Higurashi no naku koro ni http://pl.youtube.com/watch?v=3hHKmiRwyBU
Opening !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum